Skip to main content
| Notaka

“Κύπρος: Αύξηση της χρήσης του υγραερίου για ανεφοδιασμό οχημάτων, βιομηχανία”.

Το υγραέριο διεθνώς θεωρείται κατά 40% φθηνότερο καύσιμο από τη βενζίνη και περίπου 30% από το πετρέλαιο.

 Σαφής προτίμηση στο υγραέριο παρατηρείται τα τελευταία χρόνια και στην Κύπρο, αφού πέρσι ψηφίστηκε νομοθεσία με την οποία επιτρέπεται ο ανεφοδιασμός οχημάτων με το εν λόγω καύσιμο.
Οπως σημειώνει ο “Φιλελεύθερος”, το υγραέριο (LPGAS) είναι περιβαλλοντικά μακράν προτιμότερο από οποιοδήποτε άλλο ορυκτό καύσιμο, με ειδικούς να σημειώνουν πως οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα αυτοκινήτων με υγραέριο, συγκρινόμενες με αυτές από βενζινοκίνητα οχήματα, είναι μειωμένες κατά τουλάχιστον 20%.
Διεθνώς θεωρείται κατά 40% φθηνότερο καύσιμο από τη βενζίνη και περίπου 30% από το πετρέλαιο, κάτι το οποίο σημαίνει απόσβεση της μετατροπής των οχημάτων έπειτα από 25-30 γεμίσματα.
Σημειώνεται πως το υγραέριο δεν είναι κάτι το νέο για την Κύπρο, αφού εδώ και δεκαετίες εταιρείες άρχισαν να δραστηριοποιούνται με αυτό. 
Σύμφωνα με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας Blue Circle Αρη Πολυκάρπου, οι εγκαταστάσεις συστημάτων που χρησιμοποιούν υγραέριο σαν πηγή ενέργειας περιλαμβάνουν από βιομηχανίες,έως ατμοκαθαριστήρια, χυτήρια, θερμοκήπια, γαλακτοκομεία, γυμναστήρια, κολυμβητικές δεξαμενές, ξενοδοχεία, φάρμες, καθώς επίσης και ιδιώτες με κεντρικές θερμάνσεις σπιτιών και πολυκατοικιών.

www.worldenergynews.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Spyrides ad-blue containers

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

error: Content is protected !!