Skip to main content
| Notaka

«Κέρδη για το πετρέλαιο μέσω Καναδά».

Μια πυρκαγιά στην περιοχή της Alberta του Καναδά, “έβαλε φωτιά” στις τιμές του πετρελαίου στις πρώτες ώρες της σημερινής συνεδρίασης. Ωστόσο, ο «μαύρος χρυσός» περιόρισε τα κέρδη του κατά την ολοκλήρωσή της.

 

Μια πυρκαγιά στην περιοχή της Alberta του Καναδά, “έβαλε φωτιά” στις τιμές του πετρελαίου στις πρώτες ώρες της σημερινής συνεδρίασης. Ωστόσο, ο «μαύρος χρυσός» περιόρισε τα κέρδη του κατά την ολοκλήρωσή της. Με την περιοχή να έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και χιλιάδες πολίτες να έχουν αναγκαστεί να την εκκενώσουν, χιλιάδες είναι και οι εργαζόμενοι που έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τις εταιρείες εξόρυξης και παραγωγής πετρελαίου.

Συγκεκριμένα η φωτιά που ξέσπασε την Κυριακή στην περιοχή που υπάρχουν μεγάλες εκτάσεις εξόρυξης πετρελαίου, θορύβησε τους επενδυτές ως προς τη μείωση της παραγωγής πετρελαίου, απομακρύνοντας τις σκέψεις για την πλεονασματική προσφορά.

Ξένοι αναλυτές αναφέρουν πως οι συνέπειες για την παραγωγή πετρελαίου θα είναι σημαντικές. Ήδη οι παραγωγοί που δραστηριοποιούνται στην καναδική επαρχία έχουν διακόψει την παραγωγή εξαιτίας της φωτιάς που είναι εκτός ελέγχου.

Λαμβάνοντας υπόψη τη διακοπή της παραγωγής των εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, γίνεται λόγος για μείωση της παραγωγής κατά 0,5 εκατ. Βαρέλια ανά ημέρα.

Σε αυτό το κλίμα, το συμβόλαιο αργού πετρελαίου WTI κερδίζει 0,54 δολάρια ή 1,2 % και τερμάτισε τις συναλλαγές στα 44,32 δολάρια ανά βαρέλια στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, πολύ μακριά από τα υψηλά ημέρας. 

Το συμβόλαιο πετρέλαιο τύπου brent κέρδισε 39 cents ή 0,9% στα 45,01 δολάρια ανά βαρέλι στο ICE στο Λονδίνο, βάζοντας τέλος στο 4ήμερο σερί απωλειών.

πηγή : liberal.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Spyrides ad-blue containers

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

error: Content is protected !!