Skip to main content
| Notaka

«Πετρέλαιο: Η Νιγηρία τρομάζει τις αγορές, όχι ο Καναδάς, λέει η Barclays».

Η προσφορά από τον Καναδά αναμένεται να αποκατασταθεί στα τέλη αυτού του μήνα. Αντίθετα, η Νιγηρία παράγει περίπου 400.000 με 500.000 βαρέλια την ημέρα και αναμένεται να ανακάμψει τον Ιούλιο, τονίζει αναλυτής της τράπεζας.

 

Τη στιγμή που μια μεγάλη πυρκαγιά κοντά στις περιοχές πετρελαιοφόρου άμμου του Καναδά μείωσε κατά περίπου ένα εκατ. βαρέλια την ημέρα την παραγωγή σύμφωνα με τη Barclays, ένας αναλυτής της τράπεζας υποστήριξε σήμερα ότι η προσφορά από τη χώρα της Βόρειας Αμερικής δεν αποτελεί τη μεγαλύτερη ανησυχία των επενδυτών.

«Θα μπορούσαμε να δούμε την προσφορά από τον Καναδά (…) να επανέρχεται στα τέλη αυτού του μήνα, και αν όχι, τότε τον επόμενο. Αλλά η Νιγηρία είναι αυτή που πραγματικά τρομάζει τις αγορές, δεδομένου ότι βρίσκεται κοντά στα 400.000 με 500.000 βαρέλια την ημέρα και αναμένεται να ανακάμψει τον Ιούλιο», ανέφερε ο Miswin Mahesh, αναλυτής στο πετρέλαιο.

Στην Νιγηρία, η ομάδα Nigerian Delta Avengers έχει εκτελέσει ήδη τρεις επιθέσεις σε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις στη χώρα φέτος, καταστρέφοντας υποδομή και στέλνοντας την παραγωγή της χώρας σε χαμηλά 22 ετών.

Η ομάδα ισχυρίζεται ότι μάχεται για την απελευθέρωση του νιγηριανού λαού και τονίζει πως μεγάλος της στόχος είναι να πλήξει την οικονομία της χώρας, αναφέρει το CNBC.

πηγή : euro2day.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Spyrides ad-blue containers

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

error: Content is protected !!