| Notaka |

“Μανιάτης: Να γίνει η Ελλάδα βάση τεχνικής υποστήριξης των ερευνών υδρογονανθράκων σε όλη τη Μεσόγειο”.

Την δική του πρόταση για την επόμενη ημέρα όσον αφορά τις έρευνες και παραγωγή υδρογονανθράκων κατέθεσε σήμερα από το βήμα του ΕΒΕΑ ο Γιάννης Μανιάτης, πρώην υπουργός Ενέργειας και βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

 

Την δική του πρόταση για την επόμενη ημέρα όσον αφορά τις έρευνες και παραγωγή υδρογονανθράκων κατέθεσε σήμερα από το βήμα του ΕΒΕΑ ο Γιάννης Μανιάτης, πρώην υπουργός Ενέργειας και βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Όπως τόνισε σχετικά με την σημερινή κατάσταση:

«Η πολιτική η δική μας είχε στόχο την ανάπτυξη των υδρογονανθράκων και την ανάπτυξη αγωγών ώστε να αξιοποιηθούν οι ποσότητες της ευρύτερης περιοχής μας.

Ο East Med κινδύνευσε το 2013 να μην υπάρξει διότι το τότε δ.σ. της ΔΕΠΑ δεν ήθελε να διαθέσει τα 2,5 εκατ. για τη μελέτη βιωσιμότητας. Με έβαλαν να στείλω προσωπική επιστολή για να προκηρυχθεί ο διαγωνισμός και να προσληφθεί σύμβουλος. Χαίρομαι που σήμερα ο αγωγός αυτός αποτελεί βασικό εργαλείο της ενεργ. και εξωτερικής πολιτικής».

Παράλληλα σημείωσε:

«Πέρασε η 10η Παρασκευή που έχω ζητήσει από τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, να ενημερώσει τη βουλή για το που πηγαίνουν οι έρευνες υδρογονανθράκων. Προφανώς δεν είμαστε Ελ Ντοράντο, αλλά Ελλάδα-Κύπρος ανήκουν στο ενεργειακό Ελ Ντοράντο της Αν. Μεσογείου. Αυτό απαιτεί σε επίπεδο ενεργειακής διπλωματίας γενναίες προσεγγίσεις. Χαίρομαι που γίνονται βήματα στο κοινό ενεργειακό δόγμα Ελλάδας-Κύπρου. Χάρηκα που το περιοδικό των ΕΛΠΕ άρχισε να μιλάει για τα έσοδα και ότι το οικόπεδο του Πατραϊκού θα δίνει 150 εκατ. δολάρια το χρόνο στο Δημόσιο. Εκτιμω ότι η Ελλάδα έχει 10 Πατραϊκους. Ας γίνουν η βάση για τη στήριξη του ασφαλιστικού».

Τέλος, η πρόταση του κ. Μανιάτη έχει ως εξής:

«Προτείνω δύο νέες δράσεις για την επόμενη ημέρα. Πρώτον, να φτιάξουμε ένα νέο αφήγημα για τα πετρέλαια με επικαιροποίηση στοιχείων, συμπλήρωση και ένα νέο σενάριο. Εμείς κάναμε 20 οικόπεδα, καναμε τα χερσαία. Τώρα χρειάζεται επικαιροποίηση με νέα σεισμικά, νέες προβολές και προτάσεις για διαφήμιση της χώρας. Δεύτερον, να δούμε πως μπορεί η βιομηχανία υδρογονανθράκων και αγωγών να βοηθήσει και άλλους κλάδους της χώρας. Η Ελλάδα είναι στο κέντρο μιας περιοχής στην οποία αναπτύσσεται ένα νεό ενεργειακό αφήγημα με κοιτάσματα και αγωγούς. Η Ελλαδα θα είναι μόνο παραγωγός και κόμβος μεταφοράς; Πρέπει να είναι και κάτι άλλο. Να αξιοποιήσει τη ναυπηγοεπισκευαστική της υποδομή και τη βαριά μεταλλική της βιομηχανία. Γεωγραφικά είμαστε στο κέντρο της Μεσογείου και συμμετέχουμε στην ενεργειακή επανάσταση. Ας γίνουμε και η βάση τεχνικής υποστήριξης των ερευνών υδρογονανθράκων και της διέλευσης αγωγών σε όλη τη Μεσόγειο. Έχουμε τα ναυπηγεία, έχουμε την τεχνογνωσία, ας ανοίξουμε αυτό το δεύτερο πυλώνα».

ΠΗΓΗ: Energy Press

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ADR ANT1 BP Brent covid-19 interlock MOTOR OIL myData OPEC Saudi Arabian Oil Company self-test SHELL TEXACO ΑΑΔΕ Αναφορά Ασμάτογλου Γιώργος Βουλή ΓΣΕΒΕΕ Γενική Συνέλευση Γεωργιάδης Άδωνις Διοικητικό Συμβούλιο Δρακακάκης Γιάννης ΕΚΟ ΕΛΠΕ ΕΝΒΕΘ ΕΡΤ ΕΣΠΑ ΕΦΚ Ενέργεια Επιστρεπτέα Προκαταβολή Επιτροπή Ανταγωνισμού ΗΦΑΙΣΤΟΣ ΙΟΒΕ Κατρίνης Μανώλης Κιουρτζής Θέμης Κιούσης Μιχάλης Κρήτη Κώτσος Ευάγγελος ΜΑΜΙΔΑΚΗΣ Μακρυβέλιος Δημήτρης Μαυράκης Γιάννης Μαυράκης Μανώλης Μαυράκης Χάρης Μελίδης Σπύρος Μεταφορικό Ισοδύναμο Ξυδάκης Ηρακλής ΠΕΤΡΟΛΙΝΑ ΠΟΠΕΚ Παπαγεωργίου Νίκος Παπαδοπούλου Έλλη Παπαζήσης Γιάννης Ρωσία ΣΑΠΕΚ Σταυράκης Χρήστος Σταϊκούρας Χρήστος Σύστημα Εισροών - Εκροών Ταπρατζή Πολυξένη Τζαμπαζλής Γιώργος Τουρκία ΦΠΑ αδειοδότηση ανασφάλιστα ανταποδοτικά αντλίες απεργία αργό πετρέλαιο βενζίνη βυτιοφόρα δεξαμενή δηλώσεις εγκύκλιος επιδοτήσεις επικουρικό ηλεκτροκίνηση καύσιμα κλιματική αλλαγή λαθρεμπόριο μελέτες μητρώα περιθώριο κέρδους πετρέλαιο θέρμανσης πετρέλαιο κίνησης πετρελαιοειδή πλαφόν πλυντήρια πρατήρια πρόστιμα πρόσωπα συναντήσεις τέλη ταξινομήσεις τελωνείο υγραέριο υδρογόνο υπ. Ανάπτυξης φορτιστές φυσικό αέριο φόροι ωράριο
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΡΑΤΗΡΙΟΥΧΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ
ΕΔΡΑ:
Διεύθυνση: Αρχιμήδους 29
Ηράκλειο Κρήτης, 71306
ΤΗΛ: 2810 220885
FAX: 2810 220881
EMAIL: popek@popek.gr
Χάρτης πρατηρίων καυσίμων

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΡΑΤΗΡΙΟΥΧΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ  ©  All rights reserved - Powered by Avatar

error: Content is protected !!