Skip to main content
| Notaka

«Έρχεται Αύξηση των Ειδικών Φόρων Κατανάλωσης σε Αμόλυβδη, Φυσικό Αέριο και Υγραέριο».

Αυξήσεις των φόρων κατανάλωσης σε αμόλυβδη βενζίνη, φυσικό αέριο και υγραέριο, περιλαμβάνει το πακέτο της συμφωνίας της κυβέρνησης με τους θεσμούς για τα μέτρα ύψους 5,4 δισ. ευρώ, όπως αποκαλύφθηκε στην έκθεση της Κομισιόν για την ελληνική οικονομία.

 

Αυξήσεις των φόρων κατανάλωσης σε αμόλυβδη βενζίνη, φυσικό αέριο και υγραέριο, περιλαμβάνει το πακέτο της συμφωνίας της κυβέρνησης με τους θεσμούς για τα μέτρα ύψους 5,4 δισ. ευρώ, όπως αποκαλύφθηκε στην έκθεση της Κομισιόν για την ελληνική οικονομία
 

Ειδικότερα, στην έκθεση αναφέρεται ότι θα εξοικονομηθούν 1% του ΑΕΠ (1,8 δισ. ευρώ) από το ασφαλιστικό, 1% του ΑΕΠ από τη φορολογία εισοδήματος, καθώς και: 0,25% του ΑΕΠ από αλλαγές στον ΦΠΑ, 0,75% από προσαρμογές στο σύστημα αμοιβών στο Δημόσιο, στη φορολογία Ι.Χ., στους φόρους κατανάλωσης (κυρίως στα προϊόντα ενέργειας), στα αλκοολούχα ποτά και στον καπνό.

 
Σύμφωνα με εκτιμήσεις, η αύξηση του ΕΦΚ στην αμόλυβδη βενζίνη θα επιβαρύνει τη λιανική τιμή έως και 8 λεπτά το λίτρο, ενώ ανοικτό είναι και το ενδεχόμενο αύξησης και στο πετρέλαιο κίνησης. 
 
Στο πακέτο περιλαμβάνεται επίσης αύξηση του φόρου στο υγραέριο κίνησης, το φυσικό αέριο και το πετρέλαιο θέρμανσης.
 
Το ύψος αυτών των αυξήσεων καθώς και τα προϊόντα στα οποία θα επιβληθούν τελικώς, θα ξεκαθαρίσει μέσα στις επόμενες εβδομάδες όταν θα υπάρξει και η οριστική συμφωνία με τους θεσμούς για την αξιολόγηση.
 
Σε κάθε περίπτωση, οι αυξήσεις θα επιβαρύνουν περαιτέρω τον προϋπολογισμό για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις, γεγονός που ενδεχομένως θα οδηγήσει σε μειωμένη κατανάλωση, άρα και λιγότερα έσοδα για το Δημόσιο.
 
Επίσης, η κυβέρνηση φέρεται να έχει συμφωνήσει σε αύξηση του υψηλού συντελεστή ΦΠΑ στο 24% από 23%, αύξηση του ΕΦΚ στον καπνό και στα τσιγάρα, αύξηση του ΕΦΚ στα αλκοολούχα ποτά, αύξηση του τέλους ταξινόμησης των εισαγόμενων αυτοκινήτων και των τελών κυκλοφορίας.
 
πηγή : energia.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Spyrides ad-blue containers

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

error: Content is protected !!