| Notaka |

“Μνημόνιο συνεργασίας με το Πολυτεχνείο Κρήτης υπέγραψε η ΕΔΕΥ”.

Δεδομένης της ιδιαίτερης σημασίας της έρευνας και αξιοποίησης των πιθανών αποθεμάτων/κοιτασμάτων ελληνικών υδρογονανθράκων (από οικονομική, κοινωνική και γεωπολιτική σκοπιά)οι συνεργασία των κατ’ εξοχής αρμόδιων φορέων με τα πανεπιστημιακά ιδρύματα κρίνεται κάτι παραπάνω από απαραίτητη.

 

Δεδομένης της ιδιαίτερης σημασίας της έρευνας και αξιοποίησης των πιθανών αποθεμάτων/κοιτασμάτων ελληνικών υδρογονανθράκων (από οικονομική, κοινωνική και γεωπολιτική σκοπιά)οι συνεργασία των κατ’ εξοχής αρμόδιων φορέων με τα πανεπιστημιακά ιδρύματα κρίνεται κάτι παραπάνω από απαραίτητη.

Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο η ΕΔΕΥ και το Πολυτεχνείο Κρήτης συμφώνησαν να προωθήσουν τη συνεργασία τους, όπως αποτυπώνεται και στο μνημόνιο συνεργασίας που υπέγραψαν οι δυο πλευρές.

Η συμφωνία προβλέπει ότι το Πολυτεχνείο Κρήτης θα συμμετάσχει, μεταξύ άλλων, στην επανεπεξεργασία και την μελέτη προσομοίωσης και μοντελοποίησης σεισμικών δεδομένων που είχαν συγκεντρωθεί από τον ελληνικό θαλάσσιο χώρο το 2012.

Για το σκοπό αυτό, εξάλλου, ο πρόεδρος της ΕΔΕΥ, Γιάννης Μπασιάς και ο αντιπρόεδρος, Σπύρος Μπέλλας βρέθηκαν για δύο ημέρες στα Χανιά, όπου και επισκέφθηκαν εργαστήρια της Σχολής Μηχανικών Ορυκτών Πόρων του Πολυτεχνείου Κρήτης. Επίσης, είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν και να συζητήσουν με καθηγητές της Σχολής, καθώς και με μέλη της πρυτανείας του Πολυτεχνείου Κρήτης.

Οι προσδοκίες από τις συμπληρωματικές σεισμικές έρευνες

Όπως έχει γίνει γνωστό, η ΕΔΕΥ έχει συμφωνήσει με τη νορβηγική PGS για συμπληρωματικές σεισμικές έρευνες στην περιοχή νότια της Κρήτης, με στόχο να εμπλουτιστούν τα προ πενταετίας δεδομένα.

Σε συνδυασμό με την επανεπεξεργασία των δεδομένων του 2012, τα εμπλουτισμένα πλέον στοιχεία, θα γίνει εφικτή η πύκνωση των γραμμών με αλλαγή διεύθυνσης στις θαλάσσιες περιοχές νότια της Κρήτης, καθώς και η πύκνωση γραμμών στην περιοχή μεταξύ Κρήτης και Πελοποννήσου.

Ο εμπλουτισμός αυτός εκτιμάται ότι θα οδηγήσει στην προσέλκυση περισσότερων ενδιαφερόμενων επενδυτών, κάτι που άλλωστε επιβεβαιώνεται από τις πρώτες επαφές που έχουν ήδη διεξαχθεί.

ΠΗΓΗ: Energy Press

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ADR ANT1 BP Brent covid-19 interlock MOTOR OIL myData OPEC Saudi Arabian Oil Company self-test SHELL TEXACO ΑΑΔΕ Αναφορά Ασμάτογλου Γιώργος Βουλή ΓΣΕΒΕΕ Γενική Συνέλευση Γεωργιάδης Άδωνις Διοικητικό Συμβούλιο Δρακακάκης Γιάννης ΕΚΟ ΕΛΠΕ ΕΝΒΕΘ ΕΡΤ ΕΣΠΑ ΕΦΚ Ενέργεια Επιστρεπτέα Προκαταβολή Επιτροπή Ανταγωνισμού ΗΦΑΙΣΤΟΣ ΙΟΒΕ Κατρίνης Μανώλης Κιουρτζής Θέμης Κιούσης Μιχάλης Κρήτη Κώτσος Ευάγγελος ΜΑΜΙΔΑΚΗΣ Μακρυβέλιος Δημήτρης Μαυράκης Γιάννης Μαυράκης Μανώλης Μαυράκης Χάρης Μελίδης Σπύρος Μεταφορικό Ισοδύναμο Ξυδάκης Ηρακλής ΠΕΤΡΟΛΙΝΑ ΠΟΠΕΚ Παπαγεωργίου Νίκος Παπαδοπούλου Έλλη Παπαζήσης Γιάννης Ρωσία ΣΑΠΕΚ ΣΕΕΠΕ Σταυράκης Χρήστος Σύστημα Εισροών - Εκροών Ταπρατζή Πολυξένη Τζαμπαζλής Γιώργος Τουρκία ΦΠΑ αδειοδότηση ανασφάλιστα ανταποδοτικά αντλίες απεργία αργό πετρέλαιο βενζίνη βυτιοφόρα δεξαμενή δηλώσεις εγκύκλιος επιδοτήσεις επικουρικό ηλεκτροκίνηση καύσιμα κλιματική αλλαγή λαθρεμπόριο μελέτες μητρώα περιθώριο κέρδους πετρέλαιο θέρμανσης πετρέλαιο κίνησης πετρελαιοειδή πλαφόν πλυντήρια πρατήρια πρόστιμα πρόσωπα συναντήσεις τέλη ταξινομήσεις τελωνείο υγραέριο υδρογόνο υπ. Ανάπτυξης φορτιστές φυσικό αέριο φόροι ωράριο
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΡΑΤΗΡΙΟΥΧΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ
ΕΔΡΑ:
Διεύθυνση: Αρχιμήδους 29
Ηράκλειο Κρήτης, 71306
ΤΗΛ: 2810 220885
FAX: 2810 220881
EMAIL: popek@popek.gr
Χάρτης πρατηρίων καυσίμων

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΡΑΤΗΡΙΟΥΧΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ  ©  All rights reserved - Powered by Avatar

error: Content is protected !!