Skip to main content
| Notaka

«Σκουρλέτης: Δεν έχουμε τρανταχτά ονόματα μεγάλων εταιρειών στο διαγωνισμό για τους υδρογονάνθρακες».

Ως θετικό χαρακτήρισε ο κ. Σκουρλέτης το γεγονός ότι οι περισσότεροι εισηγητές των κομμάτων τάχθηκαν υπέρ στο ν/σχ του ΥΠΕΝ για την ασφάλεια στις υπεράκτιες εργασίες έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων στη χώρα μας.

 

Ως θετικό χαρακτήρισε ο κ. Σκουρλέτης το γεγονός ότι οι περισσότεροι εισηγητές των κομμάτων τάχθηκαν υπέρ στο ν/σχ του ΥΠΕΝ για την ασφάλεια στις υπεράκτιες εργασίες έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων στη χώρα μας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, με το παρόν νομοσχέδιο «ερχόμαστε να καλύψουμε ένα κενό, που αναμφίβολα αποτελεί θετική κατάκτηση για τη χώρα μας».

Αναφερόμενος στο θέμα της ΕΔΕΥ, τόνισε –απευθυνόμενος προς το βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Ιω. Μανιάτη- ότι για πρώτη φορά η Εταιρεία θα μπορεί να έχει τους δικούς της πόρους, ενώ για το θέμα της στελέχωσής της απάντησε ότι «δεν μπορούμε να βάλουμε στελέχη εταιρειών να εποπτεύουν την αγορά».

Στο θέμα της εξόρυξης των χερσαίων οικοπέδων, ο κ. Σκουρλέτης είπε ότι θα πρέπει να ενσωματωθεί η πλούσια εμπειρία του εξωτερικού στην ελληνική νομοθεσία και παραδέχθηκε ότι «έχουμε την ατυχία ο τελευταίος διαγωνισμός υδρογονανθράκων να γίνεται σε μια περίοδο παρατεταμένης πτώσης των τιμών πετρελαίου».

Απευθυνόμενος δε προς τους βουλευτές είπε ότι αυτή τη στιγμή «δεν έχουμε τρανταχτά ονόματα από μεγάλες εταιρείες που να ενδιαφέρονται» για τα ελληνικά οικόπεδα και συμπλήρωσε ότι «δεν είναι σκόπιμο μεγάλος αριθμός οικοπέδων να μπαίνει σε διαγωνιστική διαδικασία εν μέσω ύφεσης στην αγορά πετρελαίου».

Για το θέμα των ενεργειακών επιθεωρητών ο κ. Σκουρλέτης δήλωσε ότι με το παρόν σχ/ν επιχειρείται μια συνολική ρύθμιση, ωστόσο είπε «θα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι δεν χρειαζόμαστε επιπλέον εξετάσεις. Πρέπει να προβούμε σε μια ρύθμιση που να διευθετούνται χρονίζονται προβλήματα». Εν συνεχεία δήλωσε ότι άκουσε «με τρόμο τα όσα είπε ο κ. Μανιάτης». Όπως είπε ο ΥΠΕΝ απευθυνόμενος στο βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, «ο ελεγκτής περιβάλλοντος έχει συγκεκριμένα καθήκοντα και μας καλείται να τους αντικαταστήσουμε με πιστοποιημένους ιδιώτες.

Δεν πρόκειται για μια αντίληψη κρατισμού εκ μέρους μας. Βρισκόμαστε σε μια καλή πορεία για να ανατάξουμε τη ζημιά που κάνατε όλα τα προηγούμενα χρόνια».

Τέλος, για την υπόγεια αποθήκη φυσικού αερίου στην Καβάλα, διευκρίνισε ότι δόθηκε παράταση καθώς το Δημόσιο δεν μπορεί να αναλάβει το κόστος της συντήρησής της. Ωστόσο, είπε, είναι αλήθεια ότι το ΤΑΙΠΕΔ στο οποίο έχει μεταφερθεί δεν έχει δείξει κανένα ενδιαφέρον όλα αυτά τα χρόνια, παρά το γεγονός ότι σε όλη την Ευρώπη η αποθήκευση αερίου έχει πολύ μεγάλη σημασία και είναι περιζήτητοι τέτοιοι χώρο. «Τα σχόλιά σας θα τα μεταφέρω στον κ. Πιτσιόρλα ως στοιχείο κριτικής εκ μέρους σας», κατέληξε π κ. Σκουρλέτης.

πηγή : energypress.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Spyrides ad-blue containers

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

error: Content is protected !!