| Notaka |

“Το μέλλον βρίσκεται στα βιοκαύσιμα – Δεν είναι, όμως, όλα “αθώα””.

Ορισμένα βιοκαύσιμα, όπως το ντίζελ που παράγεται από καλλιέργειες τροφίμων, έχουν οδηγήσει σε περισσότερες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα.

 Η χρήση βιοκαυσίμων πρέπει να αυξηθεί, προκειμένου να συμβάλει στην καταπολέμηση της αλλαγής του κλίματος καθώς τα υγρά καύσιμα θα χρησιμοποιούνται από τα αεροσκάφη και τα πλοία για πολλές δεκαετίες ακόμη, επισημαίνει νέα έκθεση που διενεργήθηκε για λογαριασμό της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου.
Ωστόσο, η έκθεση της Βασιλικής Ακαδημίας Μηχανικών, αναφέρει ότι ορισμένα βιοκαύσιμα, όπως το ντίζελ που παράγεται από καλλιέργειες τροφίμων, έχουν οδηγήσει σε περισσότερες εκπομπές από εκείνες που παράγονται από τα ορυκτά καύσιμα που προορίζονταν να αντικαταστήσουν. 
Αντίθετα, σύμφωνα με την έκθεση, που δημοσιεύει ο Guardian, η αύξηση της παραγωγής βιοκαυσίμων θα πρέπει να προέλθει κυρίως από χρήση αποβλήτων, όπως το μαγειρικό λάδι και τα  απόβλητα από τα αγροκτήματα και τη δασοκομία.
Δέκα χρόνια πριν, τα βιοκαύσιμα θεωρήθηκαν ως ιδανικά χαμηλής περιεκτικότητας σε άνθρακα, υποκατάστατα των υγρών ορυκτών καυσίμων που τροφοδοτούν το μεγαλύτερο μέρος των παγκόσμιων συστημάτων μεταφορών. 
Ωστόσο, οι ανησυχίες άρχισαν να εμφανίζονται για τα βιοκαύσιμα πρώτης γενιάς, τα οποία προέρχονταν από καλλιέργειες τροφίμων, καθώς αύξησαν τις τιμές των τροφίμων και συχνά ήταν τόσο ρυπογόνα όσο τα ορυκτά καύσιμα όταν εξετάστηκαν όλοι οι παράγοντες παραγωγής τους.
Η νέα έκθεση συνδυάζει περισσότερες από 250 αναλύσεις για τον αντίκτυπο των βιοκαυσίμων σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένου του τρόπου με τον οποίο η ζήτηση βιοκαυσίμων με βάση τα τρόφιμα οδηγεί στην καταστροφή των δασών, όταν οι αγρότες επεκτείνονται σε πρόσθετους τομείς.
 Ειδικότερα για την βιοαιθανόλη με βάση το σιτάρι, η έκθεση βρήκε ότι είχε τη χειρότερη απόδοση, παράγοντας στην πραγματικότητα περισσότερες εκπομπές άνθρακα από τη βενζίνη.
Αντιθέτως, η χρήση των αποβλήτων από τα αγροκτήματα και τη δασοκομία και από το χρησιμοποιημένο μαγειρικό λάδι για την παραγωγή βιοκαυσίμων, αναφέρεται ότι μειώνει πάντα τις εκπομπές σε σύγκριση με την απόδοση των ορυκτών καυσίμων. 
Σε ορισμένες περιπτώσεις,αυτά τα βιοκαύσιμα θα μπορούσαν να έχουν συνολικά σχεδόν μηδενικές εκπομπές.

www.worldenergynews.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ADR ANT1 BP Brent covid-19 interlock MOTOR OIL myData OPEC Saudi Arabian Oil Company self-test SHELL TEXACO ΑΑΔΕ Αναφορά Ασμάτογλου Γιώργος Βουλή ΓΣΕΒΕΕ Γενική Συνέλευση Γεωργιάδης Άδωνις Διοικητικό Συμβούλιο Δρακακάκης Γιάννης ΕΚΟ ΕΛΠΕ ΕΝΒΕΘ ΕΡΤ ΕΣΠΑ ΕΦΚ Ενέργεια Επιστρεπτέα Προκαταβολή Επιτροπή Ανταγωνισμού ΗΦΑΙΣΤΟΣ ΙΟΒΕ Κατρίνης Μανώλης Κιουρτζής Θέμης Κιούσης Μιχάλης Κρήτη Κώτσος Ευάγγελος ΜΑΜΙΔΑΚΗΣ Μακρυβέλιος Δημήτρης Μαυράκης Γιάννης Μαυράκης Μανώλης Μαυράκης Χάρης Μελίδης Σπύρος Μεταφορικό Ισοδύναμο Ξυδάκης Ηρακλής ΠΕΤΡΟΛΙΝΑ ΠΟΠΕΚ Παπαγεωργίου Νίκος Παπαδοπούλου Έλλη Παπαζήσης Γιάννης Ρωσία ΣΑΠΕΚ Σταυράκης Χρήστος Σταϊκούρας Χρήστος Σύστημα Εισροών - Εκροών Ταπρατζή Πολυξένη Τζαμπαζλής Γιώργος Τουρκία ΦΠΑ αδειοδότηση ανασφάλιστα ανταποδοτικά αντλίες απεργία αργό πετρέλαιο βενζίνη βυτιοφόρα δεξαμενή δηλώσεις εγκύκλιος επιδοτήσεις επικουρικό ηλεκτροκίνηση καύσιμα κλιματική αλλαγή λαθρεμπόριο μελέτες μητρώα περιθώριο κέρδους πετρέλαιο θέρμανσης πετρέλαιο κίνησης πετρελαιοειδή πλαφόν πλυντήρια πρατήρια πρόστιμα πρόσωπα συναντήσεις τέλη ταξινομήσεις τελωνείο υγραέριο υδρογόνο υπ. Ανάπτυξης φορτιστές φυσικό αέριο φόροι ωράριο
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΡΑΤΗΡΙΟΥΧΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ
ΕΔΡΑ:
Διεύθυνση: Αρχιμήδους 29
Ηράκλειο Κρήτης, 71306
ΤΗΛ: 2810 220885
FAX: 2810 220881
EMAIL: popek@popek.gr
Χάρτης πρατηρίων καυσίμων

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΡΑΤΗΡΙΟΥΧΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ  ©  All rights reserved - Powered by Avatar

error: Content is protected !!