Skip to main content
| I |

“OPEC: Προβλέπει Αυξημένη Ζήτηση Πετρελαίου το 3ο και το 4ο Τρίμηνο του ’16”.

Αυξημένη ζήτηση πετρελαίου το τρίτο και το τέταρτο τρίμηνο του έτους αναμένει οOPEC. Αυτό δήλωσε ο σημερινός πρόεδρος του καρτέλ των πετρελαιοπαραγωγών χωρών, Υπουργός Ενέργειας και Βιομηχανίας του Κατάρ, Δρ. MohammadbinSalehAl– Sada, εκφράζοντας την αισιοδοξία του.

 

Αυξημένη ζήτηση πετρελαίου το τρίτο και το τέταρτο τρίμηνο του έτους αναμένει οOPEC. Αυτό δήλωσε ο σημερινός πρόεδρος του καρτέλ των πετρελαιοπαραγωγών χωρών, Υπουργός Ενέργειας και Βιομηχανίας του Κατάρ, Δρ. Mohammadbin Saleh Al- Sada, εκφράζοντας την αισιοδοξία του.

Σύμφωνα με τον Al- Sada, από τον Φεβρουάριο του 2016, η τιμή του αργού σημειώνει σταθερή άνοδο λόγω μείωσης στην παραγωγή του αργού, διακοπών στην παραγωγή κάποιων χωρών και μείωσης στα αποθέματα, ενώ, την ίδια περίοδο, η παγκόσμια ζήτηση αυξανόταν.

Ο προεδρεύων του OPEC επισήμανε, επίσης, ότι η πρόσφατη μείωση που παρατηρήθηκε στις τιμές του αργού και η τρέχουσα αστάθεια στις αγορές αποτελούν απλώς προσωρινά φαινόμενα, που προέρχονται από τα μικρότερα περιθώρια διύλισης, στα διαθέσιμα αποθέματα, τη συγκυρία που διαμορφώθηκε μετά το αποτέλεσμα του βρετανικού δημοψηφίσματος και την επίδρασή του στην αγορά των futures, συμπεριλαμβανομένων και αυτών του αργού.

Επίσης, προέβλεψε ότι οι βασικές καταναλώτριες χώρες θα δουν τις οικονομίες τους να ανακάμπτουν, εξέλιξη που θα οδηγήσει σε αύξηση στη ζήτηση πετρελαίου τα προσεχή τρίμηνα, ιδίως εν όψει του χειμώνα στο Βόρειο Ημισφαίριο. Αυτή η προσδοκία για αυξημένη ζήτηση αργού το τρίτο και το τέταρτο εξάμηνο του 2016 σε συνδυασμό με την μείωση στη διαθεσιμότητα αποθεμάτων οδηγεί τους αναλυτές στο συμπέρασμα ότι η σημερινή αρνητική κατάσταση στην αγορά είναι προσωρινή και ότι η τιμή του αργού θα αυξηθεί εντός του τρέχοντος έτους.

Ο Υπουργός Ενέργειας του Κατάρ τονίζει, εξάλλου, ότι απαιτούνται επενδύσεις όχι μόνο για να καλυφθεί η αύξηση στη ζήτηση αλλά και για να αντισταθμιστεί η φυσική μείωση της παραγωγής από τα πεδία που βρίσκονται σήμερα σε λειτουργία. Παράλληλα, έκανε αναφορά στην αναμενόμενη μείωση της προσφοράς σε σχέση με τη ζήτηση και στη σύσφιγξη των αγορών την προσεχή περίοδο, λόγω της πρωτόγνωρης μείωσης στις δαπάνες κεφαλαίου στα πρότζεκτ υδρογονανθράκων το 2015 και το 2016, γεγονός που έχει προκαλέσει κάμψη στις επενδύσεις που είχαν προγραμματιστεί για την επόμενη τετραετία.

Τέλος, επισήμανε ότι ο OPEC συνεχίζει να παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις και βρίσκεται σε διαρκή επαφή με τα κράτη-μέλη του σχετικά με τους τρόπους και τα μέσα που θα αποκαταστήσουν τη σταθερότητα στην αγορά πετρελαίου. Ας σημειωθεί ότι τα μέλη του OPEC θα έχουν μία άτυπη συνάντηση στο περιθώριο του 15ου Διεθνούς Ενεργειακού Φόρουμ που θα πραγματοποιηθεί στο Αλγέρι στις 26-28 Σεπτεμβρίου.

PHGH: Energia.Gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Spyrides ad-blue containers

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

error: Content is protected !!