Skip to main content
| Notaka

«Ποια εταιρεία πετρελαιοειδών έκοψε ακάλυπτη επιταγή για να πληρώσει τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης»;

Στελέχη της αγοράς χαρακτήρισαν ως απονενοημένο διάβημα την έκδοση ακάλυπτης επιταγής.

 

Σε οριακό σημείο βρίσκεται εταιρεία πετρελαιοειδών Καoil που δραστηριοποιείται στη Βόρεια Ελλάδα, προκαλώντας ανησυχία στην επιχειρηματική κοινότητα της Θεσσαλονίκης μετά και τις αρνητικές εξελίξεις της εταιρείας MAMIDOIL JETOIL.
Η εταιρεία Καoil αντιμετωπίζει έντονα πρόβλημα ρευστότητας, αφού έφθασε στο σημείο να εκδώσει ακάλυπτη επιταγή για να πληρώσει τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης στο τελωνείο Θεσσαλονίκης. 
Ο προϊστάμενος του τελωνείου επέβαλε πρόστιμο ύψους 1.641.404 ευρώ, λόγω έκδοσης ακάλυπτης επιταγής αξίας 1.650.862 ευρώ. 
Ο φάκελος της υπόθεσης βρίσκεται στο υπουργείο Οικονομικών με τη διοίκηση της εταιρείας να ζητά ρύθμιση για την αποπληρωμή της αξίας του ΕΦΚ, όπως και του προστίμου.
Στελέχη της αγοράς χαρακτήρισαν ως απονενοημένο διάβημα την έκδοση ακάλυπτης επιταγής και, σύμφωνα με τα ίδια, σηματοδοτεί ότι η εταιρεία βρίσκεται στο… χείλος του γκρεμού. 
Αξίζει να αναφερθεί ότι το bankingnews προσπάθησε να επικοινωνήσει με τη διοίκηση της εταιρείας η οποία όμως ήταν απούσα, ενώ ο διευθύνων σύμβουλος κ Νικόλαος Κούτλας έχει ένα χρόνο να εμφανισθεί στην εταιρεία, όπως μας πληροφόρησαν. 
Οι ζημιές της εταιρείας τριπλασιάσθηκαν τη χρονιά που πέρασε και έφθασαν στο 1,5 εκατ. ευρώ έναντι 543.000, ευρώ του 2014. 
Οι ζημιές μετά φόρων διαμορφώθηκαν στα 2,29 εκατ. ευρώ το 2015 από 1,09 εκατ.ευρώ το 2014. 
Ο τζίρος της εταιρείας σημείωσε πτώση κατά 10,37% και υποχώρησε στα 121 εκατ. ευρώ το 2015, έναντι 135 εκατ. ευρώ το 2014. 
Ωστόσο, οι ποσότητες καυσίμων που πωλήθηκαν ανήλθαν σε 138 εκατ. λίτρα. 
Να σημειωθεί ότι η εταιρεία ΚΑΟΙL ιδρύθηκε το 1983 με σκοπό την προώθηση υγρών καυσίμων στον ελλαδικό χώρο. 
Η εταιρεία δημιουργήθηκε από τα δύο αδέρφια Νικόλαο και Ιωάννη Κούτλα που για την εποχή τους ήταν καινοτόμοι και με πολλή δουλειά κατάφεραν να χτίσουν βήμα-βήμα την ΚΑΟΙL ΑΕ. 
Υπό την καθοδήγηση πλέον ενός εκ των ιδρυτών του Νικόλαου Κούτλα και με πρόεδρο της εταιρίας τον γιό του Κωνσταντίνο Κούτλα, η ΚΑΟΙL A.E. είναι η μοναδική εταιρία καυσίμων που εδρεύει στην Βόρεια Ελλάδα σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις αποθήκευσης υγρών καυσίμων, για την εξυπηρέτηση των αναγκών των πελατών της. 
Το δίκτυο των πρατηρίων που προμηθεύει καύσιμα και λιπαντικά ξεπερνάει τα 250 με το σήμα της εταιρίας.
Η εταιρεία δραστηριοποιείται δυναμικά στη θέρμανση κατοικιών και κτιρίων, όπως επίσης στην κάλυψη βιομηχανικών και ναυτιλιακών ενεργειακών αναγκών.

Νίκος Θεοδωρόπουλος 
ntheo@bankingnews.gr

www.bankingnews.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Spyrides ad-blue containers

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

error: Content is protected !!