Skip to main content
| Notaka

“Μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης τα αποτελέσματα δευτέρου τριμήνου των ΕΛΠΕ – Οι εκτιμήσεις της αγοράς”.

Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών για το δεύτερο τρίμηνο  EBITDA 155 εκατ. ευρώ και καθαρά κέρδη 43 εκατ. ευρώ
Σήμερα μετά το κλείσιμο της αγοράς αναμένονται τα αποτελέσματα των ΕΛΠΕ για το δεύτερο τρίμηνο.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις της αγοράς τα προσαρμοσμένα EBITDA (χωρίς την επίδραση των αποθεμάτων) αναμένονται στα 155 εκατ. ευρώ από 130 εκατ. ευρώ πέρυσι ενώ τα προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη εκτιμάται ότι θα διαμορφωθούν στα 40 εκατ. ευρώ από 38 εκατ. ευρώ στο περσινό δεύτερο τρίμηνο
Η Beta σημειώνει πως περιμένει EBITDA αυξημένα κατά 13% στα 150 εκατ. ευρώ και καθαρά κέρδη 38 εκατ. ευρώ μειωμένα κατά 2,6%.  
Οι εκτιμήσεις της Beta είναι στο κάτω όριο των μέσων εκτιμήσεων που κάνουν λόγο για EBITDA 155 εκατ. ευρώ και καθαρά κέρδη 43 εκατ. ευρώ.
Σε επίπεδο εξαμήνου αναμένει καθαρά κέρδη 115 εκατ. ευρώ από 66 εκατ. ευρώ και προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη 108 εκατ. ευρώ από 93 εκατ. ευρώ ενισχυμένα κατά 13,9%.
Η Eurobank αναφέρει πως προσαρμοσμένα EBITDA του ομίλου αναμένονται στα 167 εκατ. ευρώ υψηλότερα των περσινών εξέλιξη που οφείλεται και στο γεγονός ότι οι εγκαταστάσεις του Ασπρόπυργου δεν ήταν σε πλήρη λειτουργία. 
Τα περιθώρια διύλισης εκτιμά πως στο δεύτερο τρίμηνο θα είναι σχετικά μειωμένα έναντι του πρώτου τριμήνου με μέσο όρο 0,80 δολάρια ανά βαρέλι.
Σημειώνεται πως η διοίκηση έχει προγραμματίσει τηλεδιάσκεψη για τα αποτελέσματα στις 18:00 σήμερα.  

www.bankingnews.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Spyrides ad-blue containers

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

error: Content is protected !!