Skip to main content
| Notaka

“Στα 60 δολ. “βλέπει” τις τιμές του πετρελαίου Σαουδάραβας πρώην κυβερνητικός αξιωματούχος”.

Στα 60 δολ. "βλέπει" τις τιμές του πετρελαίου Σαουδάραβας πρώην κυβερνητικός αξιωματούχος

Οι τιμές του πετρελαίου αναμένεται να ανέλθουν στα 60 δολάρια το βαρέλι μέχρι το τέλος του έτους ή τις αρχές του 2018, καθώς ο OPEC και οι χώρες παραγωγής εκτός OPEC αναμένεται να επεκτείνουν τη μείωση στην προσφορά πετρελαίου……

 

Οι τιμές του πετρελαίου αναμένεται να ανέλθουν στα 60 δολάρια το βαρέλι μέχρι το τέλος του έτους ή τις αρχές του 2018, καθώς ο OPEC και οι χώρες παραγωγής εκτός OPEC αναμένεται να επεκτείνουν τη μείωση στην προσφορά πετρελαίου και πέρα από το Μάρτιο, ενώ τα πετρελαϊκά αποθέματα συνεχίζουν να υποχωρούν, ανέφερε πρώην αξιωματούχος του υπουργείου Ενέργειας της Σ. Αραβίας σε ομιλία του στην Ουάσιγκτον.

“Με τις τρέχουσες ρυθμίσεις και δεσμεύσεις των μεγάλων παραγωγών, και την προθυμία τους να προσαρμόσουν και να επεκτείνουν τη συμφωνία, εκτιμώ πως όσο τα εμπορικά πετρελαϊκά αποθέματα συνεχίζουν να συρρικνώνονται, οι τιμές του πετρελαίου θα αυξηθούν σταδιακά”, σημείωσε ο Ibrahim al-Muhanna.

 

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι σε αυτή την περίπτωση δεν αποκλείεται οι τιμές να φθάσουν και στα 60 δολάρια το βαρέλι πριν από το τέλος του τρέχοντος έτους ή στις αρχές του επομένου.

Τα παγκόσμια εμπορικά αποθέματα σταδιακά υποχωρούν, με βραδύτερο ρυθμό από ό,τι αρχικά αναμενόταν, και η πετρελαϊκή ζήτηση αυξάνεται περισσότερο από 1,5 εκατ. βαρέλια ημερησίως φέτος, με πρόβλεψη για ισχυρή ανάπτυξη στο επόμενο έτος, τόνισε ο Muhanna.

ΠΗΓΗ: Capital.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Spyrides ad-blue containers

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

error: Content is protected !!