Skip to main content
| Notaka

«Αλλαγή σκυτάλης, μετά από 20 χρόνια, στο υπουργείο Πετρελαίου της Σ. Αραβίας».

Παρελθόν αποτελεί πλέον ο υπουργός Πετρελαίου της Σαουδικής Αραβίας, Ali al-Naimi, καθώς η κυβέρνηση του βασιλείου ανακοίνωσε και επισήμως την αποχώρησή του.

 

Παρελθόν αποτελεί πλέον ο υπουργός Πετρελαίου της Σαουδικής Αραβίας, Ali al-Naimi, καθώς η κυβέρνηση του βασιλείου ανακοίνωσε και επισήμως την αποχώρησή του.

Ο Ali al-Naimi, ο οποίος ήταν υπουργός Πετρελαίου της χώρας από το 1995, αποτέλεσε μια ισχυρή φωνή κατά της μείωσης της παραγωγής πετρελαίου της χώρας όταν υποχώρησαν οι τιμές. Επίσης, ο al-Naimi ήταν ο “αρχιτέκτονας” της μεταστροφής της πολιτικής του OPEC το 2014 για να αποφύγει την μείωση της παραγωγής, λόγω ενός παγκόσμιου πλεονάσματος της προσφοράς, σε μια κίνηση που επηρέασε τις αγορές και τις τιμές.

Πλέον, ο Khalid al-Falih, πρόεδρος της Saudi Aramco, θα είναι εκείνος που θα αναλάβει να συνεχίσει το έργο του al-Naimi στο υπουργείο Πετερελαίου.

Το βασιλικό διάταγμα που ανακοινώθηκε μέσω των κρατικών ΜΜΕ, ήταν μέρος ενός ευρύτερου κυβερνητικού ανασχηματισμού που περιλαμβάνει μια αναδιάρθρωση του υπουργείου, το οποίο έχει μετονομαστεί σε υπουργείο Ενέργειας, Βιομηχανίας και Ορυκτών πόρων. 

Η αλλαγή του υπουργού έρχεται δύο εβδομάδες μετά από την ανακοίνωση της κυβέρνησης για ένα φιλόδοξο οικονομικό μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα με στόχο να μειωθεί η εξάρτηση του βασιλείου από τα πετρελαϊκά έσοδα.

Ο 80χρονος al-Naimi ήθελε εδώ και κάποιο καιρό να αποχωρήσει, και η αποχώρησή του, μαζί με τον διορισμό του Falih, ήταν ευρέως αναμενόμενες, υποδηλώνοντας ότι η αντίδραση των αγορών στις κινήσεις αυτές θα είναι πιθανώς ήπια, τόνισε ο jason Bordoff, διευθυντής του Columbia University Center on Global Energy Policy.

πηγή : energypress.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Spyrides ad-blue containers

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

error: Content is protected !!