| Notaka |

“Η Σαουδική Αραβία μειώνει την εξάρτησή της από το πετρέλαιο”.

“Ας ελπίσουμε ότι μέχρι το 2030 δεν θα μας απασχολεί εάν η η τιμή του πετρελαίου είναι μηδενική”, δήλωσε σε συνέντευξή του στην Τζέντα ο υπουργός Οικονομικών της χώρας Mohammed Al Jadaan.

 

“Ας ελπίσουμε ότι μέχρι το 2030 δεν θα μας απασχολεί εάν η η τιμή του πετρελαίου είναι μηδενική”, δήλωσε σε συνέντευξή του στην Τζέντα ο υπουργός Οικονομικών της χώρας Mohammed Al Jadaan
“Δεν θα ασχοληθούμε πραγματικά με το αν η τιμή είναι 40, 45, 50, 55 δολάρια το βαρέλι καθώς μέχρι τότε θα έχουμε ξεπεράσει σε σημαντικό βαθμό την εξάρτησή μας από το πετρέλαιο”, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της χώρας Mohammed Al Jadaan στο Emerging Markets Editor του CNNMoney.
Σχεδιάζουμε να [τελειώσουμε] τελείως την εξάρτηση που ζούμε τα τελευταία 40, 50 χρόνια. Ας ελπίσουμε ότι μέχρι το 2030 δεν θα μας απασχολεί εάν η η τιμή του πετρελαίου είναι μηδενική”, δήλωσε σε συνέντευξή του στην Τζέντα.
Η Σαουδική Αραβία έθεσε ένα φιλόδοξο σχέδιο πέρυσι για να μειώση την εξάρτησή της από το πετρέλαιο, όταν οι τιμές μειώθηκαν στα 26 δολάρια το βαρέλι, δημιουργώντας ένα πολύ μεγάλο έλλειμμα στον προϋπολογισμό της χώρας.
Έκτοτε, η Σαουδική Αραβία σταθεροποίησε την οικονομία της. Έχει μειώσει τις κυβερνητικές επιδοτήσεις, ανακοίνωσε νέους φόρους και δανείστηκε δισεκατομμύρια για να εξισορροπήσει τον προϋπολογισμό της χώρας.
Επίσης, μείωσε τους μισθούς για κορυφαίους υπουργούς και δημόσιους λειτουργούς.
Η πολιτική αυτή αντιστράφηκε έξι μήνες αργότερα, μια κίνηση που ανέφερε ο Al Jadaan σχεδιάστηκε για να τονώσει την ανάπτυξη.
“Αυτό έγινε σε μια εποχή [όταν] ανησυχούσαμε πραγματικά για τις τιμές του πετρελαίου, ανησυχούμε για άλλες πιέσεις στην οικονομία”, είπε. “Τώρα που είδαμε πώς ξεδιπλώνεται το σχέδιο … ίσως ήρθε η ώρα να δώσουμε περισσότερη χρηματοδότηση σε επενδύσεις”.
Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δήλωσε την Τετάρτη ότι το βασίλειο θα μπορούσε να ελαφρύνει λίγο το ρυθμό λιτότητας για να «μειώσει τις επιπτώσεις στην ανάπτυξη στο εγγύς μέλλον».
Οι υψηλότερες τιμές πετρελαίου που τώρα κυμαίνονται γύρω στα 50 δολάρια το βαρέλι βοήθησαν.
Ο ΟΠΕΚ, με επικεφαλής τη Σαουδική Αραβία, και τη Ρωσία έχουν περιορίσει την παραγωγή για το πρώτο εξάμηνο του 2017.
Παράλληλα σχεδιάζουν να επεκτείνουν αυτές τις περικοπές παραγωγής έως τον Μάρτιο του 2018.
Οι αναλυτές της UBS εκτιμούν ότι οι παραγωγοί των ΗΠΑ μπορούν τώρα να κερδίσουν χρήματα, εφόσον οι τιμές παραμένουν πάνω από 40 δολάρια ανά βαρέλι. Αυτό είναι κάτω από 65 δολάρια στις αρχές του 2014.
Η Σαουδική Αραβία αναμένει δημοσιονομικό έλλειμμα 7,7% του ΑΕΠ το 2017, από 11,5% πέρυσι.

Πηγή:www.bankingnews.gr 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ADR ANT1 BP Brent covid-19 interlock MOTOR OIL myData OPEC Saudi Arabian Oil Company self-test SHELL TEXACO ΑΑΔΕ Αναφορά Ασμάτογλου Γιώργος Βουλή ΓΣΕΒΕΕ Γενική Συνέλευση Γεωργιάδης Άδωνις Διοικητικό Συμβούλιο Δρακακάκης Γιάννης ΕΚΟ ΕΛΠΕ ΕΝΒΕΘ ΕΡΤ ΕΣΠΑ ΕΦΚ Ενέργεια Επιστρεπτέα Προκαταβολή Επιτροπή Ανταγωνισμού ΗΦΑΙΣΤΟΣ ΙΟΒΕ Κατρίνης Μανώλης Κιουρτζής Θέμης Κιούσης Μιχάλης Κρήτη Κώτσος Ευάγγελος ΜΑΜΙΔΑΚΗΣ Μακρυβέλιος Δημήτρης Μαυράκης Γιάννης Μαυράκης Μανώλης Μαυράκης Χάρης Μελίδης Σπύρος Μεταφορικό Ισοδύναμο Ξυδάκης Ηρακλής ΠΕΤΡΟΛΙΝΑ ΠΟΠΕΚ Παπαγεωργίου Νίκος Παπαδοπούλου Έλλη Παπαζήσης Γιάννης Ρωσία ΣΑΠΕΚ Σταυράκης Χρήστος Σταϊκούρας Χρήστος Σύστημα Εισροών - Εκροών Ταπρατζή Πολυξένη Τζαμπαζλής Γιώργος Τουρκία ΦΠΑ αδειοδότηση ανασφάλιστα ανταποδοτικά αντλίες απεργία αργό πετρέλαιο βενζίνη βυτιοφόρα δεξαμενή δηλώσεις εγκύκλιος επιδοτήσεις επικουρικό ηλεκτροκίνηση καύσιμα κλιματική αλλαγή λαθρεμπόριο μελέτες μητρώα περιθώριο κέρδους πετρέλαιο θέρμανσης πετρέλαιο κίνησης πετρελαιοειδή πλαφόν πλυντήρια πρατήρια πρόστιμα πρόσωπα συναντήσεις τέλη ταξινομήσεις τελωνείο υγραέριο υδρογόνο υπ. Ανάπτυξης φορτιστές φυσικό αέριο φόροι ωράριο
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΡΑΤΗΡΙΟΥΧΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ
ΕΔΡΑ:
Διεύθυνση: Αρχιμήδους 29
Ηράκλειο Κρήτης, 71306
ΤΗΛ: 2810 220885
FAX: 2810 220881
EMAIL: popek@popek.gr
Χάρτης πρατηρίων καυσίμων

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΡΑΤΗΡΙΟΥΧΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ  ©  All rights reserved - Powered by Avatar

error: Content is protected !!