| Notaka |

“Τσίπρας: Η ενέργεια καταλύτης για τις επενδύσεις σε έρευνα υδρογονανθράκων, ηλεκτρισμό και φυσικό άεριο”.

Ο πρωθυπουργός αναμένεται να τονίσει τη βαρύνουσα σημασία του τομέα της ενέργειας για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας και την έξοδο από την κρίση.

 Από τον τομέα των ερευνών υδρογονανθράκων ελπίζει η κυβέρνηση ότι θα δοθεί το σήμα στην παγκόσμια επιχειρηματική κοινότητα ότι η Ελλάδα αλλάζει σελίδα και γίνεται ελκυστικός προορισμός για επενδύσεις.
Το ενδιαφέρον της ΕxxonMobil και της Total για συνεργασία με τα Ελληνικά Πετρέλαια και διεκδίκηση μιας τεράστιας θαλάσσιας περιοχής που εκτείνεται από την Νότια Πελοπόννησο μέχρι και τη Γαύδο για έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων έχει δημιουργήσει κλίμα αισιοδοξίας στην κυβέρνηση η οποία βλέπει ένα παράθυρο ευκαιρίας για έξοδο από τη μιζέρια της κρίσης και των μέτρων. 
Έτσι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας που σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες συναντήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα με τα υψηλόβαθμα στελέχη της ΕxxonMobil και της Total που βρέθηκαν στην Αθήνα, σήμερα (24.5.2017) επισκέπτεται το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας για να ενημερωθεί επιτόπου από τον υπουργό Γιώργο Σταθάκη.
Μάλιστα θα ακολουθήσει συνέντευξη τύπου όπου ο πρωθυπουργός αναμένεται να τονίσει τη σημασία της ενέργειας για τη διαμόρφωση της επόμενης ημέρας της ελληνικής οικονομίας, τόσο μέσω των ερευνών υδρογονανθράκων, όσο και μέσω των διεθνών διασυνδέσεων της χώρας στον τομέα του ηλεκτρισμού αλλά και του φυσικού αερίου. 

Υπογραφή νέων συμβάσεων μίσθωσης περιοχών για έρευνες

Πρέπει να σημειωθεί εξάλλου ότι στο πλαίσιο αυτό την Πέμπτη 25 Μαΐου ο κ. Σταθάκης θα υπογράψει τις Συμβάσεις Μίσθωσης για τις τρεις χερσαίες περιοχές έρευνας και αξιοποίησης υδρογονανθράκων, Βορειοδυτική Πελοπόννησος, Άρτα-Πρέβεζα και Αιτωλοακαρνανία με τα ΕΛ.ΠΕ.(Βορειοδυτική Πελοπόννησος και Άρτα-Πρέβεζα) και την Energean Oil & Gas (Αιτωλοακαρνανία). 
Πρέπει να σημειωθεί ότι Energean Oil & Gas συνεργάζεται με την Repsol.  
Το ενδιαφέρον λοιπόν των πολυεθνικών του πετρελαίου για τα κοιτάσματα της Ανατολικής Μεσογείου είναι δεδομένο και η ελληνική κυβέρνηση θα επιδιώξει η χώρα να είναι μέσα στο παιχνίδι είτε μέσω της παραχώρησης περιοχών για έρευνες είτε συμμετέχοντας στα μεγάλα ενεργειακά project όπως ο  αγωγός East Med και το καλώδιο ηλεκτρικής διασύνδεσης Ισραήλ Κύπρου Ελλάδας.
Εξάλλου το διεθνές ενδιαφέρον για τον τομέα των ερευνών υδρογονανθράκων αναμένεται να καταγραφεί και στο συνέδριο με τίτλο «Ελλάδα: Τα αποθέματα πετρελαίου και φυσικού αερίου μπορούν να αποτελέσουν βασικό μοχλό ανάπτυξης της χώρας» που πραγματοποιείται στο ξενοδοχείο Caravel στις 8 και 9 Ιουνίου. 
Το συνέδριο που τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και θα ανοίξει με ομιλία του κ. Σταθάκη, οργανώνεται από το Πανελλήνιο Σωματείο Εργαζομένων στα ΕΛΠΕ και το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Έρευνας και Τεχνολογίας.         

www.worldenergynews.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ADR BP Brent covid-19 interlock MOTOR OIL myData OPEC Saudi Arabian Oil Company self-test SHELL TEXACO ΑΑΔΕ Αναφορά Ασμάτογλου Γιώργος Βελετάκης Ν. Βουλή ΓΣΕΒΕΕ Γενική Συνέλευση Γεωργιάδης Άδωνις Διοικητικό Συμβούλιο Δρακακάκης Γιάννης ΕΚΟ ΕΛΠΕ ΕΝΒΕΘ ΕΡΤ ΕΣΠΑ ΕΦΚ Ενέργεια Επιστρεπτέα Προκαταβολή Επιτροπή Ανταγωνισμού ΗΦΑΙΣΤΟΣ ΙΟΒΕ Κατρίνης Μανώλης Κιουρτζής Θέμης Κιούσης Μιχάλης Κρήτη Κώτσος Ευάγγελος ΜΑΜΙΔΑΚΗΣ Μακρυβέλιος Δημήτρης Μαυράκης Γιάννης Μαυράκης Μανώλης Μαυράκης Χάρης Μελίδης Αλέξανδρος Μελίδης Σπύρος Μεταφορικό Ισοδύναμο Ξυδάκης Ηρακλής ΠΕΤΡΟΛΙΝΑ ΠΟΠΕΚ Παπαγεωργίου Νίκος Παπαδοπούλου Έλλη Παπαζήσης Γιάννης Ρωσία ΣΑΠΕΚ ΣΕΕΠΕ Σταυράκης Χρήστος Σύστημα Εισροών - Εκροών Ταπρατζή Πολυξένη Τζαμπαζλής Γιώργος Τουρκία ΦΠΑ αδειοδότηση ανασφάλιστα αντλίες απεργία αργό πετρέλαιο βενζίνη βυτιοφόρα δεξαμενή δηλώσεις εγκύκλιος επιδοτήσεις επικουρικό ηλεκτροκίνηση καύσιμα κλιματική αλλαγή λαθρεμπόριο μελέτες μητρώα περιθώριο κέρδους πετρέλαιο θέρμανσης πετρέλαιο κίνησης πετρελαιοειδή πλαφόν πλυντήρια πρατήρια πρόστιμα πρόσωπα συναντήσεις τέλη ταξινομήσεις τελωνείο υγραέριο υδρογόνο υπ. Ανάπτυξης φορτιστές φυσικό αέριο φόροι ωράριο
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΡΑΤΗΡΙΟΥΧΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ
ΕΔΡΑ:
Διεύθυνση: Αρχιμήδους 29
Ηράκλειο Κρήτης, 71306
ΤΗΛ: 2810 220885
FAX: 2810 220881
EMAIL: popek@popek.gr
Χάρτης πρατηρίων καυσίμων

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΡΑΤΗΡΙΟΥΧΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ  ©  All rights reserved - Powered by Avatar

error: Content is protected !!