Skip to main content
| Notaka

“Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας οι εορταστικές εκδηλώσεις στην Παναγία Σουμελά”.

Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο θα τελεστεί ο εορτασμός της Κοίμησης της Θεοτόκου στην Παναγία Σουμελά.

 

Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο θα τελεστεί ο εορτασμός της Κοίμησης της Θεοτόκου στην Παναγία Σουμελά.

Των Ιερών Ακολουθιών θα προεξάρχει ο σεβασμιοτάτος μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ.κ. Παντελεήμων, συνοδευόμενος από αρχιερείς, μέλη της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, της Κρήτης, και της Ρωσίας.

Η υποτροφία από το Πανελλήνιο Ιερό Προσκύνημα «Παναγία Σουμελά» θα δοθεί στον αριστεύσαντα μαθητή, του Γενικού Λυκείου Μακροχωρίου Ημαθίας, Αμανατίδη Δημήτριο, στην μνήμη των παιδιών ? μαθητών του σχολείου Μακροχωρίου, που έχασαν άδικα τη ζωή τους, στο τραγικό δυστύχημα των Τεμπών στις 13 Απριλίου του 2003.
Εξάλλου, όπως κάθε χρόνο, νεολαίοι Ποντιακών Σωματείων του Συναπαντήματος με παραδοσιακές φορεσιές, θα «φυλάττουν», θα «φρουρούν» και θα συνοδεύουν τη Σεπτή Εικόνα της Σουμελιώτισσας, πλαισιωμένοι από εκπρόσωπους Ποντιακών Σωματείων.

Ειδικότερα, το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Δευτέρα 15 Αυγούστου 2016
*07:00 Όρθρος και Πανηγυρικό Αρχιερατικό Συλλείτουργο προεξάρχοντος Του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Βεροίας Ναούσης και Καμπανίας κ.κ Παντελεήμονος.
*09:30 Πέρας προσέλευσης προσκεκλημένων.
*10:00 Άφιξη του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου

*11:00 Λιτάνευση της Αγίας Εικόνας και κατάθεση στεφάνων στην προτομή του Αλέξανδρου Υψηλάντη
*12.30 Καλλιτεχνικές εκδηλώσεις με τη συμμετοχή Παραδοσιακών χορευτικών συγκροτημάτων Σωματείων.

ΠΗΓΗ: APE-MPE

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Spyrides ad-blue containers

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

error: Content is protected !!