Skip to main content
| Notaka

“Ανακάμπτει το πετρέλαιο λόγω ΗΠΑ – Στο +0,97% και τα 50,95 δολ. ανά βαρέλι το Brent”.

Το αργό καταγράφει άνοδο της τάξεως του +0,78% στα 48,03 δολ. ανά βαρέλι.

 

Το αργό καταγράφει άνοδο της τάξεως του +0,78% στα 48,03 δολ. ανά βαρέλι
Ισχυρή ανάκαμψη καταγράφει σήμερα Τετάρτη (3/5) το πετρέλαιο, καθώς οι αναλυτές εκτιμούν ότι τα αποθέματα αργού και βενζίνης στις ΗΠΑ για την περασμένη εβδομάδα σημείωσαν μεγάλη πτώση.
Συγκεκριμένα, περί τις 9:15 π.μ. το Brent ενισχύεται κατά +0,97% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 50,95 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το αργό καταγράφει άνοδο της τάξεως του +0,78% στα 48,03 δολ. ανά βαρέλι.
Κατά την προηγούμενη συνεδρία, ο μαύρος χρυσός βρέθηκε σε νέα χαμηλά πέντε εβδομάδων, λόγω τόσο της ανόδου παραγωγής στη Λιβύη όσο και της αβεβαιότητας που επικρατεί αναφορικά με το αν ο ΟΠΕΚ θα επεκτείνει τη συμφωνία του για τις περικοπές.
Ακόμα και αν η μείωση αποθεμάτων που εκτιμούν οι αναλυτές επιβεβαιωθεί αργότερα εντός της ημέρας, θεωρείται πολύ δύσκολο ότι οι τιμές στο πετρέλαιο θα αυξηθούν δραματικά, καθώς το πρόβλημα της υπερπροσφοράς εξακολουθεί να είναι τεράστιο.
Σημειώνεται ότι χθες (2/5) η Ρωσία ανακοίνωσε περαιτέρω πτώση στην παραγωγή της για τον Απρίλιο του 2017, με τη συνολική παραγωγή να διαμορφώνεται στα 11 εκατ. βαρέλια ημερησίως, φτάνοντας πλέον κοντά στην ολοκλήρωση των δεσμεύσεών της απέναντι στη συμφωνία του ΟΠΕΚ.

www.bankingnews.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Spyrides ad-blue containers

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

error: Content is protected !!