| Notaka |

“Τουρκική εταιρεία πετρελαίου μπαίνει στην Ελληνική Αγορά”.

Ο Οικονομολόγος κ. Χρήστος Κατσαντούρας μιλώντας  στην πρωινή εκπομπή του ΜΑXIMUM FM 93,6 και στον Δ.Κολιό ανέφερε πως εγκρίθηκε από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης η εγκατάσταση στην Αλεξανδρούπολη μιας εταιρείας Τουρκικής εμπορίας πετρελαίου η  Bostancilar Petrol  η οποία έχει έδρα την Κωνσταντινούπολη.

 

Η Τουρκική εταιρεία θα δραστηριοποιείται στην εμπορία, εξαγωγές, εισαγωγές καυσίμων, στην εμπορία λιπαντικών και χημικών.

Τρέχουν να προλάβουν τους Ρώσους οι Τούρκοι

Είναι σαφές πλέον πως στην Βόρεια Ελλάδα με την υλοποίηση των αγωγών TAP και IGB, την λειτουργία του LNG στην Αλεξανδρούπολη και πολύ πιθανόν και στην Καβάλα, τον Πρίνο στην Θάσο αλλά και την υλοποίηση της Εγνατίας Οδού με τις κάθετες οδούς προς την Ευρώπη, η περιοχή θα γίνει πεδίο δράσης γεωπολιτικής με αντικείμενο την ενέργεια.

Η σημασία της Βόρειας Ελλάδας και ειδικά της Μακεδονίας Θράκης έχει γίνει αντιληπτή εδώ και χρόνια, με τους Ρώσους να θέλουν να έχουν την δική τους παρουσία στην περιοχή. Αφού δεν το πέτυχαν με την απόκτηση της ΔΕΣΦΑ – αν και δεν έχει τελειώσει τίποτα μετά την απόσυρση των Αζέρων- επιδιώκουν τώρα με ομάδα 22 πρατηριούχων από την Βόρεια Ελλάδα να γίνουν ο τρίτος πόλος στην διακίνηση καυσίμου ώστε να ασκήσουν την πολιτική του Πούτιν για την ενέργεια στα Βαλκάνια.

Οι Τούρκοι αν και στο μέλλον θα ελέγχουν ένα σημαντικό κομμάτι των αγωγών θέλουν να έχουν παρουσία σίγουρα στην Αλεξανδρούπολη αφού το υγροποιημένο αέριο από την Αλεξανδρούπολη και την Καβάλα θα διοχετεύεται στην Ευρώπη μέσω της Εγνατίας Οδού και των κάθετων σε αυτή οδούς.

Η τουρκική εταιρεία πρέπει στις επόμενες 30 ημέρες να καταθέσει το συμφωνητικό (ΓΕΜΗ) όπου θα γίνει γνωστή και η τοποθεσία των εγκαταστάσεων τους

ΠΗΓΗ: http://www.viadiplomacy.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ADR ANT1 BP Brent covid-19 interlock MOTOR OIL myData OPEC Saudi Arabian Oil Company self-test SHELL TEXACO ΑΑΔΕ Αναφορά Ασμάτογλου Γιώργος Βουλή ΓΣΕΒΕΕ Γενική Συνέλευση Γεωργιάδης Άδωνις Διοικητικό Συμβούλιο Δρακακάκης Γιάννης ΕΚΟ ΕΛΠΕ ΕΝΒΕΘ ΕΡΤ ΕΣΠΑ ΕΦΚ Ενέργεια Επιστρεπτέα Προκαταβολή Επιτροπή Ανταγωνισμού ΗΦΑΙΣΤΟΣ ΙΟΒΕ Κατρίνης Μανώλης Κιουρτζής Θέμης Κιούσης Μιχάλης Κρήτη Κώτσος Ευάγγελος ΜΑΜΙΔΑΚΗΣ Μακρυβέλιος Δημήτρης Μαυράκης Γιάννης Μαυράκης Μανώλης Μαυράκης Χάρης Μελίδης Σπύρος Μεταφορικό Ισοδύναμο Ξυδάκης Ηρακλής ΠΕΤΡΟΛΙΝΑ ΠΟΠΕΚ Παπαγεωργίου Νίκος Παπαδοπούλου Έλλη Παπαζήσης Γιάννης Ρωσία ΣΑΠΕΚ Σταυράκης Χρήστος Σταϊκούρας Χρήστος Σύστημα Εισροών - Εκροών Ταπρατζή Πολυξένη Τζαμπαζλής Γιώργος Τουρκία ΦΠΑ αδειοδότηση ανασφάλιστα ανταποδοτικά αντλίες απεργία αργό πετρέλαιο βενζίνη βυτιοφόρα δεξαμενή δηλώσεις εγκύκλιος επιδοτήσεις επικουρικό ηλεκτροκίνηση καύσιμα κλιματική αλλαγή λαθρεμπόριο μελέτες μητρώα περιθώριο κέρδους πετρέλαιο θέρμανσης πετρέλαιο κίνησης πετρελαιοειδή πλαφόν πλυντήρια πρατήρια πρόστιμα πρόσωπα συναντήσεις τέλη ταξινομήσεις τελωνείο υγραέριο υδρογόνο υπ. Ανάπτυξης φορτιστές φυσικό αέριο φόροι ωράριο
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΡΑΤΗΡΙΟΥΧΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ
ΕΔΡΑ:
Διεύθυνση: Αρχιμήδους 29
Ηράκλειο Κρήτης, 71306
ΤΗΛ: 2810 220885
FAX: 2810 220881
EMAIL: popek@popek.gr
Χάρτης πρατηρίων καυσίμων

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΡΑΤΗΡΙΟΥΧΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ  ©  All rights reserved - Powered by Avatar

error: Content is protected !!