| Notaka |

“Η Flow Energy εξασφάλισε τεχνολογία της Geoprom για έρευνες υδρογονανθράκων”.

Μετά την ανακάλυψη μιας νέας μεθοδολογίας για τον εντοπισμό κοιτασμάτων υδρογονανθράκων από την εταιρεία Geoprom της Ουκρανίας και την εφαρμογή της στο κοίτασμα Ζορ για την εταιρεία Eni της Ιταλίας, η ελληνική εταιρεία Flow Energy and Environmental Operations απέκτησε δικαιώματα για την Ελλάδα και την Κύπρο.

 

Μετά την ανακάλυψη μιας νέας μεθοδολογίας για τον εντοπισμό κοιτασμάτων υδρογονανθράκων από την εταιρεία Geoprom της Ουκρανίας και την εφαρμογή της στο κοίτασμα Ζορ για την εταιρεία Eni της Ιταλίας, η ελληνική εταιρεία Flow Energy and Environmental Operations απέκτησε δικαιώματα για την Ελλάδα και την Κύπρο.

Έτσι μπορεί να αντιπροσωπεύσει επίσημα με Power of Attorney την εταιρεία Geoprom. Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι η ελληνική τεχνογνωσία του τομέα θα συνεργαστεί άμεσα με εταιρείες που θα θέλουν να αποκτήσουν ηλεκτρομαγνητικά δεδομένα για ένα κοίτασμα στόχο, έτσι ώστε να εξασφαλίσουν τη βέλτιστη τεχνική γνώση πριν πάρουν την απόφαση να βάλουν γεωτρύπανα.

Έτσι και στο πιο πρακτικό επίπεδο οι Έλληνες ειδικοί εμπλέκονται στην αξιοποίηση της ΑΟΖ της Ελλάδας και της Κύπρου. Και το όφελος είναι διπλό αφού με τα αποτελέσματά της θα έχουμε ένα επιπλέον κίνητρο για τις ξένες εταιρείες να επιλέξουν αυτές τις δύο χώρες για έρευνες και εκμετάλλευση. Επίσης αν συνδυάσουμε αυτό το γεγονός με την απόφαση να γίνουν πιο πυκνές σεισμικές έρευνες Νότια της Κρήτης όλοι μπορούμε να καταλάβουμε ότι πρόκειται για μια ισχυρή ενίσχυση όλων των προσπαθειών που γίνονται τόσα χρόνια. Μ’ αυτόν τον τρόπο, φαίνεται πια σε όλους ότι και να μην έχουμε ακόμα ΑΟΖ, θα την κάνουμε διότι είναι το μέλλον της πατρίδας μας.

(Η. Κονοφάγος, Ν. Λυγερός, Α. Φώσκολος)

ΠΗΓΗ: Energy Press

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ADR ANT1 BP Brent covid-19 interlock MOTOR OIL myData OPEC Saudi Arabian Oil Company self-test SHELL TEXACO ΑΑΔΕ Αναφορά Ασμάτογλου Γιώργος Βουλή ΓΣΕΒΕΕ Γενική Συνέλευση Γεωργιάδης Άδωνις Διοικητικό Συμβούλιο Δρακακάκης Γιάννης ΕΚΟ ΕΛΠΕ ΕΝΒΕΘ ΕΡΤ ΕΣΠΑ ΕΦΚ Ενέργεια Επιστρεπτέα Προκαταβολή Επιτροπή Ανταγωνισμού ΗΦΑΙΣΤΟΣ ΙΟΒΕ Κατρίνης Μανώλης Κιουρτζής Θέμης Κιούσης Μιχάλης Κρήτη Κώτσος Ευάγγελος ΜΑΜΙΔΑΚΗΣ Μακρυβέλιος Δημήτρης Μαυράκης Γιάννης Μαυράκης Μανώλης Μαυράκης Χάρης Μελίδης Σπύρος Μεταφορικό Ισοδύναμο Ξυδάκης Ηρακλής ΠΕΤΡΟΛΙΝΑ ΠΟΠΕΚ Παπαγεωργίου Νίκος Παπαδοπούλου Έλλη Παπαζήσης Γιάννης Ρωσία ΣΑΠΕΚ Σταυράκης Χρήστος Σταϊκούρας Χρήστος Σύστημα Εισροών - Εκροών Ταπρατζή Πολυξένη Τζαμπαζλής Γιώργος Τουρκία ΦΠΑ αδειοδότηση ανασφάλιστα ανταποδοτικά αντλίες απεργία αργό πετρέλαιο βενζίνη βυτιοφόρα δεξαμενή δηλώσεις εγκύκλιος επιδοτήσεις επικουρικό ηλεκτροκίνηση καύσιμα κλιματική αλλαγή λαθρεμπόριο μελέτες μητρώα περιθώριο κέρδους πετρέλαιο θέρμανσης πετρέλαιο κίνησης πετρελαιοειδή πλαφόν πλυντήρια πρατήρια πρόστιμα πρόσωπα συναντήσεις τέλη ταξινομήσεις τελωνείο υγραέριο υδρογόνο υπ. Ανάπτυξης φορτιστές φυσικό αέριο φόροι ωράριο
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΡΑΤΗΡΙΟΥΧΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ
ΕΔΡΑ:
Διεύθυνση: Αρχιμήδους 29
Ηράκλειο Κρήτης, 71306
ΤΗΛ: 2810 220885
FAX: 2810 220881
EMAIL: popek@popek.gr
Χάρτης πρατηρίων καυσίμων

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΡΑΤΗΡΙΟΥΧΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ  ©  All rights reserved - Powered by Avatar

error: Content is protected !!