Skip to main content
| Notaka

“Καινοτόμο συνθετικό καύσιμο της Bosch υπόσχεται μεγάλη μείωση ρύπων”.

Νέο συνθετικό καύσιμο για κινητήρες εσωτερικής καύσης, με μηδενικές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα (CO2), ανέπτυξε η Bosch.

 

Νέο συνθετικό καύσιμο για κινητήρες εσωτερικής καύσης, με μηδενικές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα (CO2), ανέπτυξε η Bosch.

Η σημασία του τεχνολογικού επιτεύγματος έγκειται ακριβώς σε αυτό το σημείο, καθώς εκπομπές CO2 είναι η ισχυρότερη πρόκληση που αντιμετωπίζουν οι κινητήρες εσωτερικής καύσης, σε μια εποχή που η αυτοκινητοβιομηχανία έχει σαφώς αρχίσει να στρέφεται προς την ηλεκτροκίνηση.

Το καινοτόμο καύσιμο που ανέπτυξε η Bosch συντίθεται με την εξαγωγή υδρογόνου από νερό και την προσθήκη σε αυτό διοξειδίου του άνθρακα που είτε έχει συλλεχθεί από τις εκπομπές εργοστασίων, είτε από την ατμόσφαιρα.

Η Bosch εκτιμά ότι το συγκεκριμένο καύσιμο μπορεί να αντικαταστήσει όχι μόνο τα καύσιμα στους κινητήρες των αυτοκινήτων, αλλά και την κηροζίνη στα αεροπλάνα, καθώς και τα εναλλακτικά καύσιμα όπως το φυσικό αέριο.

Σε μια τέτοια περίπτωση, η μείωση εκπομπών CO2 που θα μπορούσε να επιτευχθεί μέχρι το 2050 φτάνει τους γιγατόνους, ποσότητα τριπλάσια σε σχέση με την παραγωγή CO2 στη Γερμανία το 2016.

Σύμφωνα με τη Bosch, σε περίπτωση που το νέο καύσιμο περάσει στην παραγωγή, θα πρέπει να δημιουργηθεί ένα καινούριο δίκτυο σταθμών ανεφοδιασμού, ενώ η εταιρεία υποστηρίζει ότι μέσα στα επόμενα χρόνια τα συνθετικά καύσιμα θα έχουν τιμή χαμηλότερη από αυτή των συμβατικών καυσίμων.

ΠΗΓΗ: Energy Press

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Spyrides ad-blue containers

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

error: Content is protected !!