Skip to main content
| Notaka

“Απομακρύνθηκε από τα υψηλά δύο εβδομάδων το αργό”.

Οριακά χαμηλότερα ολοκλήρωσαν τις σημερινές συναλλαγές οι τιμές του πετρελαίου, υποχωρώντας από τα υψηλά δύο εβδομάδων, καθώς οι συνεχιζόμενες ανησυχίες……..

 

Οριακά χαμηλότερα ολοκλήρωσαν τις σημερινές συναλλαγές οι τιμές του πετρελαίου, υποχωρώντας από τα υψηλά δύο εβδομάδων, καθώς οι συνεχιζόμενες ανησυχίες για το πλεόνασμα της παγκόσμιας προσφοράς “κέρδισαν” τις προσδοκίες για μία ενδεχόμενη συμφωνία μεταξύ των πετρελαιοπαραγωγών κρατών για πάγωμα της παραγωγής. 

Το συμβόλαιο αργού τύπου WTI παραδόσεως Σεπτεμβρίου υποχώρησε κατά 25 σεντς ή σε ποσοστό 0,6% για να τερματίσει στα 42,77 δολάρια το βαρέλι, στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, στο ICE του Λονδίνου το συμβόλαιο brent παραδόσεως Οκτωβρίου έχασε 41 σεντς ή 0,9% για να ολοκληρώσει τις συναλλαγές στα 44,94 δολάρια το βαρέλι.

Το πετρέλαιο αμφιταλαντευόταν μεταξύ κερδών και απωλειών κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, αλλά τελικά εισήλθε σε αρνητικό έδαφος μετά τη δημοσιοποίηση του μηνιαίου μεσοπρόθεσμου ενεργειακού outlook της Energy Information Administration των ΗΠΑ, η οποία αναμένει ότι η αμερικανική παραγωγή θα υποχωρήσει στα 8,73 εκατ. βαρέλια την ημέρα το 2016 από τα 9,43 εκατ. βαρέλια το 2015. Πρόκειται για υψηλότερη εκτίμηση σε σχέση με αυτή που είχε ανακοινώσει η ΕΙΑ τον Ιούλιο, όταν είχε προβλέψει πως η παραγωγή το 2016 θα διαμορφωθεί στα 8,61 εκατ. βαρέλια.

ΠΗΓΗ: Capital.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Spyrides ad-blue containers

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

error: Content is protected !!