Skip to main content
| Notaka

“05.56 Η ρήξη με το Κατάρ επιβάρυνε το πετρέλαιο”.

Σε αρνητικό έδαφος έκλεισαν χθές οι τιμές του αργού, μετά την απόφαση της Σαουδικής Αραβίας, του Νο1 παραγωγού πετρελαίου παγκοσμίως και άλλων αραβικών κρατών να διακόψουν τις διπλωματικές σχέσεις τους με το Κατάρ

 

Σε αρνητικό έδαφος έκλεισαν χθές οι τιμές του αργού, μετά την απόφαση της Σαουδικής Αραβίας, του Νο1 παραγωγού πετρελαίου παγκοσμίως και άλλων αραβικών κρατών να διακόψουν τις διπλωματικές σχέσεις τους με το Κατάρ, με με την κατηγορία ότι η Ντόχα στηρίζει την τρομοκρατία και υπονομεύει την σταθερότητα της περιοχής, εγείροντας με την κίνησή τους ανησυχίες για την παγκόσμια συμφωνία για την περικοπή της πετρελαϊκής παραγωγής. 

Αρχικά η ρήξη μεταξύ των χωρών του Περσικού Κόλπου και της Αιγύπτου, ώθησε υψηλότερα τις τιμές ωστόσο στη συνέχεια το πετρέλαιο διέγραψε τα κέρδη του. Παρότι το Κατάρ, με πετρελαϊκή παραγωγή ύψους 600.000 βαρέλια την ημέρα, είναι ένας από τους μικρότερους παραγωγούς του ΟΠΕΚ, η ένταση που έχει προκληθεί μεταξύ των χωρών μελών του Οργανισμού θα μπορούσε να αποδυναμώσει την συμφωνία, που έχει ως στόχο να στηρίξει τις τιμές του πετρελαίου. 

Το συμβόλαιο αργού τύπου WTI παραδόσεως Ιουλίου, υποχώρησε κατά 26 σεντς ή σε ποσοστό 0,6% ολοκληρώνοντας τις συναλλαγές στα 47,40 δολ. το βαρέλι στο χρηματιστήριο εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.

Στην άλλη όχθη του Ατλαντικού στο ICE του Λονδίνου, το συμβόλαιο brent παραδόσεως Αυγούστου υποχώρησε κατά 0,96%, χάνοντας 48 σεντς και έκλεισε στα 49,47 δολάρια το βαρέλι.

ΠΗΓΗ: Capital.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Spyrides ad-blue containers

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

error: Content is protected !!