Skip to main content
| Notaka

“Κέρδη για το αργό, μετά τα στοιχεία ΟΠΕΚ για μείωση της παραγωγής”.

Κέρδη για το αργό, μετά τα στοιχεία ΟΠΕΚ για μείωση της παραγωγής

Κέρδη σημείωσαν οι τιμές του αργού χθές, μετά από τη μηνιαία έκθεση του ΟΠΕΚ που έδειξε πτώση στην παραγωγή πετρελαίου τον Αύγουστο.

 

Κέρδη σημείωσαν οι τιμές του αργού χθές, μετά από τη μηνιαία έκθεση του ΟΠΕΚ που έδειξε πτώση στην παραγωγή πετρελαίου τον Αύγουστο.

Το αμερικανικό αργό τύπου WTI ενισχύθηκε κατά 16 σεντς ή 0,3% στα 48,23 βαρέλια την ημέρα. 

Όπως ανακοίνωσε ο ΟΠΕΚ, η παραγωγή πετρελαίου από τις 14 χώρες – μέλη του Οργανισμού υποχώρησε κατά 79.000 βαρέλια την ημέρα, τον Αύγουστο, φθάνοντας στα 32,76 εκατ. βαρέλια ημερησίως, χαμηλότερα από τις προβλέψεις των αναλυτών. 

Στην έκθεσή του, μάλιστα, ο ΟΠΕΚ σημειώνει πως οι δύο τυφώνες (Χάρβεϊ και Ίρμα) που έπληξαν τις ΗΠΑ τις τελευταίες εβδομάδες, είχε αμελητέο αντίκτυπο στη ζήτηση πετρελαίου. Άλλωστε, η αγορά αξιολογεί τις συνέπειες των κλιματολογικών αυτών φαινομένων στη ζήτηση, καθώς ξαναρχίζουν τη λειτουργία τους τα διυλιστήρια που είχαν κλείσει λόγω των ζημιών που υπέστησαν από τις πλημμύρες που ακολούθησαν του χτυπήματος του Χάρβεϊ. Η Goldman Sachs, πάντως, είχε προειδοποιήσει πως η ζήτηση ενδεχομένως να μειωθεί σημαντικά λόγω των τυφώνων.

Την ίδια ώρα, η αμερικανική EIA ανακοίνωσε ότι αναμένει αύξηση της παραγωγής στα 9,84 εκατ. βαρέλια την ημέρα, το 2018. 

ΠΗΓΗ: CAPITAL.GR

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Spyrides ad-blue containers

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

error: Content is protected !!