Skip to main content
| Notaka

“Σήμερα 20/4 η ΡΑΕ στην Επιτροπή Διαφάνειας της Βουλής – Θα έχουμε αποκαλύψεις;”.

Αναμένεται να ερωτηθούν από τους βουλευτές για πλήθος θεμάτων τα μέλη του δ.σ. της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας ΡΑΕ.

 Σήμερα Πέμπτη 20/4 τα ενεργειακά θέματα θα μονοπωλήσουν το ενδιαφέρον της βουλής.
Πώς θα γίνει αυτό;
Με την παρουσία στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας.
Σημειώνεται ότι η τελευταία ακρόαση της ΡΑΕ αφορά προχθές 11/4 τον ΑΔΜΗΕ για την περίοδο από το 2012 μέχρι σήμερα.
Κατά την περίοδο αυτή αποκαλύφθηκε ότι ο ΑΔΜΗΕ δεν είχε προβεί σε καμία ενέργεια για να πιέσει τον ΔΕΔΔΗΕ, που είναι αρμόδιος για τις μετρήσεις να στέλνει στοιχεία και να πραγματοποιεί ακριβείς υπολογισμούς.
Παράλληλα δημιουργήθηκαν υποψίες ότι η ΔΕΗ έχει παρέμβει και έχει επηρεάσει τον ΑΔΜΗΕ σε θέματα συμψηφισμών και εκκαθαρίσεων.
Ετσι υπομονομεύεται η ανεξαρτησία του τελευταίου.
Ομως η ΡΑΕ πρόσφατα έχει ερευνήσει σειρά περαιτέρω σημαντικών ζητημάτων,όπως η ενεργειακή κρίση που έλαβε χώρα τον περασμένο Δεκέμβριο και Ιανουάριο.
Ο ρόλος της Ρυθμιστικής Αρχής είναι κρίσιμος όσο και απαραίτητος για την απελευθέρωση της αγοράς και την ασφαλή εποπτεία της.
Συχνά η ΡΑΕ δέχεται κριτική από τις εμπλεκόμενες επιχειρήσεις αλλά και από πολιτικές πλευρές.
Η εκτίμηση όσων γνωρίζουν και αναμένουν την παρουσία της στην βουλή είναι, ότι θα σπάσουν τα μηχανάκια της τηλεθέασης καθώς θα αποκαλυφθούν πρόσωπα και πράγματα που μέχρι τώρα μένουν σε στενό επίπεδο τεχνοκρατών.
Δεν αποκλείεται μάλιστα η ίδια η κυβέρνηση να το θεωρήσει σκόπιμο, στην κατεύθυνση αποκάλυψης στοιχείων που θα αφορούν και τις προηγούμενες περιόδους, με στόχο να αποκαλυφθούν και οι όποιες αμαρτίες των προηγούμενων κυβερνήσεων.
Σε κάθε περίπτωση οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι βουλευτές θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν και να δημοσιοποιήσουν σημαντικές λεπτομέρειες, παρατυπίες αλλά και κινήσεις που ελέγχονται για την συμβατότητα με τα νομικά πλαίσια, για έναν κλάδο όπου τα αναπτυσσόμενα συμφέροντα είναι μεγάλα και τώρα γιγαντώνονται.

www.worldenergynews.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Spyrides ad-blue containers

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

error: Content is protected !!