Skip to main content
| Notaka

«Συμβούλιο της Επικρατείας – Δικαιώνει τα ΕΛΠΕ για την υπόθεση του οικοπέδου Άρτας – Πρέβεζας».

Δικαιώνει τα Ελληνικά Πετρέλαια το Συμβούλιο της Επικρατείας στην υπόθεση του χερσαίου οικοπέδου Άρτας – Πρέβεζας.

 

Δικαιώνει τα Ελληνικά Πετρέλαια το Συμβούλιο της Επικρατείας στην υπόθεση του χερσαίου οικοπέδου Άρτας – Πρέβεζας.

Πιο συγκεκριμένα, η Επιτροπή Αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας, με την υπ’ αριθ. 107 /2016 απόφασή του, απέρριψε την αίτηση αναστολής της εταιρείας Energean Oil and Gas Α.Ε. κατά της απόφασης του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας σύμφωνα με την οποία η “Ελληνικά Πετρέλαια”. ανακηρύχθηκε ως «επιλεγείς αιτών» στο πλαίσιο διεθνούς διαγωνισμού για την παραχώρηση δικαιωμάτων έρευνας και παραγωγής υδρογονανθράκων στην περιοχή Άρτας – Πρέβεζας.

Τα επιχειρήματα της Energean που περιλαμβάνονται στην απορριφθείσα αίτηση αναστολής, αφορούσαν στην τεχνική επάρκεια των ΕΛ.ΠΕ να διεξάγει εργασίες έρευνας και παραγωγής υδρογονανθράκων, την ικανότητα περιβαλλοντικής διαχείρισης αυτών των εργασιών, καθώς και την δυνατότητα εκπλήρωσης συμβατικών υποχρεώσεων.

Σύμφωνα με στελέχη των ΕΛ.ΠΕ, “ο όμιλος διαθέτοντας αναμφισβήτητα την οικονομική επάρκεια, τα μέσα, την τεχνογνωσία και την εμπειρία, δηλώνει έτοιμος να ανταποκριθεί στην πρόκληση ιδιαίτερα υψηλών επενδύσεων στην έρευνα” Η εταιρία εκφράζει την αισιοδοξία της για “το τελικό αποτέλεσμα στοχεύοντας στην ανακάλυψη και παραγωγή πετρελαίου σε περιοχές της Δ. Ελλάδας το συντομότερο δυνατόν, γεγονός που θα αποτελέσει κομβικό σημείο στην ανάκαμψη της οικονομίας της χώρας μας”.

πηγή : businessenergy.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Spyrides ad-blue containers

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

error: Content is protected !!