Skip to main content
| Notaka

«Συμβούλιο Υπουργών Ανταγωνιστικότητας».

O Υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού Γιώργος Σταθάκης, συμμετείχε στο τακτικό Συμβούλιο «Ανταγωνιστικότητα» που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες.

 

O Υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού Γιώργος Σταθάκης, συμμετείχε στο τακτικό Συμβούλιο «Ανταγωνιστικότητα» που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες.

Ο κ. Σταθάκης εισηγήθηκε τη σταδιακή μετάβαση στην εμβάθυνση της Ενιαίας Αγοράς στον τομέα των υπηρεσιών, με γνώμονα την προστασία του δημοσίου συμφέροντος εντός Ε.Ε. (δικαιώματα καταναλωτών και εργαζόμενων, προστασίας περιβάλλοντος). Η θέση αυτή κινήθηκε σε ανάλογη κατεύθυνση με τις τοποθετήσεις και άλλων κρατών-μελών και αποτυπώθηκε στην παράγραφο 12  των συμπερασμάτων, όπου γίνεται αναφορά στην σταδιακή άρση των ρυθμιστικών εμποδίων όπου αυτό είναι απαραίτητο.  

Στο ίδιο πλαίσιο ο Έλληνας Υπουργός συναντήθηκε με την Ευρωπαία Επίτροπο Ανταγωνισμού, Μεργκρέτε Βεστάγκερ. Ο κ. Σταθάκης ενημέρωσε την κ. Βεστάγκερ για τις πρόσφατες τροπολογίες σχετικά με την Επιτροπή Ανταγωνισμού. Συγκεκριμένα, ανέλυσε τις νέες διατάξεις που αφορούν την πειθαρχική ευθύνη των μελών της Επιτροπής, τη στελέχωση του Γραφείου Νομικής Υποστήριξης και τον καθορισμό ανώτατου ορίου στις αμοιβές δικηγόρων οι οποίοι προσλαμβάνονται ως εξωτερικοί συνεργάτες. Στη συνάντηση επιβεβαιώθηκε η διάθεση περαιτέρω παραγωγικής συνεργασίας μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και της Επιτροπής σε θέματα που αφορούν την αναβάθμιση της Επιτροπής και το δίκαιο του ανταγωνισμού.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Spyrides ad-blue containers

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

error: Content is protected !!