| Notaka |

“Εγκαινιάστηκε ο σταθμός συμπιεσμένου φυσικού αερίου CNG PROMETHAN – Φάμελλος: Το αέριο βγαίνει από την πόλη”.

«Σήμερα συμπληρώνουμε το τεχνικό πάζλ ώστε το φυσικό αέριο να βγει από την πόλη και να φτάσει παντού, χάρη στη συνεργασία του κοινωνικού με τον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα» τόνισε από τη Σίνδο της Θεσσαλονίκης,……

 

Σήμερα συμπληρώνουμε το τεχνικό πάζλ ώστε το φυσικό αέριο να βγει από την πόλη και να φτάσει παντού, χάρη στη συνεργασία του κοινωνικού με τον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα» τόνισε από τη Σίνδο της Θεσσαλονίκης, στη βιομηχανική περιοχή της οποίας εγκαινίασε τον πρώτο σταθμό συμπιεσμένου φυσικού αερίου CNG PROMETHAN, ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτης Φάμελλος.

Στην ομιλία του ο αν. υπουργός αναφέρθηκε στις προσπάθειες που καταβάλλει η κυβέρνηση για την απεξάρτηση της χώρας μας από τα ανθρακούχα – λιγνιτούχα ενεργειακά προϊόντα. «Για μας» υπογράμμισε «είναι ξεκάθαρο ότι πρέπει να έχουμε ενσωματωμένη την παράμετρο του κλίματος σε οτιδήποτε σχεδιάζουμε στη χώρα» και χαρακτήρισε το 2017 «έτος άνθισης του φυσικού αερίου» χάρις στην άριστη συνεργασία του ελληνικού δημοσίου με τον στρατηγικό επενδυτή (τον «ιταλικό βραχίονα») που στο νέο πλαίσιο λειτουργίας των Εταιριών Διανομής Αερίου δημιούργησε – όπως ανέφερε – ένα αποτελεσματικό μείγμα που μπόρεσε να συνομιλήσει με την αυτοδιοίκηση να εντοπίσει τις τοπικές ανάγκες, να συνομιλήσει με την επιχειρηματικότητα και με την πολιτεία, ώστε το 2017 το αέριο είτε με αγωγούς, είτε με συμπιεσμένη μορφή να πάει παντού. Σήμερα λοιπόν – σημείωσε – συμπληρώνουμε αυτό το τεχνικό κομμάτι του πάζλ: μια ιδιωτική μονάδα που συμπυκνώνει εδώ και παράγει το CNG και ταυτόχρονα έχει τη δυνατότητα να τροφοδοτεί δίκτυα οικισμών, επαγγελματικές καταναλώσεις αλλά και οχήματα. Η πολιτεία – κατέληξε συγχαίροντας για την επένδυση τον επιχειρηματία Μιχάλη Λαμπρόπουλο –  δεν μπορεί παρά να υποστηρίξει τη συνεργασία του κοινωνικού με τον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα διαμορφώνοντας τις συνθήκες ώστε η διαδικασία αυτής να είναι ασφαλής.

Ο γενικός διευθυντής της ΕΔΑΘΕΣΣ Λεωνίδας Μπακούρας στη σύντομη ομιλία του αναφέρθηκε στο υψηλό ποσοστό διείσδυσης του φυσικού αερίου στις περιοχές της Θεσσαλονίκης και Θεσσαλίας που φθάνει το 54% και σημείωσε ότι ο προγραμματισμός της εταιρίας για τα επόμενα έτη προβλέπει επεκτάσεις του δικτύου σε πολλούς ακόμη οικισμούς και δήμους. Οι επενδύσεις της ΕΔΑΘΕΣΣ – τόνισε – για την επόμενη πενταετία είναι της τάξεως των 91 εκ. ευρώ, ενώ η απόφαση για επένδυση από φέτος στο συμπιεσμένο φυσικό αέριο διασφαλίζει τις δυνατότητες να τροφοδοτηθούν με αέριο όσες περιοχές και όσοι καταναλωτές το επιθυμούν. Ολ’ αυτά – κατέληξε – χάρη στην άριστη συνεργασία του ελληνικού δημοσίου με τον στρατηγικό επενδύτη, την ιταλική ΕΝΙ που είναι πρωτοπόρος στον ενεργειακό τομέα.

Τους προσκεκλημένους καλωσόρισε εκ μέρους του Δ.Σ. της EDIL η κυρία Βίκυ Λαμπροπούλου, η οποία αναφέρθηκε στη σημασία της επένδυσης σε μια δύσκολη για τη χώρα μας εποχή και στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Το ύψος της αρχικής επένδυσης ανέρχεται στα 3,5 εκ. ευρώ, η δε ολοκλήρωσή της προϋπολογίζεται στα 15. εκ. ευρώ.

ΠΗΓΗ: Energy Press

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ADR BP Brent covid-19 interlock MOTOR OIL myData OPEC Saudi Arabian Oil Company self-test SHELL TEXACO ΑΑΔΕ Αναφορά Ασμάτογλου Γιώργος Βελετάκης Ν. Βουλή ΓΣΕΒΕΕ Γενική Συνέλευση Γεωργιάδης Άδωνις Διοικητικό Συμβούλιο Δρακακάκης Γιάννης ΕΚΟ ΕΛΠΕ ΕΝΒΕΘ ΕΡΤ ΕΣΠΑ ΕΦΚ Ενέργεια Επιστρεπτέα Προκαταβολή Επιτροπή Ανταγωνισμού ΗΦΑΙΣΤΟΣ ΙΟΒΕ Κατρίνης Μανώλης Κιουρτζής Θέμης Κιούσης Μιχάλης Κρήτη Κώτσος Ευάγγελος ΜΑΜΙΔΑΚΗΣ Μακρυβέλιος Δημήτρης Μαυράκης Γιάννης Μαυράκης Μανώλης Μαυράκης Χάρης Μελίδης Αλέξανδρος Μελίδης Σπύρος Μεταφορικό Ισοδύναμο Ξυδάκης Ηρακλής ΠΕΤΡΟΛΙΝΑ ΠΟΠΕΚ Παπαγεωργίου Νίκος Παπαδοπούλου Έλλη Παπαζήσης Γιάννης Ρωσία ΣΑΠΕΚ ΣΕΕΠΕ Σταυράκης Χρήστος Σύστημα Εισροών - Εκροών Ταπρατζή Πολυξένη Τζαμπαζλής Γιώργος Τουρκία ΦΠΑ αδειοδότηση ανασφάλιστα αντλίες απεργία αργό πετρέλαιο βενζίνη βυτιοφόρα δεξαμενή δηλώσεις εγκύκλιος επιδοτήσεις επικουρικό ηλεκτροκίνηση καύσιμα κλιματική αλλαγή λαθρεμπόριο μελέτες μητρώα περιθώριο κέρδους πετρέλαιο θέρμανσης πετρέλαιο κίνησης πετρελαιοειδή πλαφόν πλυντήρια πρατήρια πρόστιμα πρόσωπα συναντήσεις τέλη ταξινομήσεις τελωνείο υγραέριο υδρογόνο υπ. Ανάπτυξης φορτιστές φυσικό αέριο φόροι ωράριο
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΡΑΤΗΡΙΟΥΧΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ
ΕΔΡΑ:
Διεύθυνση: Αρχιμήδους 29
Ηράκλειο Κρήτης, 71306
ΤΗΛ: 2810 220885
FAX: 2810 220881
EMAIL: popek@popek.gr
Χάρτης πρατηρίων καυσίμων

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΡΑΤΗΡΙΟΥΧΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ  ©  All rights reserved - Powered by Avatar

error: Content is protected !!