Skip to main content
| Notaka

“Αυξητικές τάσεις στις τιμές του αργού”.

  • 05:50   Σιγκαπούρη: Οι τιμές του πετρελαίου κινούνται αυξητικά σήμερα στις ασιατικές αγορές, μετά τις απώλειες που κατέγραψαν στη χθεσινή συνεδρίαση.

Απώλειες σημείωσε χθές το πετρέλαιο τερματίζοντας στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 2,5 εβδομάδων.

Η απροσδόκητη αύξηση των αποθεμάτων βενζίνης την προηγούμενη εβδομάδα στις ΗΠΑ οδήγησε σε απώλειες το πετρέλαιο, οι οποίες επιδεινώθηκαν εν μέσω έντονης διακύμανσης στις συναλλαγές ενόψει λήξης του συμβολαίου WTI την Πέμπτη.

Ειδικότερα, το συμβόλαιο αργού τύπου WTI υποχώρησε κάτω από τα 51 δολάρια μετά το Beige Book της Fed που έδειξε πως δεν υπάρχει τίποτα που να σταματήσει την Fed από την αύξηση των επιτοκίων τον Ιούνιο ενισχύοντας το δολάριο.

Στο συμβόλαιο αργού υποχώρησε κατά 1,97 δολάρια ή 3,8% στα 50,44 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.

Σημειώνεται ότι πτώση ελαφρώς μεγαλύτερη των εκτιμήσεων σημείωσαν τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 14 Απριλίου, καθώς η δραστηριότητα διύλισης επιταχύνθηκε, σύμφωνα με τα στοιχεία της αμερικανικής Υπηρεσίας Ενέργειας (EIA) που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας.

Ειδικότερα, τα αποθέματα αργού υποχώρησαν κατά 1 εκατ. βαρέλια στα 532,3 εκατ. βαρέλια, αλλά παρέμειναν κοντά στο άνω όριο του μέσου εύρους αυτής της περιόδου του έτους, αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΕΙΑ. Οι αναλυτές που έλαβαν μέρος σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal τοποθετούσαν την πτώση στα 800.000 βαρέλια.

Στο μεταξύ, τα αποθέματα βενζίνης αυξήθηκαν κατά 1,5 εκατ. βαρέλια στα 237,7 εκατ. βαρέλια διαψεύδοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών που ανέμεναν πτώση των αποθεμάτων κατά 2 εκατ. βαρέλια την εξεταζόμενη περίοδο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Spyrides ad-blue containers

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

error: Content is protected !!