| Notaka |

“Το Ιράν αυξάνει τις εξαγωγές πετρελαίου προς τη Δύση”.

Μετά την άρση των κυρώσεων, η Τεχεράνη πρόσθεσε νέους πελάτες όπως η Litasco και η Lotos και «κέρδισε» και πάλι τους Total,  ENI, Tupras,  Repsol, Cepsa και Hellenic Petroleum

 Οι εξαγωγές πετρελαίου του Ιράν προς τη Δύση σημείωσαν αυξήθηκαν τον Μάιο στο ανώτατο επίπεδό τους μετά την άρση των κυρώσεων στις αρχές του 2016 και σχεδόν έφθασαν σε όγκο τις ποσότητες εξαγωγής στην Ασία.
Το Ιράν, που υπήρξε ο δεύτερος μεγαλύτερος εξαγωγέας πετρελαίου του ΟΠΕΚ, έχει αυξήσει την παραγωγή από το 2016 για να αποκαταστήσει το μερίδιο αγοράς που χάθηκε σε περιφερειακούς αντιπάλους, συμπεριλαμβανομένης της Σαουδικής Αραβίας και του Ιράκ.
Ενώ πολλά ασιατικά κράτη συνέχισαν να αγοράζουν πετρέλαιο από το Ιράν κατά τη διάρκεια κυρώσεων, οι δυτικές χώρες σταμάτησαν τις εισαγωγές, μειώνοντας κατά το ήμισυ τις συνολικές εξαγωγές του Ιράν σε μόλις ένα εκατομμύριο βαρέλια την ημέρα (bpd).
Τον περασμένο μήνα, το Ιράν εξήγαγε περίπου 1,1 εκατομμύρια bpd στην Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένης της Τουρκίας, σχεδόν φτάνοντας τα επίπεδα πριν από την επιβολή κυρώσεων και λίγο  κάτω από τα 1,2 εκατομμύρια bpd που παραδόθηκαν στην Ασία, ανέφερε  πηγή στο Reuters.
Οι εξαγωγές του Ιράν προς την Ασία τον περασμένο μήνα ήταν οι χαμηλότερες από τον Φεβρουάριο του 2016, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Reuters.
Οι εξαγωγές πετρελαίου στην Ασία υποχώρησαν καθώς η Νότια Κορέα και η Ιαπωνία αύξησαν τις αγορές συμπυκνωμάτων πετρελαίου και αγόρασαν λιγότερο πετρέλαιο ανέφεραν ανώνυμες πηγές.
“Τα συμπύκνωματα του Ιράν που βρίσκονται σε πλωτές αποθήκες έχει σχεδόν εξαντληθεί λόγω των υψηλότερων αγορών από την Ιαπωνία και την Κορέα”, ανέφερε η πηγή.
Οι εξαγωγές προς την Ασία επλήγησαν επίσης από την απόφαση της Ινδίας να μειώσει τις ετήσιες αγορές από το Ιράν κατά ένα πέμπτο για τη χρήση μέχρι το Μάρτιο του 2018.
Μετά την άρση των κυρώσεων, η Τεχεράνη πρόσθεσε νέους πελάτες όπως η Litasco και η Lotos και «κέρδισε» και πάλι πελάτες όπως η Total, η ENI, η Tupras, η Repsol, η Cepsa και η Hellenic Petroleum.
Το Ιράν, μέλος του ΟΠΕΚ, προχώρησε σε μικρή αύξηση της παραγωγής με συμφωνία του Δεκεμβρίου για τον περιορισμό της παραγωγής.
Η συνολική παραγωγή πετρελαίου του Ιράν ανήλθε σε 3,9 εκατομμύρια bpd,.
Το Ιράν παράγει σήμερα περίπου 200.000 bpd West Karoun, το οποίο συνδυάζεται με άλλους τύπους και οδηγείται σε  εξαγωγές.

www.worldenergynews.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ADR ANT1 BP Brent covid-19 interlock MOTOR OIL myData OPEC Saudi Arabian Oil Company self-test SHELL TEXACO ΑΑΔΕ Αναφορά Ασμάτογλου Γιώργος Βουλή ΓΣΕΒΕΕ Γενική Συνέλευση Γεωργιάδης Άδωνις Διοικητικό Συμβούλιο Δρακακάκης Γιάννης ΕΚΟ ΕΛΠΕ ΕΝΒΕΘ ΕΡΤ ΕΣΠΑ ΕΦΚ Ενέργεια Επιστρεπτέα Προκαταβολή Επιτροπή Ανταγωνισμού ΗΦΑΙΣΤΟΣ ΙΟΒΕ Κατρίνης Μανώλης Κιουρτζής Θέμης Κιούσης Μιχάλης Κρήτη Κώτσος Ευάγγελος ΜΑΜΙΔΑΚΗΣ Μακρυβέλιος Δημήτρης Μαυράκης Γιάννης Μαυράκης Μανώλης Μαυράκης Χάρης Μελίδης Σπύρος Μεταφορικό Ισοδύναμο Ξυδάκης Ηρακλής ΠΕΤΡΟΛΙΝΑ ΠΟΠΕΚ Παπαγεωργίου Νίκος Παπαδοπούλου Έλλη Παπαζήσης Γιάννης Ρωσία ΣΑΠΕΚ Σταυράκης Χρήστος Σταϊκούρας Χρήστος Σύστημα Εισροών - Εκροών Ταπρατζή Πολυξένη Τζαμπαζλής Γιώργος Τουρκία ΦΠΑ αδειοδότηση ανασφάλιστα ανταποδοτικά αντλίες απεργία αργό πετρέλαιο βενζίνη βυτιοφόρα δεξαμενή δηλώσεις εγκύκλιος επιδοτήσεις επικουρικό ηλεκτροκίνηση καύσιμα κλιματική αλλαγή λαθρεμπόριο μελέτες μητρώα περιθώριο κέρδους πετρέλαιο θέρμανσης πετρέλαιο κίνησης πετρελαιοειδή πλαφόν πλυντήρια πρατήρια πρόστιμα πρόσωπα συναντήσεις τέλη ταξινομήσεις τελωνείο υγραέριο υδρογόνο υπ. Ανάπτυξης φορτιστές φυσικό αέριο φόροι ωράριο
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΡΑΤΗΡΙΟΥΧΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ
ΕΔΡΑ:
Διεύθυνση: Αρχιμήδους 29
Ηράκλειο Κρήτης, 71306
ΤΗΛ: 2810 220885
FAX: 2810 220881
EMAIL: popek@popek.gr
Χάρτης πρατηρίων καυσίμων

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΡΑΤΗΡΙΟΥΧΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ  ©  All rights reserved - Powered by Avatar

error: Content is protected !!