Skip to main content
| Notaka

“Ενδιαφέρον από Ινδία για τους ισραηλινούς υδρογονάνθρακες”.

Ο υπουργός Πετρελαίου της Ινδίας, Νταρμέντρα Πραντάν, δήλωσε στο Reutersότι η χώρα του θα καταθέσει «σίγουρα» προσφορά για τα οικόπεδα στην ισραηλινή ΑΟΖ.

 

Ο υπουργός Πετρελαίου της Ινδίας, Νταρμέντρα Πραντάν, δήλωσε στο Reuters ότι η χώρα του θα καταθέσει «σίγουρα» προσφορά για τα οικόπεδα στην ισραηλινή ΑΟΖ.

Η κίνηση θα γίνει μέσω της κρατικής πετρελαϊκής, ONGC, στα πλαίσια του αδειοδοτικού γύρου για 48 υπεράκτια οικόπεδα που διενεργεί το Ισραήλ και ολοκληρώνεται το Νοέμβριο. Στα πλαίσια αυτά, υψηλόβαθμη αντιπροσωπεία επισκέφτηκε το Ισραήλ τον περασμένο μήνα προκειμένου να συζητήσει τη συμμετοχή της εταιρείας, γεγονός που έγινε δεκτό θετικά από την πλευρά των Ισραηλινών.

Όπως δήλωσε ο γ.γ. του ινδικού υπουργείου, Σαντζάι Σουντίρ, η Ινδία προχωρά σήμερα σε τεχνική και εμπορική ανάλυση για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό.

Από την πλευρά του, αξιωματούχος του ισραηλινού υπουργείου Ενέργειας δήλωσε στο Reuters ότι οι διμερείς επαφές επικεντρώθηκαν στις προοπτικές του διαγωνισμού και στην παρουσίαση της περιοχής όσον αφορά τα γεωλογικά και τεχνικά χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, οι Ινδοί εμφανίζονται πρόθυμοι να λάβουν μέρος και στον αντίστοιχο διαγωνισμό του Λιβάνου, αν και θα περιοριστούν σε μη διαφιλονικούμενα οικόπεδα, καθώς ορισμένα εξ αυτών αποτελούν εστία διαφωνίας ανάμεσα στο Λίβανο και το Ισραήλ σε ότι αφορά την οριοθέτησή τους.

ΠΗΓΗ: Energy Press

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Spyrides ad-blue containers

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

error: Content is protected !!