Skip to main content
| Notaka

“Ανακάμπτουν οι τιμές του πετρελαίου λόγω μείωσης των αποθεμάτων στις ΗΠΑ”.

Περί τις 09:20 π.μ. ώρα Ελλάδας η τιμή του Brent ενισχύεται 51 σεντς ή 1,07% στα 48,30 δολάρια το βαρέλι.

 Η μείωση των αποθεμάτων πετρελαίου στις ΗΠΑ έδωσαν ώθηση σήμερα (6/7) στις τιμές μετά τη χθεσινή πτώση κατά 4% λόγω των αυξημένων εξαγωγών των κρατών-μελών του ΟΠΕΚ τον Ιούνιο.
Περί τις 09:20 π.μ. ώρα Ελλάδας η τιμή του Brent ενισχύεται 51 σεντς ή 1,07% στα 48,30 δολάρια το βαρέλι.
Η τιμή του αμερικανικού αργού (WTI) ενισχύεται 48 σεντς ή 1,06% στα 45,61 δολάρια το βαρέλι.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στην δημοσιότητα το Αμερικανικό Ινστιτούτο Πετρελαίου (API) τις βιομηχανίας πετρελαίου των ΗΠΑ, τα αποθέματα πετρελαίου της χώρας μειώθηκαν κατά 5,8 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 30 Ιουνίου στα 503,7 εκατομμύρια.
Ωστόσο, όπως επισημαίνουν οι αναλυτές, στην αγορά επικρατούν συνθήκες αστάθειας, κάτι που φάνηκε από την χθεσινή πτώση των τιμών κατά 4%, εξαιτίας των αυξημένων εξαγωγών πετρελαίου τον Ιούνιο από τα κράτη-μέλη του ΟΠΕΚ.
Επιπλέον, όπως επισημαίνει σε σημείωμά της η Bank of America Merrill Lynch «τα αποθέματα πετρελαίου των κρατών-μελών του ΟΟΣΑ εξακολουθούν να υπερβαίνουν τα 3 δισεκατομμύρια βαρέλια και η ανάκαμψη της παραγωγής της Λιβύης και της Νιγηρίας, σε συνδυασμό με μια γρήγορη ανάκαμψη του αμερικανικού σχιστολιθικού πετρελαίου, θα αποτρέψουν την απότομη άνοδο των τιμών», ενώ εκτιμά ότι η παγκόσμια παραγωγή πετρελαίου αναμένεται να αυξηθεί περαιτέρω.

www.worldenergynews.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Spyrides ad-blue containers

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

error: Content is protected !!