Skip to main content
| Notaka

“”Μολυσματική” η πτώση της τιμής του πετρελαίου – Πανικός χθες στις αγορές”.

“Μολυσματική” η πτώση της τιμής του πετρελαίου – Πανικός χθες στις αγορές.

 

Συμβόλαια πετρελαίου συνολικού ύψους 520 εκατ. βαρελιών αντάλλαξαν χέρια χθες στις αγορές, ποσότητα που είναι η τρίτη μεγαλύτερη στα χρονικά, όπως επισημαίνει το Bloomberg.

Εν μέσω πανικού για το που θα φτάσει η βουτιά της τιμής του πετρελαίου που σημειώνεται αυτή την εβδομάδα, οι επενδυτές έσπευσαν να υιοθετήσουν απαισιόδοξες προβλέψεις για 45-46 δολάρια/βαρέλι τον Ιούνιο στην περίπτωση του αμερικανικού συμβολαίου WTI.

Την ίδια στιγμή, η απόφαση της μεξικανικής Pemex νωρίτερα αυτό το μήνα να ασφαλίσει μέρος της παραγωγής της ήρθε να επιδεινώσει τις ανησυχίες για περαιτέρω πτώση των τιμών, καθώς η συγκεκριμένη εταιρεία είναι γνωστή για αυτού του είδους τις πρακτικές, τις οποίες έχει εφαρμόσει επιτυχημένα στο παρελθόν, εξοικονομώντας πολλά χρήματα σε χρονιές όπου η τιμή υποχώρησε έντονα.

Το γενικότερο κλίμα ήταν τέτοιο, ώστε πολλοί επενδυτές αποφάσισαν να πουλήσουν τις θέσεις τους, οδηγώντας σε ένα ντόμινο με αποτέλεσμα η τιμή του Brent να διολισθήσει στα 46,7 δολάρια προτού ανακάμψει σήμερα στα 48,81 δολάρια. Θυμίζουμε ότι η τιμή του ήταν 51,52 δολάρια την 1η Μαΐου.

Αντίστοιχα, η τιμή του WTI κατέρρευσε στιγμιαία στα 43,82 δολάρια και αργότερα ανέκαμψε στα 45,91 δολάρια.

Πλέον, η τιμή του WTI για παραδόσεις Δεκεμβρίου 2017 είναι χαμηλότερη από την τιμή που επικρατούσε τον περσινό αντίστοιχο μήνα, όταν ο ΟΠΕΚ ανακοίνωσε τη συμφωνία περιορισμού της παραγωγής του ώστε να πιέσει ανοδικά τις τιμές.

ΠΗΓΗ: Energy Press

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Spyrides ad-blue containers

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

error: Content is protected !!