Skip to main content
| Notaka

“Θεαματικά αποτελέσματα εξαμήνου για τα Ελληνικά Πετρέλαια – Νέο ρεκόρ κερδών και ενίσχυση μεριδίου αγοράς”.

Θεαματικά αποτελέσματα εξαμήνου για τα Ελληνικά Πετρέλαια – Νέο ρεκόρ κερδών και ενίσχυση μεριδίου αγοράς

Τα αυξημένα περιθώρια διύλισης διαδραμάτισαν καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη της κερδοφορίας του ομίλου.

 Νέο ρεκόρ στα κέρδη του πρώτου εξαμήνου του 2017 αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα (31/8) ο όμιλος των Ελληνικών Πετρελαίων.
Σύμφωνα με πληροφορίες τόσο τα συγκρίσιμα EBIDTA, όσο και τα καθαρά κέρδη του ομίλου για το πρώτο εξάμηνο του 2017, είναι σαφώς αυξημένα σε σχέση με το πρώτο εξάμηνο του 2016, επιβεβαιώνοντας την ισχυρή πορεία του ομίλου τα τελευταία χρόνια. 
Υπενθυμίζεται ότι τα συγκρίσιμα EBIDTA του ομίλου για το σύνολο του 2016 ανήλθαν σε 731 εκατ. ευρώ καταγράφοντας ιστορικό ρεκόρ. 
Σε ότι αφορά τα αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου του 2016 ο όμιλος ΕΛΠΕ είχε επιτύχει EBIDTA ύψους 326 εκατ. ευρώ και καθαρά κέρδη 104 εκατ. ευρώ τα οποία μάλιστα ήταν αυξημένα κατά 57% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2015 που τότε ανέρχονταν σε 66 εκατ. ευρώ. 
Πληροφορίες αναφέρουν ότι ανάλογη πορεία παρουσιάζουν τόσο τα καθαρά κέρδη όσο και τα EBIDTA του πρώτου εξαμήνου του 2017, τα οποία αναμένονται ακόμη υψηλότερα «σπάζοντας» το ρεκόρ της προηγούμενης χρονιάς.
Σημαντικός παράγοντας για την περαιτέρω άνοδο των κερδών του ομίλου είναι τα αυξημένα περιθώρια διύλισης, αλλά και γενικότερα η βελτίωση του περιβάλλοντος διύλισης στη Μεσόγειο.

Ενίσχυση μεριδίου στην εγχώρια αγορά

Πρέπει να σημειωθεί ότι αυξημένη είναι και η παραγωγή των Ελληνικών Πετρελαίων όπως και οι πωλήσεις του ομίλου, ενώ το μερίδιο του στην εγχώρια αγορά καυσίμων έχει αυξηθεί.
Εντός του Σεπτεμβρίου, εξάλλου, αναμένεται να επαναλειτουργήσει το διυλιστήριο της Ελευσίνας το οποίο διέκοψε τη λειτουργία του λόγω βλάβης που παρουσιάστηκε στη μονάδα παραγωγής υδρογόνου στις 10 Ιουλίου.
Ταυτόχρονα, με τις εργασίες αποκατάστασης της βλάβης προχώρησαν και οι εργασίες συντήρησης του εξοπλισμού όλων των μονάδων, οι οποίες ήταν προγραμματισμένες να υλοποιηθούν σταδιακά από τα τέλη Σεπτεμβρίου 2017 μέχρι τον Μάρτιο 2018. 
Η ολοκλήρωση των εργασιών συντήρησης και η σταδιακή επαναλειτουργία του διυλιστηρίου αναμένεται μέσα στο Σεπτέμβριο.

www.worldenergynews.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Spyrides ad-blue containers

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

error: Content is protected !!