Skip to main content
| Notaka

«Τι λέει ο Γ. Σταθάκης για την πιθανή αύξηση της εισφοράς».

Ο υπουργός Οικονομίας επιβεβαίωσε ότι εξετάζεται η αύξηση της εισφοράς, διέψευσε όμως ότι υπάρχει περίπτωση αναδρομικότητας.

 

Ο υπουργός Οικονομίας επιβεβαίωσε ότι εξετάζεται η αύξηση της εισφοράς, διέψευσε όμως ότι υπάρχει περίπτωση αναδρομικότητας.

Ο Γιώργος Σταθάκης, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega, δήλωσε ότι «δεν υπάρχει καμία περίπτωση αναδρομικής εισφοράς, συζητάμε όλα τα φορολογικά μέτρα με βάση το γεγονός ότι πρέπει να υπάρχει αύξηση του πλεονάσματος μέχρι το 2018».

Παράλληλα εξέφρασε την αισιοδοξία του για την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης μέχρι το Πάσχα των καθολικών. Όπως τόνισε έχει κλείσει ο πρώτος κύκλος της διαπραγμάτευσης και πλέον στο τραπέζι βρίσκονται και τα τέσσερα βασικά θέματα που είναι το ασφαλιστικό, τα δημόσια οικονομικά μέχρι το 2018, το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων και τα κόκκινα δάνεια. Εκτίμησε ωστόσο ότι η συζήτηση έχει ωριμάσει και βρίσκεται στο ενδιάμεσο στάδιό της και πως μόλις επιστρέψουν οι εκπρόσωποι του κουαρτέτου σε δυο εβδομάδες, η τελική συμφωνία θα μπορεί να έχει επιτευχθεί μέχρι το Πάσχα των καθολικών, αφού υπάρχει σύγκλιση αναφορικά στα βασικά στοιχεία. Παραδέχθηκε ότι υπάρχουν διαφορές αλλά η βάση συζήτησης και στα τέσσερα ζητήματα έχει γίνει αποδεκτή από την άλλη πλευρά.

Για το ασφαλιστικό τόνισε ότι «υπάρχουν περιθώρια για βελτιώσεις, οι όροι που οι μισθωτοί συνεισφέρουν εδώ και 30 χρόνια στο ασφαλιστικό πρέπει να εξομοιωθούν και με άλλες ομάδες που έως τώρα δεν συνεισέφεραν… Θα πρέπει να πληρώνουν ανάλογα με το εισόδημά τους και τις ασφαλιστικές τους εισφορές» υποστήριξε, αν και παραδέχθηκε πως «είναι ένα θέμα ότι δεν θα απολαμβάνουν ανάλογα προνόμια, θα πρέπει να κάνουμε διάλογο».

Πηγή : www.imerisia.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Spyrides ad-blue containers

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

error: Content is protected !!