Skip to main content
| Notaka

“Σαουδική Αραβία: Πιθανές νέες περικοπές στην παραγωγή πετρελαίου – Τον Ιούλιο η τελική απόφαση”.

Μια επιτροπή, που έχει συσταθεί για την παρακολούθηση των περικοπών, πρόκειται να συναντηθεί στη Ρωσία τον Ιούλιο 2017, για να αξιολογήσει την κατάσταση.

 Ισως να χρειαστούν περαιτέρω περικοπές στην παραγωγή πετρελαίου, τονίζει ο υπουργός Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας, Khalid al-Falih, προσθέτοντας πάντως πως ο ΟΠΕΚ και οι υπόλοιπες πετρελαιοπαραγωγές χώρες θα αξιολογήσουν την κατάσταση στην αγορά τον Ιούλιο 2017, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων TASS.
Ο ΟΠΕΚ και άλλα κράτη υπό την ηγεσία της Ρωσίας συναίνεσαν να επεκτείνουν τη συμφωνία για τον περιορισμό της παγκόσμιας παραγωγής πετρελαίου για άλλους εννέα μήνες μέχρι τον Μάρτιο του 2018.
Μια επιτροπή, που έχει συσταθεί για την παρακολούθηση των περικοπών, πρόκειται να συναντηθεί στη Ρωσία τον Ιούλιο 2017, για να αξιολογήσει την κατάσταση.
Ο Falih, ο οποίος επισκέφθηκε τη Ρωσία, δήλωσε ότι θα είναι σε θέση να κρίνει, αν οι περικοπές ήταν αποτελεσματικές στη στήριξη των τιμών του πετρελαίου που μειώθηκαν κατά το ήμισυ κατά τα τρία τελευταία χρόνια.
«Πρέπει να δούμε την αγορά και νομίζω ότι μέχρι το τέλος Ιουνίου, τον Ιούλιο θα δούμε ότι η δράση που έχουμε αναλάβει, έφερε αποτελέσματα», ανέφερε στο TASS.
«Εάν για κάποιο λόγο πρέπει να κάνουμε περισσότερα, θα εξετάσουμε το ενδεχόμενο να κάνουμε περισσότερα, συμπεριλαμβανομένων  μεγαλύτερων περικοπών», σημείωσε.
Η Ρωσία και η Σαουδική Αραβία μετά από μια μακροχρόνια αντιπαλότητα πρωτοστατούν στην παγκόσμια  συμφωνία για τη μείωση της παραγωγής του «μαύρου χρυσού».


Πηγή:www.bankingnews.gr    

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Spyrides ad-blue containers

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

error: Content is protected !!