Skip to main content
| Notaka

«Κάνει πίσω ο Βαρδινογιάννης για τα 5 εκ του Mega – Tο παιγνίδι με Digea και το ζήτημα με τα άυλα».

Οι τράπεζες έχουν αρχίσει να εξαντλούν την ανοχή τους.

 

Σκληρό πόκερ φαίνεται να διαδραματίζεται από τους μετόχους του Mega με αυξημένη πιθανότητα κατάρρευσης του καναλιού. 
Σύμφωνα με πληροφορίες έχει υπαναχωρήσει από την πρόθεση που είχε διατυπώσει να τοποθετήσει χρήματα η πλευρά Βαρδινογιάννη ενώ την ίδια στιγμή ο Θ. Φιλιππόπουλος με τον οποίο έχει στενή σχέση η πλευρά Βαρδινογιάννη εμφανίζεται να «δίνει μάχη να συγκεντρώσει χρήματα» προκειμένου να καλύψει την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου. Υπενθυμίζεται ότι η πλευρά Βαρδινογιάννη είχε δεσμευτεί για κάλυψη ποσού της τάξεως των 5 εκ Ευρώ.
Την ίδια στιγμή απορία προκαλεί το γεγονός ότι το κανάλι παραμένει ακέφαλο συνεχίζει να εμφανίζεται καθημερινά ο παραιτηθείς Διευθύνων Σύμβουλος και προερχόμενος από το ΔΟΛ κ. Πεφάνης ο οποίος όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές παρεμβαίνει μόνο σε κρίσιμα ζητήματα και δεν δείχνει ενδιαφέρον για την καθημερινή λειτουργία του σταθμού.
Κι όλα αυτά ενώ το κλίμα έχει βαρύνει από την προειδοποιητική επιστολή που έστειλε η Digea στην διοίκηση του MEGA, λέγοντας ότι από την 1η Μαΐου είναι υποχρεωμένη να αρχίσει σταδιακά την υποβάθμιση του τηλεοπτικού σήματος, διαδικασία η οποία θα καταλήξει στην οριστική διακοπή της μετάδοσης, καθώς το κανάλι δεν έχει πληρώσει την εταιρεία-πάροχο του ψηφιακού σήματος τους τελευταίους έξι μήνες της συνδρομής του, ένα ποσό που κυμαίνεται στα 500.000 – 600.000 ευρώ. 
Βέβαια η στάση της DIGEA προκαλεί σωρεία ερωτηματικών καθώς υπάρχουν και άλλοι πάροχοι οι οποίοι χρωστούν χρήματα και μάλιστα για μεγαλύτερα χρονικά διαστήματα χωρίς να έχουν κινηθεί διαδικασίες.
Οι τράπεζες έχουν αρχίσει να εξαντλούν την ανοχή τους και μάλιστα κάποιες εξ αυτών άτυπα βάζουν θέμα για την αξία των άυλων στοιχείων του καναλιού. 
Τα άυλα στοιχεία μάλιστα στην προηγούμενη αύξηση κεφαλαίου αποτέλεσαν την αιτία αποχώρησης μεγαλης ελεγκτικής εταιρίας που είχε αναλάβει το ενημερωτικό και στη θέση της πήγε η Moore Stephens.
Πάντως η κατάρρευση του καναλιού αναμένεται να πλήξει καίρια το ΔΟΛ και σε μικρότερο βαθμό τον Πήγασο δεδομένου ότι ο τελευταίος διέγραψε εξ ολοκλήρου τη συμμετοχή του στην Τηλέτυπος.

www.bankingnews.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Spyrides ad-blue containers

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

error: Content is protected !!