| Notaka |

“Στο Τέλος του Έτους η Αξιοποίηση του Συστήματος Εισροών – Εκροών στα Πρατήρια”.

Εκκρεμεί ακόμη η υλοποίηση της εφαρμογής που αφορά στην αξιοποίηση των δεδομένων του συστήματος εισροών – εκροών από τις ελεγκτικές και τις κεντρικές υπηρεσίες. 

Της Μάχης Τράτσα, 

Εκκρεμεί ακόμη η υλοποίηση της εφαρμογής που αφορά στην αξιοποίηση των δεδομένων του συστήματος εισροών – εκροών από τις ελεγκτικές και τις κεντρικές υπηρεσίες. 

Σύμφωνα με το επιχειρησιακό σχέδιο της Ομάδας Διοίκησης Έργου ( ΟΔΕ) αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί έως το τέλος του έτους, όπως αναφέρει η Γενική Διευθύντρια Τελωνείων και Ειδικών Φόρων Κατανάλωσης κυρία Ειρήνη Γιαλούρη σε σχετικό έγγραφό της στις 14.6.2017 (αριθ. Πρωτ. ΔΣΤΕΠΕ 1089579 ΕΞ 2017).

Στο σύστημα εισροών – εκροών, που έχει εφαρμοστεί στα πρατήρια υγρών καυσίμων και στις εγκαταστάσεις πωλητών πετρελαίου θέρμανσης, έχουν ολοκληρωθεί δύο εφαρμογές. Η πρώτη αφορά τον προσδιορισμό του τύπου και της συχνότητας αποστολής των δεδομένων του συστήματος, τα οποία θα αποστέλλονται στην κεντρική βάση δεδομένων και η δεύτερη την παραλαβή των δεδομένων από τα τοπικά συστήματα. Στο επιχειρησιακό σχέδιο για το 2017 περιλαμβάνεται επίσης και το έργο για την ανάπτυξη συστήματος ανάλυσης και αξιοποίησης δεδομένων παρακολούθησης του συστήματος εισροών εκροών στα καύσιμα για την αξιοποίησή του από τη φορολογική διοίκηση.

Καθώς όμως το φαινόμενο της παραβατικότητας στο εμπόριο καυσίμων δεν έχει, παρά τις προσπάθειες, αντιμετωπιστεί, το επιτελείο του υπουργείου Οικονομίας προσανατολίζεται σε έτι περαιτέρω αυστηροποίηση των ποινών. Είναι αξιοσημείωτο ότι από τους φορολογικούς και τελωνειακούς ελέγχους σε πρατήρια υγρών καυσίμων, σε βυτία μεταφοράς υγρών καυσίμων, σε οχήματα διεθνών μεταφορών και σε άλλες επιχειρήσεις, τους οποίους πραγματοποίησαν την τελευταία τριετία οι περιφερειακές δομές της Διεύθυνσης Προγραμματισμού και Αξιολόγησης Ελέγχων και Ερευνών (της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων), προέκυψαν τα εξής:

– το πρώτο τρίμηνο του 2017 καταλογίστηκαν 82 παραβάσεις σε 9 επιχειρήσεις. Συνολικά διενεργήθηκαν 21 έλεγχοι σε 18 πρατήρια και σε τρία βυτία.

– το 2016 διενεργήθηκαν 65 έλεγχοι (οι 29 σε πρατήρια καυσίμων, οι τρεις σε βυτία, οι 31 σε οχήματα διεθνών μεταφορών και οι δύο σε δεξαμενές επιχείρησης) και καταλογίστηκαν παραβάσεις σε 27 επιχειρήσεις.

– το 2015 διενεργήθηκαν 13 έλεγχοι (12 σε πρατήρια καυσίμων και σε ένα βυτίο) και καταλογίστηκαν 18 παραβάσεις σε 8 επιχειρήσεις.

– το 2014 διενεργήθηκαν 16 έλεγχοι σε πρατήρια καυσίμων και καταλογίστηκαν παραβάσεις σε όλες τις επιχειρήσεις.

Επισκευάζονται τα οχήματα του ΚΕΔΑΚ

Έλεγχος λειτουργίας και επισκευές διενεργούνται το τελευταίο διάστημα στα 12 υπηρεσιακά οχήματα που παραχωρήθηκαν από τα ΚΕΔΑΚ (Κλιμάκια Ελέγχου Διακίνησης και Αποθήκευσης Καυσίμων)στη Γενική Διεύθυνση Τελωνείων για την υποστήριξη των ελέγχων πανελλαδικά.

Πρόκειται για οχήματα τύπου van, τα οποία φέρουν πλήρη εξοπλισμό για ελέγχους και εντοπισμό νοθευμένων καυσίμων ήτοι: αναλυτή πετρελαίου και βενζίνης, σύστημα επικοινωνίας και μετάδοσης δεδομένων, φιάλη αερίου ήλιον, γεννήτρια ρεύματος κλπ. Αυτήν την περίοδο διενεργούνται εκπαιδευτικά σεμινάρια στο προσωπικό ώστε τα οχήματα να μπορέσουν σύντομα να λειτουργήσουν πλήρως επιχειρησιακά.

Στο πλαίσιο της ανταλλαγής τεχνογνωσίας, εμπειριών και πληροφόρησης μεταξύ των συναρμόδιων υπηρεσιών, προγραμματίζεται κοινή δράση της Γενικής Διεύθυνσης Τελωνείων με τη Διεύθυνση Ελέγχου Διακίνησης και Αποθήκευσης Καυσίμων για τη συμμετοχή τελωνειακών υπαλλήλων κατά τη διεξαγωγή των ελέγχων με τα vanτων ΚΕΔΑΚ, για εκπαιδευτικούς σκοπούς.

ΠΗΓΗ: Energia

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ADR ANT1 BP Brent covid-19 interlock MOTOR OIL myData OPEC Saudi Arabian Oil Company self-test SHELL TEXACO ΑΑΔΕ Αναφορά Ασμάτογλου Γιώργος Βουλή ΓΣΕΒΕΕ Γενική Συνέλευση Γεωργιάδης Άδωνις Διοικητικό Συμβούλιο Δρακακάκης Γιάννης ΕΚΟ ΕΛΠΕ ΕΝΒΕΘ ΕΡΤ ΕΣΠΑ ΕΦΚ Ενέργεια Επιστρεπτέα Προκαταβολή Επιτροπή Ανταγωνισμού ΗΦΑΙΣΤΟΣ ΙΟΒΕ Κατρίνης Μανώλης Κιουρτζής Θέμης Κιούσης Μιχάλης Κρήτη Κώτσος Ευάγγελος ΜΑΜΙΔΑΚΗΣ Μακρυβέλιος Δημήτρης Μαυράκης Γιάννης Μαυράκης Μανώλης Μαυράκης Χάρης Μελίδης Σπύρος Μεταφορικό Ισοδύναμο Ξυδάκης Ηρακλής ΠΕΤΡΟΛΙΝΑ ΠΟΠΕΚ Παπαγεωργίου Νίκος Παπαδοπούλου Έλλη Παπαζήσης Γιάννης Ρωσία ΣΑΠΕΚ Σταυράκης Χρήστος Σταϊκούρας Χρήστος Σύστημα Εισροών - Εκροών Ταπρατζή Πολυξένη Τζαμπαζλής Γιώργος Τουρκία ΦΠΑ αδειοδότηση ανασφάλιστα ανταποδοτικά αντλίες απεργία αργό πετρέλαιο βενζίνη βυτιοφόρα δεξαμενή δηλώσεις εγκύκλιος επιδοτήσεις επικουρικό ηλεκτροκίνηση καύσιμα κλιματική αλλαγή λαθρεμπόριο μελέτες μητρώα περιθώριο κέρδους πετρέλαιο θέρμανσης πετρέλαιο κίνησης πετρελαιοειδή πλαφόν πλυντήρια πρατήρια πρόστιμα πρόσωπα συναντήσεις τέλη ταξινομήσεις τελωνείο υγραέριο υδρογόνο υπ. Ανάπτυξης φορτιστές φυσικό αέριο φόροι ωράριο
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΡΑΤΗΡΙΟΥΧΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ
ΕΔΡΑ:
Διεύθυνση: Αρχιμήδους 29
Ηράκλειο Κρήτης, 71306
ΤΗΛ: 2810 220885
FAX: 2810 220881
EMAIL: popek@popek.gr
Χάρτης πρατηρίων καυσίμων

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΡΑΤΗΡΙΟΥΧΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ  ©  All rights reserved - Powered by Avatar

error: Content is protected !!