| Notaka |

“Θεαματικά αποτελέσματα εξαμήνου για τα Ελληνικά Πετρέλαια – Νέο ρεκόρ κερδών και ενίσχυση μεριδίου αγοράς”.

Θεαματικά αποτελέσματα εξαμήνου για τα Ελληνικά Πετρέλαια – Νέο ρεκόρ κερδών και ενίσχυση μεριδίου αγοράς

Τα αυξημένα περιθώρια διύλισης διαδραμάτισαν καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη της κερδοφορίας του ομίλου.

 Νέο ρεκόρ στα κέρδη του πρώτου εξαμήνου του 2017 αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα (31/8) ο όμιλος των Ελληνικών Πετρελαίων.
Σύμφωνα με πληροφορίες τόσο τα συγκρίσιμα EBIDTA, όσο και τα καθαρά κέρδη του ομίλου για το πρώτο εξάμηνο του 2017, είναι σαφώς αυξημένα σε σχέση με το πρώτο εξάμηνο του 2016, επιβεβαιώνοντας την ισχυρή πορεία του ομίλου τα τελευταία χρόνια. 
Υπενθυμίζεται ότι τα συγκρίσιμα EBIDTA του ομίλου για το σύνολο του 2016 ανήλθαν σε 731 εκατ. ευρώ καταγράφοντας ιστορικό ρεκόρ. 
Σε ότι αφορά τα αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου του 2016 ο όμιλος ΕΛΠΕ είχε επιτύχει EBIDTA ύψους 326 εκατ. ευρώ και καθαρά κέρδη 104 εκατ. ευρώ τα οποία μάλιστα ήταν αυξημένα κατά 57% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2015 που τότε ανέρχονταν σε 66 εκατ. ευρώ. 
Πληροφορίες αναφέρουν ότι ανάλογη πορεία παρουσιάζουν τόσο τα καθαρά κέρδη όσο και τα EBIDTA του πρώτου εξαμήνου του 2017, τα οποία αναμένονται ακόμη υψηλότερα «σπάζοντας» το ρεκόρ της προηγούμενης χρονιάς.
Σημαντικός παράγοντας για την περαιτέρω άνοδο των κερδών του ομίλου είναι τα αυξημένα περιθώρια διύλισης, αλλά και γενικότερα η βελτίωση του περιβάλλοντος διύλισης στη Μεσόγειο.

Ενίσχυση μεριδίου στην εγχώρια αγορά

Πρέπει να σημειωθεί ότι αυξημένη είναι και η παραγωγή των Ελληνικών Πετρελαίων όπως και οι πωλήσεις του ομίλου, ενώ το μερίδιο του στην εγχώρια αγορά καυσίμων έχει αυξηθεί.
Εντός του Σεπτεμβρίου, εξάλλου, αναμένεται να επαναλειτουργήσει το διυλιστήριο της Ελευσίνας το οποίο διέκοψε τη λειτουργία του λόγω βλάβης που παρουσιάστηκε στη μονάδα παραγωγής υδρογόνου στις 10 Ιουλίου.
Ταυτόχρονα, με τις εργασίες αποκατάστασης της βλάβης προχώρησαν και οι εργασίες συντήρησης του εξοπλισμού όλων των μονάδων, οι οποίες ήταν προγραμματισμένες να υλοποιηθούν σταδιακά από τα τέλη Σεπτεμβρίου 2017 μέχρι τον Μάρτιο 2018. 
Η ολοκλήρωση των εργασιών συντήρησης και η σταδιακή επαναλειτουργία του διυλιστηρίου αναμένεται μέσα στο Σεπτέμβριο.

www.worldenergynews.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ADR ANT1 BP Brent covid-19 interlock MOTOR OIL myData OPEC Saudi Arabian Oil Company self-test SHELL TEXACO ΑΑΔΕ Αναφορά Ασμάτογλου Γιώργος Βουλή ΓΣΕΒΕΕ Γενική Συνέλευση Γεωργιάδης Άδωνις Διοικητικό Συμβούλιο Δρακακάκης Γιάννης ΕΚΟ ΕΛΠΕ ΕΝΒΕΘ ΕΡΤ ΕΣΠΑ ΕΦΚ Ενέργεια Επιστρεπτέα Προκαταβολή Επιτροπή Ανταγωνισμού ΗΦΑΙΣΤΟΣ ΙΟΒΕ Κατρίνης Μανώλης Κιουρτζής Θέμης Κιούσης Μιχάλης Κρήτη Κώτσος Ευάγγελος ΜΑΜΙΔΑΚΗΣ Μακρυβέλιος Δημήτρης Μαυράκης Γιάννης Μαυράκης Μανώλης Μαυράκης Χάρης Μελίδης Σπύρος Μεταφορικό Ισοδύναμο Ξυδάκης Ηρακλής ΠΕΤΡΟΛΙΝΑ ΠΟΠΕΚ Παπαγεωργίου Νίκος Παπαδοπούλου Έλλη Παπαζήσης Γιάννης Ρωσία ΣΑΠΕΚ Σταυράκης Χρήστος Σταϊκούρας Χρήστος Σύστημα Εισροών - Εκροών Ταπρατζή Πολυξένη Τζαμπαζλής Γιώργος Τουρκία ΦΠΑ αδειοδότηση ανασφάλιστα ανταποδοτικά αντλίες απεργία αργό πετρέλαιο βενζίνη βυτιοφόρα δεξαμενή δηλώσεις εγκύκλιος επιδοτήσεις επικουρικό ηλεκτροκίνηση καύσιμα κλιματική αλλαγή λαθρεμπόριο μελέτες μητρώα περιθώριο κέρδους πετρέλαιο θέρμανσης πετρέλαιο κίνησης πετρελαιοειδή πλαφόν πλυντήρια πρατήρια πρόστιμα πρόσωπα συναντήσεις τέλη ταξινομήσεις τελωνείο υγραέριο υδρογόνο υπ. Ανάπτυξης φορτιστές φυσικό αέριο φόροι ωράριο
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΡΑΤΗΡΙΟΥΧΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ
ΕΔΡΑ:
Διεύθυνση: Αρχιμήδους 29
Ηράκλειο Κρήτης, 71306
ΤΗΛ: 2810 220885
FAX: 2810 220881
EMAIL: popek@popek.gr
Χάρτης πρατηρίων καυσίμων

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΡΑΤΗΡΙΟΥΧΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ  ©  All rights reserved - Powered by Avatar

error: Content is protected !!