Skip to main content
| Notaka

“Βενζίνη και πετρέλαιο τέλος στο Ηνωμένο Βασίλειο από το 2040”.

Με σκοπό να καθαρίσει η ατμόσφαιρα, το Ηνωμένο Βασίλειο αναμένεται να ακολουθήσει το πλάνο της Γαλλίας και να απαγορεύσει την πώληση των νέων οχημάτων βενζίνης και πετρελαίου από το 2040.

 

Το ότι μπαίνουμε σιγά-σιγά στον κόσμο των ηλεκτρικών μοντέλων παραγωγής είναι σίγουρο, όμως κάποιες χώρες φαίνεται πως έχουν στόχο να… σκοτώσουν αυτά που κινούνται με βενζίνη και πετρέλαιο.

Ήδη, η Γαλλία έχει πλάνο να απαγορεύσει την πώληση των νέων οχημάτων με κινητήρες βενζίνης και ντίζελ, ενώ τα βήματά της φαίνεται πως θα ακολουθήσει και το Ηνωμένο Βασίλειο. Όπως αναφέρει η εφημερίδα The Guardian, οι Βρετανοί αναμένεται να το πράξουν αυτό από το 2040, με σκοπό να καθαρίσει η ατμόσφαιρα από τους ρύπους, που εκπέμπονται σε καθημερινή βάση.

«Η κακή ποιότητα του αέρα είναι το μεγαλύτερο περιβαλλοντικό ρίσκο για τη δημόσια υγεία στο Ηνωμένο Βασίλειο και αυτή η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να λάβει μέτρα το συντομότερο δυνατόν.

Γι’ αυτό, κάνουμε συμβούλια με νέα πηγή χρηματοδότησης για να επιταχύνουμε την εξέλιξη των τοπικών σχεδίων ως μέρος ενός φιλόδοξου προγράμματος 3 δις λιρών για να καθαρίσουμε τον αέρα από τους δρόμους μας», δήλωσε εκπρόσωπος της κυβέρνησης.

ΠΗΓΗ: gazzetta.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Spyrides ad-blue containers

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

error: Content is protected !!