Skip to main content
| I |

“Κύπρος: Σφράγισε το Χρονοδιάγραμμα για Μετακίνηση των Εταιρειών Πετρελαιοειδών”.

Τέλος του 2017 με 2018 αναμένεται ότι θα ολοκληρωθεί η μετακίνηση των εταιρειών πετρελαιοειδών από τη Λάρνακα στην περιοχή του Βασιλικού.

 

Τέλος του 2017 με 2018 αναμένεται ότι θα ολοκληρωθεί η μετακίνηση των εταιρειών πετρελαιοειδών από τη Λάρνακα στην περιοχή του Βασιλικού.
 
Οι εταιρείες απέστειλαν, εντός της διορίας που τους είχε δοθεί, ένα λεπτομερές πλάνο με όλα τα εφικτά χρονοδιαγράμματα για την μετακίνησή των εγκαταστάσεών τους από τη Λάρνακα στην περιοχή Βασιλικού, τόσο στον υπουργό Εσωτερικών κ. Σωκράτη Χάσικο και όσο και στον υπουργό Ενέργειας κ. Γιώργο Λακκοτρύπη. 
 
Καλά ενημερωμένες πηγές του EnergyNews τοποθετούν την ολοκλήρωση της μετεγκατάστασης περί τα τέλη του 2018 αν θέλουμε να είμαστε ρεαλιστές.
 
Η διάρκεια της διαδικασίας ποικίλει για κάθε εταιρεία ανάλογα με τις ανάγκες της αλλά και εξωγενής παράγοντες. Εξαρτάται λοιπόν αν θα χρειαστεί να χτίσει όλες τις εγκαταστάσεις της εξ αρχής ή αν θα καταλήξει σε κάποια συμφωνία συνεργασίας με μια από τις εταιρείες που έχουν ήδη εγκαταστάσεις στην περιοχή, δηλαδή είτε την VTTV είτε την Πετρολίνα.
 
Αν για παράδειγμα μια εταιρεία χτίσει κάποιες από τις απαιτούμενες εγκαταστάσεις της και ενοικιάσει κάποιους άλλους χώρους από τις εταιρείες που προϋπάρχουν τότε σίγουρα η διαδικασία μπορεί να επισπευθεί.
 
Όλα αυτά όσον αφορά τα πετρελαιοειδή, καθώς το υγραέριο αναμένεται ότι θα μετακινηθεί πιθανότατα εντός του 2019.
 
Προς το παρόν τα πλάνα και τα χρονοδιαγράμματα που έχουν καταθέσει εξετάζονται από τα δύο υπουργεία τα οποία μπορεί να υποβάλουν τυχόν διευκρινήσεις.
 
Να θυμίσουμε ότι η κυβέρνηση είχε δώσει μια εβδομάδα διορία στις εταιρείες για να παραδώσουν ένα εφικτό χρονοδιάγραμμα στο οποίο θεωρούν ότι μπορούν να μετακινηθούν, παρά το ισχύον διάταγμα που μιλά για μετακίνηση την 1η Ιανουαρίου 2017.
 
Παράλληλα, είχε αποφασιστεί όπως οριστεί Επιτροπή, η οποία θα παρακολουθεί τις ενέργειες αυτές και θα φέρνει σε γνώση των δύο Υπουργών την πορεία αυτών των εξελίξεων.
 
(Πηγή: energynews.com.cy)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Spyrides ad-blue containers

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

error: Content is protected !!