| Notaka |

“Jetoil: Άρση της Δέσμευσης Ακινήτων από Δημόσιο”.

Την άρση της δέσμευσης των ακινήτων ιδιοκτησίας της Mamidoil – JetOil καθώς και προσώπων που διατέλεσαν διευθύνοντες σύμβουλοι της εταιρείας από το 2008 ως το 2015 αποφάσισε το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών, επιτρέποντας έτσι την ολοκλήρωση της συμφωνίας εξυγίανσης.

 

Την άρση της δέσμευσης των ακινήτων ιδιοκτησίας της Mamidoil – JetOil καθώς και προσώπων που διατέλεσαν διευθύνοντες σύμβουλοι της εταιρείας από το 2008 ως το 2015 αποφάσισε το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών, επιτρέποντας έτσι την ολοκλήρωση της συμφωνίας εξυγίανσης.

Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών έκρινε ότι τα ακίνητα, που δεσμεύτηκαν από το Δημόσιο, αποκτήθηκαν, είτε σε χρόνο προγενέστερο από το διερευνώμενο αδίκημα νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, είτε μέσω πλειστηριασμών με επισπεύδουσα την Mamidoil για κάλυψη ληξιπρόθεσμων απαιτήσεων της τελευταίας.

Επιπρόσθετα, το Συμβούλιο έκρινε ότι το Δημόσιο διαθέτει, ήδη, επαρκείς εξασφαλίσεις για απαιτήσεις από την Mamidoil, ύψους 10,7 εκατ. ευρώ, με αποτέλεσμα η δέσμευση των ακινήτων να εμφανίζεται χωρίς αιτιολογικό έρεισμα και να παραβιάζει την αρχή της αναλογικότητας.

Τέλος, συνυπολόγισε ότι η Mamidoil έχει υποβάλει αίτηση επικύρωσης της συμφωνίας εξυγίανσης- μεταβίβασης επιχείρησης, την οποία έχει υπογράψει με την Cetracore Energy και τις τράπεζες. Η συμφωνία προβλέπει, μεταξύ άλλων, την ολοσχερή εξόφληση των οφειλών της εταιρείας προς το Δημόσιο και τους ασφαλιστικούς οργανισμούς.

Το σχέδιο προβλέπει ότι το σύνολο, σχεδόν, των περιουσιακών στοιχείων της Mamidoil θα μεταβιβαστεί σε νέα εταιρεία, με νέο ΑΦΜ, η οποία θα ελέγχεται κατά 100% από την Cetracore Energy. Η τελευταία θα καταβάλει τίμημα 111,5 εκατ. ευρώ, από το οποίο θα εξοφληθούν, εν μέρει, τράπεζες και προμηθευτές. Δεσμεύεται, δε, να απορροφήσει όλο το υφιστάμενο προσωπικό ( σ.σ περίπου 150 εργαζόμενοι) της JetOil και να προχωρήσει σε σημαντικές επενδύσεις, τα επόμενα χρόνια.

Η αίτηση επικύρωσης είναι προγραμματισμένη να συζητηθεί στις 26 Σεπτεμβρίου.

(Πηγή: euro2day.gr)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ADR ANT1 BP Brent covid-19 interlock MOTOR OIL myData OPEC Saudi Arabian Oil Company self-test SHELL TEXACO ΑΑΔΕ Αναφορά Ασμάτογλου Γιώργος Βουλή ΓΣΕΒΕΕ Γενική Συνέλευση Γεωργιάδης Άδωνις Διοικητικό Συμβούλιο Δρακακάκης Γιάννης ΕΚΟ ΕΛΠΕ ΕΝΒΕΘ ΕΡΤ ΕΣΠΑ ΕΦΚ Ενέργεια Επιστρεπτέα Προκαταβολή Επιτροπή Ανταγωνισμού ΗΦΑΙΣΤΟΣ ΙΟΒΕ Κατρίνης Μανώλης Κιουρτζής Θέμης Κιούσης Μιχάλης Κρήτη Κώτσος Ευάγγελος ΜΑΜΙΔΑΚΗΣ Μακρυβέλιος Δημήτρης Μαυράκης Γιάννης Μαυράκης Μανώλης Μαυράκης Χάρης Μελίδης Σπύρος Μεταφορικό Ισοδύναμο Ξυδάκης Ηρακλής ΠΕΤΡΟΛΙΝΑ ΠΟΠΕΚ Παπαγεωργίου Νίκος Παπαδοπούλου Έλλη Παπαζήσης Γιάννης Ρωσία ΣΑΠΕΚ Σταυράκης Χρήστος Σταϊκούρας Χρήστος Σύστημα Εισροών - Εκροών Ταπρατζή Πολυξένη Τζαμπαζλής Γιώργος Τουρκία ΦΠΑ αδειοδότηση ανασφάλιστα ανταποδοτικά αντλίες απεργία αργό πετρέλαιο βενζίνη βυτιοφόρα δεξαμενή δηλώσεις εγκύκλιος επιδοτήσεις επικουρικό ηλεκτροκίνηση καύσιμα κλιματική αλλαγή λαθρεμπόριο μελέτες μητρώα περιθώριο κέρδους πετρέλαιο θέρμανσης πετρέλαιο κίνησης πετρελαιοειδή πλαφόν πλυντήρια πρατήρια πρόστιμα πρόσωπα συναντήσεις τέλη ταξινομήσεις τελωνείο υγραέριο υδρογόνο υπ. Ανάπτυξης φορτιστές φυσικό αέριο φόροι ωράριο
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΡΑΤΗΡΙΟΥΧΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ
ΕΔΡΑ:
Διεύθυνση: Αρχιμήδους 29
Ηράκλειο Κρήτης, 71306
ΤΗΛ: 2810 220885
FAX: 2810 220881
EMAIL: popek@popek.gr
Χάρτης πρατηρίων καυσίμων

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΡΑΤΗΡΙΟΥΧΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ  ©  All rights reserved - Powered by Avatar

error: Content is protected !!