| Notaka |

“Έκκληση από την ευρωπαϊκή βιομηχανία προς τις Βρυξέλλες για συγκεκριμένα βήματα που θα την βοηθήσουν να ανακάμψει”.

Στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ευρωπαϊκή βιομηχανία αναφέρονται 125 ευρωπαϊκοί σύνδεσμοι με με αφορμή τη χθεσινή «Ευρωπαϊκή Ημέρας Βιομηχανίας» που διοργάνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ζητώντας συγκεκριμένα βήματα από την Ε.Ε.

 

Στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ευρωπαϊκή βιομηχανία αναφέρονται 125 ευρωπαϊκοί σύνδεσμοι με με αφορμή τη χθεσινή «Ευρωπαϊκή Ημέρας Βιομηχανίας» που διοργάνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ζητώντας συγκεκριμένα βήματα από την Ε.Ε.

Όπως καταγράφεται στο κείμενο της Κοινής Δήλωσης, η Βιομηχανία στην Ευρώπη απασχολεί άμεσα περισσότερους από 34 εκατ. εργαζόμενους σε όλα τα κράτη-μέλη, ενώ η έμμεση απασχόληση ανέρχεται σε εκατομμύρια θέσεις εργασίας στους συνδεδεμένους κλάδους. Παράλληλα, έχει τεράστιο δυναμικό έρευνας και καινοτομίας, διεθνή φήμη και αναγνώριση  ποιότητας και βιωσιμότητας, ενώ προωθεί την υψηλού επιπέδου απασχόληση. Όμως, αντιμετωπίζει πολύ σοβαρές προκλήσεις, με το ποσοστό της βιομηχανίας στο συνολικό προϊόν της ΕΕ να μειώνεται στο διάστημα 2000-2014 από 18.8% σε 15.3%, με αποτέλεσμα να χαθούν 3.5 εκατ. θέσεις εργασίας μεταξύ των ετών 2008-2014.

Όπως επισημαίνεται, την ίδια ώρα άλλες χώρες θέτουν τη Βιομηχανία στην κορυφή των προτεραιοτήτων τους, εφαρμόζοντας προγράμματα όπως “Made in India” Strategy, “Made in China 2015” και “America First”.

Οι 125 Ευρωπαϊκοί Σύνδεσμοι Βιομηχανίας κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι σημαντικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει σήμερα ο Κλάδος και ζητούν την ταχεία και αποφασιστική στήριξη των θεσμικών οργάνων της ΕΕ και των Κυβερνήσεων των κρατών μελών, προκειμένου να δημιουργηθούν περισσότερες θέσεις εργασίας και Ανάπτυξη στην Ευρώπη.

Όπως αναφέρουν, στην κατεύθυνση αυτή είναι ανάγκη :

∙       Να επαναβεβαιωθεί ο στόχος για 20% του ΑΕΠ της ΕΕ από τη Βιομηχανία (προτεραιότητα για το 2020 του Προέδρου Jean-Claude Junker στην έναρξη της θητείας του), με ένα φιλόδοξο και ρεαλιστικό χρονοδιάγραμμα.

∙        Να υιοθετηθεί ένα Πρόγραμμα Δράσης για την αντιμετώπιση των προκλήσεων των βιομηχανικών κλάδων, μέσω μιας Ανακοίνωσης της ΕΕ με συγκεκριμένα βήματα, χρονοδιάγραμμα και παρακολούθηση της υλοποίησης.

∙       Να ληφθούν υπόψη τα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 15.12.2016 που καλούν για μια ισχυρή και σύγχρονη βιομηχανική βάση της ΕΕ, όπως και το Ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου της  20.05. 2016 για την ανάγκη μιας Πολιτικής επαναβιομηχάνισης της ΕΕ.

Οι βιομηχανικοί σύνδεσμοι δηλώνουν έτοιμοι να συνεργαστούν με την Κομισιόν, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και την Επιτροπή Ανταγωνισμού προκειμένου να καθοριστεί και εφαρμοστεί μια φιλόδοξη και καλά συντονισμένη Ευρωπαϊκή Βιομηχανική Στρατηγική, που θα βοηθήσει στη διασφάλιση της παγκόσμιας υπεροχής των ευρωπαϊκών προϊόντων, αλλά και των θέσεων απασχόλησης στην Ευρώπη.

Εκ μέρους της ευρωπαϊκής Διύλισης, την Δήλωση συνυπέγραψε η FuelsEurope, που αποτελεί τον Σύνδεσμο των Ευρωπαϊκών Εταιριών Διύλισης στον οποίο συμμετέχουν οι 42 εταιρείες που λειτουργούν Διυλιστήρια στον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο, (ανάμεσά τους και τα ΕΛΠΕ), εκπροσωπώντας το 100% της συνολικής δυναμικότητας διύλισης και το 75% της λιανικής αγοράς καυσίμων.

ΠΗΓΗ: Energy Press

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ADR ANT1 BP Brent covid-19 interlock MOTOR OIL myData OPEC Saudi Arabian Oil Company self-test SHELL TEXACO ΑΑΔΕ Αναφορά Ασμάτογλου Γιώργος Βουλή ΓΣΕΒΕΕ Γενική Συνέλευση Γεωργιάδης Άδωνις Διοικητικό Συμβούλιο Δρακακάκης Γιάννης ΕΚΟ ΕΛΠΕ ΕΝΒΕΘ ΕΡΤ ΕΣΠΑ ΕΦΚ Ενέργεια Επιστρεπτέα Προκαταβολή Επιτροπή Ανταγωνισμού ΗΦΑΙΣΤΟΣ ΙΟΒΕ Κατρίνης Μανώλης Κιουρτζής Θέμης Κιούσης Μιχάλης Κρήτη Κώτσος Ευάγγελος ΜΑΜΙΔΑΚΗΣ Μακρυβέλιος Δημήτρης Μαυράκης Γιάννης Μαυράκης Μανώλης Μαυράκης Χάρης Μελίδης Σπύρος Μεταφορικό Ισοδύναμο Ξυδάκης Ηρακλής ΠΕΤΡΟΛΙΝΑ ΠΟΠΕΚ Παπαγεωργίου Νίκος Παπαδοπούλου Έλλη Παπαζήσης Γιάννης Ρωσία ΣΑΠΕΚ Σταυράκης Χρήστος Σταϊκούρας Χρήστος Σύστημα Εισροών - Εκροών Ταπρατζή Πολυξένη Τζαμπαζλής Γιώργος Τουρκία ΦΠΑ αδειοδότηση ανασφάλιστα ανταποδοτικά αντλίες απεργία αργό πετρέλαιο βενζίνη βυτιοφόρα δεξαμενή δηλώσεις εγκύκλιος επιδοτήσεις επικουρικό ηλεκτροκίνηση καύσιμα κλιματική αλλαγή λαθρεμπόριο μελέτες μητρώα περιθώριο κέρδους πετρέλαιο θέρμανσης πετρέλαιο κίνησης πετρελαιοειδή πλαφόν πλυντήρια πρατήρια πρόστιμα πρόσωπα συναντήσεις τέλη ταξινομήσεις τελωνείο υγραέριο υδρογόνο υπ. Ανάπτυξης φορτιστές φυσικό αέριο φόροι ωράριο
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΡΑΤΗΡΙΟΥΧΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ
ΕΔΡΑ:
Διεύθυνση: Αρχιμήδους 29
Ηράκλειο Κρήτης, 71306
ΤΗΛ: 2810 220885
FAX: 2810 220881
EMAIL: popek@popek.gr
Χάρτης πρατηρίων καυσίμων

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΡΑΤΗΡΙΟΥΧΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ  ©  All rights reserved - Powered by Avatar

error: Content is protected !!