Skip to main content
| I |

“Δεν πτωχεύει ο Μαμιδάκης – Αίτηση για το άρθρο 99 με επενδυτή θυγατρική της Rosneft”.

Tο αμέσως επόμενο διάστημα να κατατεθεί νέο αίτημα για την εκκαθάριση εν λειτουργία, στο πλαίσιο των σχετικών διατάξεων του Πτωχευτικού Κώδικα.

 Ένα σημαντικό βήμα για την εξυγίανση της Mamidoil-Jet Oil έγινε σήμερα 14 Φεβρεουαρίου 2017 στο Πρωτοδικείο Πειραιά, με την απόσυρση του αιτήματος πτώχευσης που είχε καταθέσει η εταιρεία.
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, το αμέσως επόμενο διάστημα να κατατεθεί νέο αίτημα για την εκκαθάριση εν λειτουργία, στο πλαίσιο των σχετικών διατάξεων του Πτωχευτικού Κώδικα.
Η κίνηση αυτή γίνεται, καθώς φαίνεται ότι είναι προχωρημένες οι συζητήσεις, για να εισέλθει στο μετοχικο κεφάλειο της εταιρείας ρωσική εταιρεία, θυγατρική της Rosneft, αμέσως μετά την απόφαση του δικαστηρίου που θα εγκρίνει το σχέδιο εξυγίανσης.
Πρόκειται για διαδικασία, που ακολουθεί τα πρότυπα της διάσωσης της αλυσίδας σούπερ-μάρκετ Μαρινόπουλος από την Σκλαβενίτης.
Η εταιρεία που αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα ρευστότητας από το 2014, τα οποία οδήγησαν στην αυτοκτονία στις 4 Ιουλίου του 2016 τον ιδρυτή και ιδιοκτήτη της Κυριάκο Μαμιδάκη.
Πριν απ’ αυτήν την τραγική κατάληξη, στις 9 Ιουνίου 2016, η εταιρεία είχε καταθέσει αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99 του Πτωχευτικού Κώδικα για προστασία από τους προμηθευτές της. 

Η αντίστροφη μέτρηση άρχισε από το 2008

Τα πρώτα σύννεφα για την εταιρεία έκαναν την εμφάνισή τους μέσω ζημιών το 2008 και η κατάσταση σταδιακά χειροτέρευε.
Οι υποχρεώσεις προς τους πιστωτές και το Δημόσιο έφθαναν στο τέλος του 2015 τα 315,4 εκατ. ευρώ.
Από αυτά, τα 189,1 εκατομμύρια ευρώ ήταν προς τις τράπεζες και τα 78 εκατομμύρια ευρώ προς προμηθευτές.
Τα ταμειακά διαθέσιμα την ίδια ώρα ήταν μόλις 600.000 ευρώ, ενώ οι απαιτήσεις της εταιρείας από πελάτες κ.λπ. ήταν 174 εκατομμύρια ευρώ.
Παράλληλα, η εταιρεία έχανε μεγάλο μέρος από τα εκατοντάδες πρατήρια που διέθετε σε όλη την Ελλάδα, δεν μπορούσε πλέον να τροφοδοτηθεί με καύσιμα και τελικά λόγω έλλειψης ρευστότητας δεν ήταν δυνατή η προπληρωμή.
Στην αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99 του Πτωχευτικού Κώδικα που κατέθεσε η εταιρεία στις 9 Ιουνίου 2016, ανέφερε ότι «η ύφεση της ελληνικής οικονομίας, αλλά και η επιβράδυνση της οικονομικής δραστηριότητας διεθνώς, έχουν επηρεάσει αρνητικά τη ζήτηση στον κλάδο των πετρελαιοειδών, περιορίζοντας όμως παράλληλα και τα επίπεδα τιμών του αργού πετρελαίου».

Πηγή: worldenergynews.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Spyrides ad-blue containers

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

error: Content is protected !!