| Notaka |

“Αιχμές Τσίπρα για την αναβολή της γενικής συνέλευσης των ΕΛΠΕ που επέβαλε ο Όμιλος Λάτση”.

Αιχμές για την απόφαση του ομίλου Λάτση να οδηγήσει σε αναβολή τη σημερινή γενική συνέλευση των ΕΛΠΕ όπου μεταξύ άλλων θα λαμβάνονταν απόφαση για την πώληση του 35% του ΔΕΣΦΑ, άφησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. 

 

Η Γενική Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 23 Ιουνίου 2017.
(upd: 13.15)

Αιχμές για την απόφαση του ομίλου Λάτση να οδηγήσει σε αναβολή τη σημερινή γενική συνέλευση των ΕΛΠΕ όπου μεταξύ άλλων θα λαμβάνονταν απόφαση για την πώληση του 35% του ΔΕΣΦΑ, άφησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. 
“Απαντώντας” σε σχετική ερώτηση ζήτησε από τους δημοσιογράφους να απευθύνουν το ερώτημα για τον λόγο της αναβολής της συνέλευσης στον ιδιώτη μέτοχο των Ελληνικών Πετρελαίων. 

Νωρίτερα, το World Energy News έγραφε: 

Αναβλήθηκε η προγραμματισμένη για σήμερα (24/5) Γενική Συνέλευση του Ομίλου Ελληνικά Πετρέλαια Α.Ε. (ΕΛΠΕ) με αίτημα της Paneuropean Oil, συμφερόντων της οικογενείας Λάτση, που ελέγχει το 45,47% των μετοχών της εταιρείας.
Η επίσημη αιτιολογία για την αναβολή, σύμφωνα με την επιστολή της Paneuropean Oil που ανέγνωσε ο πρόεδρος των ΕΛΠΕ κ. Ευστάθιος Τσοτσορός, είναι το γεγονός ότι δεν έχουν ολοκληρωθεί οι συζητήσεις μεταξύ των βασικών μετόχων, δηλαδή της Paneuropean και του Δημοσίου.
Συγκεκριμένα, στην επιστολή αναφέρεται: 
“Η Paneuropean Oil & Industrial Holdinhs SA με την ιδιότητά της ως μετόχου των Ελληνικών Πετρελαίων, κατόχου 138.971.352 μετοχών της εταιρίας, ήτοι του 45,47% του συνόλου των μετοχών και των δικαιωμάτων ψήφου, αιτείται με την παρούσα την αναβολή της σημερινής Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης της εταιρίας σύμφωνα με το άρθρο 39 παρ. 3 του 2190/1920, όπως ισχύει, και το άρθρο 18.3 του καταστατικού της εταιρίας. Η αναβολή κρίνεται σκόπιμη δεδομένου ότι δεν έχουν ολοκληρωθεί συζητήσεις μεταξύ των δύο βασικών μετόχων. Η Paneuropean προτείνει ως νέα ημερομηνία συνέχισης της συνεδρίασης της Ετήσιας Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της εταιρίας την Παρασκευή 23 Ιουνίου 2017”. 
Σύμφωνα με πληροφορίες, το θέμα που βρίσκεται σε εκκρεμότητα, είναι η αύξηση της εκπροσώπησης της Paneuropean στη διοίκηση του Ομίλου, ανάλογα με τη συμμετοχή της στο μετοχικό κεφάλαιο.
Άλλες πληροφορίες θέλουν ως μία από τια αιτίες της αναβολής και το συνολικό πλαίσιο των σχέσεων του ομίλου με το κράτος, που περιλαμβάνει και την επένδυση στο Ελληνικό με τις σοβαρές καθυστερήσεις στην έναρξη των εργασιών, τα θέματα που ανέκυψαν με την Αρχαιολογική και τη Δασική υπηρεσία κ.α.
Μεταξύ των θεμάτων που θα συζητούσε η συνέλευση των μετόχων των Ελληνικών Πετρελαίων θα ήταν και η πώληση του 35% τουθ ΔΕΣΦΑ.  

Επισημαίνεται πως το ελληνικό Δημόσιο ήταν ήδη ενήμερο από εχθές 23/5/2017 για την αναβολή της συνέλευσης. 
Όπως έχει ήδη αναφερθεί, η Γενική Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί τελικά την Παρασκευή 23 Ιουνίου 2017.
Η σημερινή προγραμματισμένη Γενική Συνέλευση των ΕΛΠΕ συνέπεσε με την επίσκεψη του πρωθυπουργού στο υπουργείο Ενέργειας, όπου και θα έδινε το στίγμα των προθέσεων της κυβέρνησης σχετικά με τις μεταρρυθμίσεις στον ενεργειακό κλάδο. 
Η αναβολή της συνέλευσης προκάλεσε όπως ήταν φυσικό προβληματισμό στη κυβέρνηση, ιδίως ενόψει της συνέντευξης του κ. Τσίπρα στο υπουργείο Ενέργειας.

www.worldenergynews.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ADR ANT1 BP Brent covid-19 interlock MOTOR OIL myData OPEC Saudi Arabian Oil Company self-test SHELL TEXACO ΑΑΔΕ Αναφορά Ασμάτογλου Γιώργος Βουλή ΓΣΕΒΕΕ Γενική Συνέλευση Γεωργιάδης Άδωνις Διοικητικό Συμβούλιο Δρακακάκης Γιάννης ΕΚΟ ΕΛΠΕ ΕΝΒΕΘ ΕΡΤ ΕΣΠΑ ΕΦΚ Ενέργεια Επιστρεπτέα Προκαταβολή Επιτροπή Ανταγωνισμού ΗΦΑΙΣΤΟΣ ΙΟΒΕ Κατρίνης Μανώλης Κιουρτζής Θέμης Κιούσης Μιχάλης Κρήτη Κώτσος Ευάγγελος ΜΑΜΙΔΑΚΗΣ Μακρυβέλιος Δημήτρης Μαυράκης Γιάννης Μαυράκης Μανώλης Μαυράκης Χάρης Μελίδης Σπύρος Μεταφορικό Ισοδύναμο Ξυδάκης Ηρακλής ΠΕΤΡΟΛΙΝΑ ΠΟΠΕΚ Παπαγεωργίου Νίκος Παπαδοπούλου Έλλη Παπαζήσης Γιάννης Ρωσία ΣΑΠΕΚ ΣΕΕΠΕ Σταυράκης Χρήστος Σύστημα Εισροών - Εκροών Ταπρατζή Πολυξένη Τζαμπαζλής Γιώργος Τουρκία ΦΠΑ αδειοδότηση ανασφάλιστα ανταποδοτικά αντλίες απεργία αργό πετρέλαιο βενζίνη βυτιοφόρα δεξαμενή δηλώσεις εγκύκλιος επιδοτήσεις επικουρικό ηλεκτροκίνηση καύσιμα κλιματική αλλαγή λαθρεμπόριο μελέτες μητρώα περιθώριο κέρδους πετρέλαιο θέρμανσης πετρέλαιο κίνησης πετρελαιοειδή πλαφόν πλυντήρια πρατήρια πρόστιμα πρόσωπα συναντήσεις τέλη ταξινομήσεις τελωνείο υγραέριο υδρογόνο υπ. Ανάπτυξης φορτιστές φυσικό αέριο φόροι ωράριο
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΡΑΤΗΡΙΟΥΧΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ
ΕΔΡΑ:
Διεύθυνση: Αρχιμήδους 29
Ηράκλειο Κρήτης, 71306
ΤΗΛ: 2810 220885
FAX: 2810 220881
EMAIL: popek@popek.gr
Χάρτης πρατηρίων καυσίμων

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΡΑΤΗΡΙΟΥΧΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ  ©  All rights reserved - Powered by Avatar

error: Content is protected !!