| Notaka |

“Τεχνικός ασφαλείας ν. 4488/17 – Κυρώσεις “.

Αποτέλεσμα εικόνας για TEXNIKOS ASFALEIAS

Μη την ψήφιση του νέου νόμου 4488/2017 για τα εργασιακά θα θέλαμε την προσοχή σας σε ένα πολύ σοβαρό σημείο και να εστιάσουμε στις ευθύνες και τις συνέπειες που θα προκύψουν.

 

Μη την ψήφιση του νέου νόμου 4488/2017 για τα εργασιακά θα θέλαμε την προσοχή σας σε ένα πολύ σοβαρό σημείο και να εστιάσουμε στις ευθύνες και τις συνέπειες που θα προκύψουν.

Τον επόμενο μήνα (έως 21/10/2017) έχουμε την προθεσμία για την υποβολή του ετήσιου πίνακα προσωπικού (έντυπο Ε4).

Στον πίνακα αυτόν κάθε επιχείρηση που απασχολεί προσωπικό έχει την  υποχρέωση να αναφέρει με λεπτομερή στοιχεία τον υπεύθυνο Τεχνικό Ασφαλείας, με τον οποίο έχει συνάψει σύμβαση και η οποία έχει κατατεθεί στην Επιθεώρηση Εργασίας.

Η θέση αυτή δεν ήταν ποτέ μειωμένης ευθύνης αλλά για διάφορους λόγους (που δεν είναι της παρούσης να το αναλύσουμε) το ενδιαφέρον για την ανάθεση, ορθή παρακολούθηση αλλά και συμμόρφωση είχε ατονήσει πάρα πολύ.

Πρακτικά δεν έδινε και μεγάλη σημασία η Επιθεώρηση Εργασίας σε επιχειρήσεις μειωμένου κινδύνου (πχ οντότητες παροχής υπηρεσιών) παρά μόνο μετά από σοβαρό εργατικό ατύχημα.

Με το νέο νόμο όμως (και συγκεκριμένα στο άρθρο 33) η ελλιπής ανάθεση ή συμμόρφωση έπειτα από τις υποδείξεις του Τεχνικού Ασφαλείας, θα έχει σαν αποτέλεσμα τη προσωρινή ή ακόμα και την οριστική διακοπή της λειτουργίας της οντότητας.

Γίνεται δε ειδική μνεία ότι ο χρόνος διακοπής δεν θα επιφέρει καμία  μισθολογική μεταβολή στο προσωπικό καθώς όπως αναφέρεται «Ο χρόνος προσωρινής ή οριστικής διακοπής λογίζεται ως κανονικός χρόνος εργασίας ως προς όλα τα δικαιώματα των εργαζομένων.».

Σαν να μην έφτανε δηλαδή το ότι δεν θα έχει έσοδα η επιχείρηση θα τρέχουν και κανονικά τα μισθολογικά (τουλάχιστον…) έξοδα.

Είναι λοιπόν πολύ σημαντικό να αποφασίσετε για τον Τεχνικό Ασφαλείας που θα αναφέρετε  στον ετήσιο πίνακα προσωπικού αλλά κυρίως που θα του αναθέσετε να σας προφυλάξει με τις ορθές υποδείξεις του από τυχόν δυσάρεστες εκπλήξεις…

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ADR ANT1 BP Brent covid-19 interlock MOTOR OIL myData OPEC Saudi Arabian Oil Company self-test SHELL TEXACO ΑΑΔΕ Αναφορά Ασμάτογλου Γιώργος Βουλή ΓΣΕΒΕΕ Γενική Συνέλευση Γεωργιάδης Άδωνις Διοικητικό Συμβούλιο Δρακακάκης Γιάννης ΕΚΟ ΕΛΠΕ ΕΝΒΕΘ ΕΡΤ ΕΣΠΑ ΕΦΚ Ενέργεια Επιστρεπτέα Προκαταβολή Επιτροπή Ανταγωνισμού ΗΦΑΙΣΤΟΣ ΙΟΒΕ Κατρίνης Μανώλης Κιουρτζής Θέμης Κιούσης Μιχάλης Κρήτη Κώτσος Ευάγγελος ΜΑΜΙΔΑΚΗΣ Μακρυβέλιος Δημήτρης Μαυράκης Γιάννης Μαυράκης Μανώλης Μαυράκης Χάρης Μελίδης Σπύρος Μεταφορικό Ισοδύναμο Ξυδάκης Ηρακλής ΠΕΤΡΟΛΙΝΑ ΠΟΠΕΚ Παπαγεωργίου Νίκος Παπαδοπούλου Έλλη Παπαζήσης Γιάννης Ρωσία ΣΑΠΕΚ Σταυράκης Χρήστος Σταϊκούρας Χρήστος Σύστημα Εισροών - Εκροών Ταπρατζή Πολυξένη Τζαμπαζλής Γιώργος Τουρκία ΦΠΑ αδειοδότηση ανασφάλιστα ανταποδοτικά αντλίες απεργία αργό πετρέλαιο βενζίνη βυτιοφόρα δεξαμενή δηλώσεις εγκύκλιος επιδοτήσεις επικουρικό ηλεκτροκίνηση καύσιμα κλιματική αλλαγή λαθρεμπόριο μελέτες μητρώα περιθώριο κέρδους πετρέλαιο θέρμανσης πετρέλαιο κίνησης πετρελαιοειδή πλαφόν πλυντήρια πρατήρια πρόστιμα πρόσωπα συναντήσεις τέλη ταξινομήσεις τελωνείο υγραέριο υδρογόνο υπ. Ανάπτυξης φορτιστές φυσικό αέριο φόροι ωράριο
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΡΑΤΗΡΙΟΥΧΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ
ΕΔΡΑ:
Διεύθυνση: Αρχιμήδους 29
Ηράκλειο Κρήτης, 71306
ΤΗΛ: 2810 220885
FAX: 2810 220881
EMAIL: popek@popek.gr
Χάρτης πρατηρίων καυσίμων

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΡΑΤΗΡΙΟΥΧΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ  ©  All rights reserved - Powered by Avatar

error: Content is protected !!