| Notaka |

“Προετοιμάζεται το Έδαφος για τους Υδρογονάνθρακες στο Ιόνιο”.

Σειρά ενημερωτικών εκδηλώσεων πραγματοποιεί η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων το επόμενο διάστημα προκειμένου οι τοπικές κοινωνίες να ενημερωθούν για την υλοποίηση των έργων για έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων που έχουν δρομολογηθεί στην ευρύτερη περιοχή.

 

Σειρά ενημερωτικών εκδηλώσεων πραγματοποιεί η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων το επόμενο διάστημα προκειμένου οι τοπικές κοινωνίες να ενημερωθούν για την υλοποίηση των έργων για έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων που έχουν δρομολογηθεί στην ευρύτερη περιοχή.

Ειδικοί επιστήμονες, φορείς και εκπρόσωποι των πετρελαϊκών επιχειρήσεων δίνουν διευκρινίσεις στο κοινό για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις και τον τρόπο που θα διεξαχθούν οι έρευνες.

«Τα νησιά μας είναι σε έναν χώρο ο οποίος περιβάλλεται πλήρως από την προοπτική της ενεργοποίησης διαδικασιών παραγωγής υδρογονανθράκων Αυτό από μόνο του δημιουργεί προβληματισμό έντονο, ακριβώς γιατί έχουμε την υποχρέωση να εξασφαλίσουμε στο μέγιστο δυνατό βαθμό, εκείνες τις λογικές στην υλοποίηση των έργων και των δράσεων που θα ακολουθήσουν μέχρι να φτάσουμε στη διαδικασία της παραγωγής και εκμετάλλευσης και την αξιοποίηση όλων των τεχνολογιών που μπορεί να υπάρχουν παγκοσμίως και των εμπειριών που έχουν δημιουργηθεί, ούτως ώστε να πετύχουμε αυτό που όλοι αντιλαμβανόμαστε ότι είναι σημαντικό και τη διατήρηση του φυσικού περιβάλλοντος αλλά και τη συνέχιση της ομαλής λειτουργίας των τοπικών οικονομιών και κοινωνιών» ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θόδωρος Γαλιατσάτος.

Σημειώνεται ότι η έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων στη χώρα μας παίρνει διεθνή διάσταση καθώς  με την παραχώρηση της θαλάσσιας περιοχής 2 δυτικά της Κέρκυρας στην  Total-Edison-ΕΛΠΕ, μεγάλοι ξένοι επενδυτές μπαίνουν ενεργά «στο παιχνίδι». Η εκμετάλλευση υδρογονανθράκων αναμένεται να επιφέρει οικονομικά οφέλη και να τονώσει την απασχόληση ενώ οι πετρελαϊκές επιχειρήσεις διαβεβαιώνουν ότι θα τηρηθούν τα μέγιστα επίπεδα ασφαλείας.«Η εταιρεία « Ελληνικά Πετρέλαια Α.Ε έχει βάλει σε έναν από τους βασικούς στρατηγικούς της στόχους της ανάπτυξής της, την έρευνα και την παραγωγή υδρογονανθράκων. Βασισμένοι στην εμπειρία που έχουμε εδώ και σαράντα χρόνια ερευνώντας τη χώρα, αλλά και στο εξωτερικό και με βάση την ισχυρή εμπορική θέση που έχουμε στη χώρα, είμαστε σε θέση να ερευνήσουμε με ασφάλεια την Ελλάδα, αλλά και σεβασμό στο περιβάλλον και σε συνεργασία με τους τοπικούς κατοίκους και την κοινωνία, για να μπορέσουμε να βρούμε όπου υπάρχει πετρέλαιο. Υπάρχει τεχνολογία αλλά και η υφιστάμενη νομοθεσία του ελληνικού δημοσίου είναι αρκετά ισχυρή και πολύ συγκεκριμένη εφαρμόζοντας οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης ώστε να αποφύγουμε ατυχήματα, εάν υπάρχουν στο μέλλον ή να τα προλάβουμε ή και να τα αντιμετωπίσουμε στη χειρότερη των περιπτώσεων. Σε κάθε περίπτωση έχει αποδειχθεί αυτό περίτρανα και στη χώρα μας, στην Κύπρο, στην Ιταλία, σε όλη την Ανδριατική, ότι ο τουρισμός δεν είναι αντίθετα στα πετρέλαια, ή τα πετρέλαια δεν είναι αντίθετα στον τουρισμό, είναι δύο παράγοντες που μπορούν να συνυπάρχουν για το καλό της εθνικής οικονομίας και την ανάπτυξη της χώρας», ανέφερε πρόσφατα ο ερευνητής, εκπρόσωπος της εταιρείας Ελληνικά Πετρέλαια, Γιάννης Γρηγορίου.

Η Ελλάδα εκτός από παραγωγός υδρογονανθράκων και περιφερειακός κόμβος πρέπει να αξιοποιήσει την ναυπηγική και βαριά μεταλλική βιομηχανία, τόνισε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και πρώην υπουργός Ενέργειας Γιάννης Μανιάτης μιλώντας σε συνέδριο για τους υδρογονάνθρακες. Όπως είπε, τα έσοδα του δημοσίου από τον Πατραϊκό αναμένεται να φθάσουν σε 150 εκατ. δολάρια το χρόνο. «Εκτιμώ ότι στην Ελλάδα έχουμε δέκα τέτοια κοιτάσματα, άρα υπάρχει βάση συζήτησης για το ταμείο αλληλεγγύης γενεών και το ασφαλιστικό», σημείωσε.

ΠΗΓΗ: Insider.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ADR ANT1 BP Brent covid-19 interlock MOTOR OIL myData OPEC Saudi Arabian Oil Company self-test SHELL TEXACO ΑΑΔΕ Αναφορά Ασμάτογλου Γιώργος Βουλή ΓΣΕΒΕΕ Γενική Συνέλευση Γεωργιάδης Άδωνις Διοικητικό Συμβούλιο Δρακακάκης Γιάννης ΕΚΟ ΕΛΠΕ ΕΝΒΕΘ ΕΡΤ ΕΣΠΑ ΕΦΚ Ενέργεια Επιστρεπτέα Προκαταβολή Επιτροπή Ανταγωνισμού ΗΦΑΙΣΤΟΣ ΙΟΒΕ Κατρίνης Μανώλης Κιουρτζής Θέμης Κιούσης Μιχάλης Κρήτη Κώτσος Ευάγγελος ΜΑΜΙΔΑΚΗΣ Μακρυβέλιος Δημήτρης Μαυράκης Γιάννης Μαυράκης Μανώλης Μαυράκης Χάρης Μελίδης Σπύρος Μεταφορικό Ισοδύναμο Ξυδάκης Ηρακλής ΠΕΤΡΟΛΙΝΑ ΠΟΠΕΚ Παπαγεωργίου Νίκος Παπαδοπούλου Έλλη Παπαζήσης Γιάννης Ρωσία ΣΑΠΕΚ Σταυράκης Χρήστος Σταϊκούρας Χρήστος Σύστημα Εισροών - Εκροών Ταπρατζή Πολυξένη Τζαμπαζλής Γιώργος Τουρκία ΦΠΑ αδειοδότηση ανασφάλιστα ανταποδοτικά αντλίες απεργία αργό πετρέλαιο βενζίνη βυτιοφόρα δεξαμενή δηλώσεις εγκύκλιος επιδοτήσεις επικουρικό ηλεκτροκίνηση καύσιμα κλιματική αλλαγή λαθρεμπόριο μελέτες μητρώα περιθώριο κέρδους πετρέλαιο θέρμανσης πετρέλαιο κίνησης πετρελαιοειδή πλαφόν πλυντήρια πρατήρια πρόστιμα πρόσωπα συναντήσεις τέλη ταξινομήσεις τελωνείο υγραέριο υδρογόνο υπ. Ανάπτυξης φορτιστές φυσικό αέριο φόροι ωράριο
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΡΑΤΗΡΙΟΥΧΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ
ΕΔΡΑ:
Διεύθυνση: Αρχιμήδους 29
Ηράκλειο Κρήτης, 71306
ΤΗΛ: 2810 220885
FAX: 2810 220881
EMAIL: popek@popek.gr
Χάρτης πρατηρίων καυσίμων

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΡΑΤΗΡΙΟΥΧΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ  ©  All rights reserved - Powered by Avatar

error: Content is protected !!