| Notaka |

“Τι έψαξε και ποιους είδε στο Χιούστον ο πρόεδρος της εταιρείας υδρογονανθράκων”.

Το Χιούστον του Τέξας αποτελεί την παγκόσμια πρωτεύουσα της βιομηχανίας του πετρελαίου καθώς εκεί έχουν την έδρα τους μερικές από τις μεγαλύτερες εταιρείες του κόσμου και φυσικά διατηρούν γραφεία όλες οι πετρελαϊκές που σέβονται τον εαυτό τους.

 

Του Χάρη Φλουδόπουλου

Το Χιούστον του Τέξας αποτελεί την παγκόσμια πρωτεύουσα της βιομηχανίας του πετρελαίου καθώς εκεί έχουν την έδρα τους μερικές από τις μεγαλύτερες εταιρείες του κόσμου και φυσικά διατηρούν γραφεία όλες οι πετρελαϊκές που σέβονται τον εαυτό τους.

Την περασμένη εβδομάδα λοιπόν στη “Μέκκα” των πετρελαίων βρέθηκε ο πρόεδρος της Ελληνικής Διαχειριστικής Εταιρείας Υδρογονανθράκων Γιάννης Μπασιάς, προσκεκλημένος του Έλληνα προξένου κ. Ιωάννη Σταματέκου. Ο έλληνας πρόξενος μάλιστα είχε σε συνεργασία με την ΕΔΕΥ προετοιμάσει ειδική εκδήλωση με στόχο να παρουσιαστούν σε στελέχη της αγοράς πετρελαίου οι ευκαιρίες της ελληνικής αγοράς αλλά και τα σχέδια για νέες έρευνες που προωθούνται από την ηγεσία της ΕΔΕΥ σε συνεργασία με το Υπουργείο Ενέργειας.

Σύμφωνα με πληροφορίες λοιπόν στην εκδήλωση έδωσε το παρών μεγάλος αριθμός εκπροσώπων από εταιρείες που δραστηριοποιούνται κυρίως στον τομέα των πετρελαϊκών υπηρεσιών για έρευνες και εξορύξεις.

Επίσης ο κ. Μπασιάς είχε και απευθείας συναντήσεις με εκπροσώπους εταιρειών αλλά και με μέλη της ελληνοαμερικανικής κοινότητας που εργάζονται στην πετρελαϊκή βιομηχανία με στόχο να εγκαινιαστεί ένας δίαυλος επικοινωνίας και να δημιουργηθούν σχέσεις με τους ανθρώπους που δουλεύουν στην καρδιά των εξελίξεων του κλάδου.

Σημειώνεται ότι ο επικεφαλής της ΕΔΕΥ συναντήθηκε με περισσότερα από 30 στελέχη εταιρειών, από την Βόρειο και τη Λατινική Αμερική ενώ σημαντικός αριθμός στελεχών προέρχονται από τις εταιρείες του oil service.

Πάντως πρέπει να αναφερθεί ότι οι μεγάλες εταιρείες του κλάδου του πετρελαίου έχουν ήδη μια σαφή εικόνα για τα ελληνικά δεδομένα, καθώς στο μεγάλο γύρο παραχωρήσεων του 2014 είχαν όλες προσέλθει στη χώρα μας και είχαν ενημερωθεί. Κάποιες εξ αυτών μάλιστα προχώρησαν και στην αγορά των σεισμικών πακέτων.

Η αναθέρμανση και η νέα κινητικότητα πάντως στον κλάδο συνδέεται με τις ευρύτερες επιχειρηματικές και γεωπολιτικές εξελίξεις που συντελούνται στην ανατολική Μεσόγειο μετά τις νέες ανακαλύψεις κοιτασμάτων σε Ισραήλ, Κύπρο και Αίγυπτο. Πλέον η ανατολική Μεσόγειος συγκαταλέγεται μεταξύ των “καυτών” από πλευράς ενδιαφέροντος περιοχών για την πετρελαϊκή βιομηχανία, εξέλιξη που ευνοεί ιδιαίτερα τα σχέδια της ελληνικής κυβέρνησης και της ΕΔΕΥ να ενταθούν οι προσπάθειες για προσέλκυση επενδύσεων και στη χώρα μας.

Αξίζει να σημειωθεί τέλος ότι ο κ. Μπασιάς που διορίστηκε το περασμένο φθινόπωρο ως επικεφαλής της ΕΔΕΥ με αντιπρόεδρο τον Σπύρο Μπέλλα υπηρεσιακό στέλεχος του ΥΠΕΝ με θητεία στη διεύθυνση πετρελαίου του υπουργείου, ήρθε στην Ελλάδα από τη Γαλλία, όπου δραστηριοποιείτο επαγγελματικά σε μεγάλη γαλλική εταιρεία γεωφυσικών ερευνών με εκτεταμένες δραστηριότητες κυρίως στην Αφρική.

ΠΗΓΗ: Capital.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ADR ANT1 BP Brent covid-19 interlock MOTOR OIL myData OPEC Saudi Arabian Oil Company self-test SHELL TEXACO ΑΑΔΕ Αναφορά Ασμάτογλου Γιώργος Βουλή ΓΣΕΒΕΕ Γενική Συνέλευση Γεωργιάδης Άδωνις Διοικητικό Συμβούλιο Δρακακάκης Γιάννης ΕΚΟ ΕΛΠΕ ΕΝΒΕΘ ΕΡΤ ΕΣΠΑ ΕΦΚ Ενέργεια Επιστρεπτέα Προκαταβολή Επιτροπή Ανταγωνισμού ΗΦΑΙΣΤΟΣ ΙΟΒΕ Κατρίνης Μανώλης Κιουρτζής Θέμης Κιούσης Μιχάλης Κρήτη Κώτσος Ευάγγελος ΜΑΜΙΔΑΚΗΣ Μακρυβέλιος Δημήτρης Μαυράκης Γιάννης Μαυράκης Μανώλης Μαυράκης Χάρης Μελίδης Σπύρος Μεταφορικό Ισοδύναμο Ξυδάκης Ηρακλής ΠΕΤΡΟΛΙΝΑ ΠΟΠΕΚ Παπαγεωργίου Νίκος Παπαδοπούλου Έλλη Παπαζήσης Γιάννης Ρωσία ΣΑΠΕΚ Σταυράκης Χρήστος Σταϊκούρας Χρήστος Σύστημα Εισροών - Εκροών Ταπρατζή Πολυξένη Τζαμπαζλής Γιώργος Τουρκία ΦΠΑ αδειοδότηση ανασφάλιστα ανταποδοτικά αντλίες απεργία αργό πετρέλαιο βενζίνη βυτιοφόρα δεξαμενή δηλώσεις εγκύκλιος επιδοτήσεις επικουρικό ηλεκτροκίνηση καύσιμα κλιματική αλλαγή λαθρεμπόριο μελέτες μητρώα περιθώριο κέρδους πετρέλαιο θέρμανσης πετρέλαιο κίνησης πετρελαιοειδή πλαφόν πλυντήρια πρατήρια πρόστιμα πρόσωπα συναντήσεις τέλη ταξινομήσεις τελωνείο υγραέριο υδρογόνο υπ. Ανάπτυξης φορτιστές φυσικό αέριο φόροι ωράριο
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΡΑΤΗΡΙΟΥΧΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ
ΕΔΡΑ:
Διεύθυνση: Αρχιμήδους 29
Ηράκλειο Κρήτης, 71306
ΤΗΛ: 2810 220885
FAX: 2810 220881
EMAIL: popek@popek.gr
Χάρτης πρατηρίων καυσίμων

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΡΑΤΗΡΙΟΥΧΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ  ©  All rights reserved - Powered by Avatar

error: Content is protected !!