Skip to main content
| Notaka

«Πατραϊκός: Θετικά Σημάδια για την Ύπαρξη Σημαντικών Κοιτασμάτων Υδρογονανθράκων Από την Επεξεργασία των Σεισμικών».

Θετικά σημάδια για την ύπαρξη σημαντικών κοιτασμάτων υδρογονανθράκων στην περιοχή του Πατραϊκού δείχνει η επεξεργασία των πρόσφατων σεισμικών ερευνών.

 

Θετικά σημάδια για την ύπαρξη σημαντικών κοιτασμάτων υδρογονανθράκων στην περιοχή του Πατραϊκού δείχνει η επεξεργασία των πρόσφατων σεισμικών ερευνών.

Αυτό αναφέρει δημοσίευμα του «Έθνους της Κυριακής», σύμφωνα με το οποίο οι πρόσφατες τρισδιάστατες σεισμικές καταγραφές υψηλής ευκρίνειας των οποίων η επεξεργασία γίνεται στο Λονδίνο, δείχνουν με σιγουριά ότι «επιβεβαιώνεται ο πρωτεύων γεωλογικός στόχος που είχε εντοπιστεί και με παλαιότερες έρευνες».

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις που είχε κάνει το αρμόδιο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, τα εκτιμώμενα απολήψιμα αποθέματα στη θαλάσσια περιοχή του Πατραϊκού Κόλπου ανέρχονται στα 200 εκατ. βαρέλια. Ωστόσο, οι επιστήμονες εμφανίζονται συγκρατημένα αισιόδοξοι λέγοντας ότι «ακόμη είναι νωρίς για να υπάρχει σαφής εικόνα».

Η ανακάλυψη κοιτασμάτων και η παραγωγή υδρογονανθράκων αναμένεται να συνεισφέρει τα μέγιστα σε τοπικό επίπεδο, ενώ θα ενισχύσει ουσιαστικά την εθνική οικονομία, καθώς από ένα και μόνο κοίτασμα πετρελαίου 100 εκατ. βαρελιών τα έσοδα του ελληνικού δημοσίου θα είναι περίπου 350 εκατ. ευρώ ετησίως για τα επόμενα 25-30 χρόνια.

πηγή : energia.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Spyrides ad-blue containers

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

error: Content is protected !!