| Notaka |

“Πόλος έλξης για στελέχη μεγάλων πετρελαϊκών η Αθήνα – Ποιοι θα έρθουν το Σεπτέμβριο και γιατί”.

Στα τέλη Σεπτεμβρίου από τις 26 έως και τις 28 του μήνα, στην Αθήνα αναμένεται να βρεθεί σημαντικός αριθμός στελεχών από κορυφαίες διεθνείς πετρελαϊκές εταιρείες: γενικοί διευθυντές έρευνας και παραγωγής, στελέχη επιχειρησιακής ανάπτυξης, διευθυντές που αναζητούν νέα προτζεκτ θα επισκεφθούν την Ελλάδα……

Του Χρήστου Στεφάνου, 

Στα τέλη Σεπτεμβρίου από τις 26 έως και τις 28 του μήνα, στην Αθήνα αναμένεται να βρεθεί σημαντικός αριθμός στελεχών από κορυφαίες διεθνείς πετρελαϊκές εταιρείες: γενικοί διευθυντές έρευνας και παραγωγής, στελέχη επιχειρησιακής ανάπτυξης, διευθυντές που αναζητούν νέα προτζεκτ θα επισκεφθούν την Ελλάδα προκειμένου να συμμετάσχουν στο συνέδριο Global Oil and Gas SE Europe and Mediterranean, το οποίο φέτος «φιλοξενεί» και το περιφερειακό συνέδριο της ένωσης αμερικανών γεωλόγων (AAPG) Appex Regional.

Πρόκειται για το δεύτερο συνέδριο που πραγματοποιείται στην Ελλάδα καθώς και το 2013 είχε διοργανωθεί στην Αθήνα Appex. Μάλιστα τότε παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά δεδομένα από τις πρώτες σεισμικές έρευνες που διεξήγαγε η νορβηγική PGS σε Ιόνιο και Κρήτη.

Στη φετινή εκδήλωση, σύμφωνα με πληροφορίες θα δώσει το παρών σημαντικός αριθμός στελεχών εταιρειών και ήδη στο συνέδριο μετέχουν εκπρόσωποι των εταιρειών ExxonMobil (ΗΠΑ), ENI (Ιταλία), Petrom (Ρουμανία), ΙΝΑ (Κροατία).

Η AAPG είναι ο μεγαλύτερος και ο πιο φημισμένος οργανισμός γεωλόγων πετρελαίου στον κόσμο, με 20 χιλιάδες μέλη, στην πλειονότητά τους διευθυντικά στελέχη πετρελαϊκών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην ενεργειακή βιομηχανία σε 129 χώρες. Τα συνέδρια Appex που διοργανώνει η AAPG συγκεντρώνουν παραδοσιακά μεγάλο αριθμό εκπροσώπων εταιρειών, με στόχο την ανταλλαγή πληροφοριών και τεχνογνωσίας, τη σύναψη συνεργασιών αλλά και την ενημέρωση για τις εξελίξεις στον κλάδο.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι η διεξαγωγή του Appex Regional και της Global Oil & Gas συμπίπτει χρονικά με τις σημαντικές εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο και της πρόσφατης ανακάλυψης σημαντικών κοιτασμάτων που έχουν τοποθετήσει την ευρύτερη περιοχή στον παγκόσμιο πετρελαϊκό χάρτη.

Αλλά και στην εγχώρια αγορά υδρογονανθράκων βρίσκονται σε εξέλιξη πρωτοβουλίες προκειμένου να γίνουν νέες έρευνες και να αξιοποιηθεί η ευνοϊκή συγκυρία. Άλλωστε εκτός από το momentum για την Ανατολική Μεσόγειο, γενικότερα οι συνθήκες στην αγορά είναι θετικές και τα κόστη για τη διεξαγωγή ερευνών – από τα σεισμικά μέχρι και τις γεωτρήσεις – έχουν μειωθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια. Σε αυτό έχει συντελέσει η πτωτική πορεία των τιμών του πετρελαίου που οδήγησε σε δραματική υποχώρηση των νέων επενδύσεων από μεγάλες εταιρείες του κλάδου. Η μειωμένη ζήτηση είχε ως αποτέλεσμα τα κόστη να υποχωρήσουν σημαντικά. Θυμίζουμε τέλος ότι η ΕΔΕΥ έχει γνωστοποιήσει τις προθέσεις της για διενέργεια νέων σεισμικών σε Ιόνιο Κρήτη και Β. Αιγαίο.

ΠΗΓΗ: Energy Press

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ADR ANT1 BP Brent covid-19 interlock MOTOR OIL myData OPEC Saudi Arabian Oil Company self-test SHELL TEXACO ΑΑΔΕ Αναφορά Ασμάτογλου Γιώργος Βουλή ΓΣΕΒΕΕ Γενική Συνέλευση Γεωργιάδης Άδωνις Διοικητικό Συμβούλιο Δρακακάκης Γιάννης ΕΚΟ ΕΛΠΕ ΕΝΒΕΘ ΕΡΤ ΕΣΠΑ ΕΦΚ Ενέργεια Επιστρεπτέα Προκαταβολή Επιτροπή Ανταγωνισμού ΗΦΑΙΣΤΟΣ ΙΟΒΕ Κατρίνης Μανώλης Κιουρτζής Θέμης Κιούσης Μιχάλης Κρήτη Κώτσος Ευάγγελος ΜΑΜΙΔΑΚΗΣ Μακρυβέλιος Δημήτρης Μαυράκης Γιάννης Μαυράκης Μανώλης Μαυράκης Χάρης Μελίδης Σπύρος Μεταφορικό Ισοδύναμο Ξυδάκης Ηρακλής ΠΕΤΡΟΛΙΝΑ ΠΟΠΕΚ Παπαγεωργίου Νίκος Παπαδοπούλου Έλλη Παπαζήσης Γιάννης Ρωσία ΣΑΠΕΚ ΣΕΕΠΕ Σταυράκης Χρήστος Σύστημα Εισροών - Εκροών Ταπρατζή Πολυξένη Τζαμπαζλής Γιώργος Τουρκία ΦΠΑ αδειοδότηση ανασφάλιστα ανταποδοτικά αντλίες απεργία αργό πετρέλαιο βενζίνη βυτιοφόρα δεξαμενή δηλώσεις εγκύκλιος επιδοτήσεις επικουρικό ηλεκτροκίνηση καύσιμα κλιματική αλλαγή λαθρεμπόριο μελέτες μητρώα περιθώριο κέρδους πετρέλαιο θέρμανσης πετρέλαιο κίνησης πετρελαιοειδή πλαφόν πλυντήρια πρατήρια πρόστιμα πρόσωπα συναντήσεις τέλη ταξινομήσεις τελωνείο υγραέριο υδρογόνο υπ. Ανάπτυξης φορτιστές φυσικό αέριο φόροι ωράριο
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΡΑΤΗΡΙΟΥΧΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ
ΕΔΡΑ:
Διεύθυνση: Αρχιμήδους 29
Ηράκλειο Κρήτης, 71306
ΤΗΛ: 2810 220885
FAX: 2810 220881
EMAIL: popek@popek.gr
Χάρτης πρατηρίων καυσίμων

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΡΑΤΗΡΙΟΥΧΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ  ©  All rights reserved - Powered by Avatar

error: Content is protected !!