| I |

«Στεργιούλης: Δημιουργήσαμε «μαξιλάρι» πλεονάζοντος προσωπικού. Δεν κατανοώ την απεργία».

Συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM παραχώρησε ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου των Ελληνικών Πετρελαίων, Γρηγόρης Στεργιούλης, αναφορικά με την εν εξελίξει απεργία των εργαζομένων.

 

Συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM παραχώρησε ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου των Ελληνικών Πετρελαίων, Γρηγόρης Στεργιούλης, αναφορικά με την εν εξελίξει απεργία των εργαζομένων.

Όπως τόνισε ο ίδιος, αιτήματα που άπτονται της πρόσληψης νέου προσωπικού έχουν ήδη καλυφθεί, καθώς στα ΕΛΠΕ έχουν ήδη προσληφθεί 84 άτομα και μέσα στην επόμενη τριετία θα προσληφθούν άλλα 170.

Ο κ. Στεργιούλης ανέφερε ότι ο Όμιλος έχει δημιουργήσει «μαξιλάρι» εφεδρείας εργαζομένων, οι οποίοι θα χρησιμοποιηθούν για να καλύψουν τα κενά απουσιών και εκπαίδευσης. Γι’ αυτό και, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, δήλωσε ότι αδυνατεί να κατανοήσει τη φιλοσοφία πίσω από την απεργία.

Παράλληλα, επεσήμανε ότι τα ΕΛΠΕ είναι μια εταιρεία «εντάσεως κεφαλαίου» και όλος αυτός ο εξοπλισμός που διαθέτει πρέπει να λειτουργήσει από ανθρώπους εκπαιδευμένους, πολύ υψηλής κατάρτισης και ποιότητας, μέσα από ένα οργανόγραμμα και τρόπο οργάνωσης ο οποίος απέχει μακράν από την δεύτερη ελληνική επιχείρηση.

Τέλος, χαρακτήρισε την απεργία ως μια «άκομψη» αλλαγή ατζέντας, τη στιγμή που υπήρξε μια πολύ ικανοποιητική συμφωνία με το Ιράν, ενώ πρόσθεσε ότι εντός των ημερών τα ΕΛΠΕ θα ανακοινώσουν ένα ΕΒΙΤ DΑ το οποίο θα είναι ιστορικό ρεκόρ.

Αναλυτικά, το περιεχόμενο της συνέντευξης του κ. Στεργιούλη έχει ως εξής:

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ : Από σήμερα έχουμε και άλλη μια τετραήμερη απεργία, στα Ελληνικά Πετρέλαια. Είναι 48ωρη και 48ωρη, από σήμερα Παρασκευή και τελειώνει Τρίτη το πρωί. Τα αιτήματα αυτής της απεργίας δεν είναι το Ασφαλιστικό, όπως για όλους τους άλλους κλάδους, δεν είναι ούτε μισθολογικά αιτήματα. Οι εργαζόμενοι των ΕΛΠΕ ζητούν θέσεις εργασίας, ζητούν δηλαδή περισσότερες προσλήψεις, όπως επίσης ζητούν και εκπαίδευση. Επειδή λοιπόν θέλω να τα συζητήσουμε όλα αυτά, πάμε στην τηλεφωνική μας γραμμή, όπου είναι ο κ. Γρηγόρης Στεργιούλης, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ. Καλημέρα, τι κάνετε;

ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΣΤΕΡΓΙΟΥΛΗΣ : Καλή σας ημέρα, κυρία Μακρή.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ : Διάβασα από την ανακοίνωση των εργαζομένων κύριε Στεργιούλη, ποια είναι τα αιτήματά τους. Και πραγματικά, δεν είναι μισθολογικά, δεν είναι ασφαλιστικά αιτήματα. Και θέλω να μου πείτε τι γίνεται με αυτά.

ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΣΤΕΡΓΙΟΥΛΗΣ : Πολύ ενδιαφέρουσα ερώτηση και ευχαριστώ για την ευκαιρία που μου δίνετε να απαντήσω. Όσο μπορώ τουλάχιστον, μέσα στο σύντομο χρονικό διάστημα που θα μπορέσουμε να μιλήσουμε. Πρώτα απ’ όλα θα ήθελα να απευθύνω ένα ερώτημα στους ακροατές σας, ρωτώντας πόσοι από αυτούς θα ήθελαν να δουλεύουν στα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ. Φοβάμαι ότι είναι ρητορική ερώτηση…

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ : Κοιτάξτε, εγώ δεν ήθελα να το θίξω αυτό, γιατί πραγματικά κατά το παρελθόν έχουμε ακούσει, δεν ξέρω βεβαίως αν ισχύει ακόμα αυτό το καθεστώς, αλλά είχαμε ακούσει για 17 μισθούς, αν δεν κάνω λάθος.

ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΣΤΕΡΓΙΟΥΛΗΣ : Οι μισθοί είναι ένα θέμα. Το κυριότερο όμως που θα ήθελα να σας πω, είναι ότι πρόκειται για μια εταιρεία η οποία ανταγωνίζεται στο διεθνές περιβάλλον και το μόνο πράγμα που έχει να αντιπαραθέσει στον περίγυρο της ΝΑ Μεσογείου, είναι η παραγωγικότητά της. Πρόκειται για εταιρεία «εντάσεως κεφαλαίου» και όλος αυτός ο εξοπλισμός που διαθέτουμε πρέπει να λειτουργήσει από ανθρώπους εκπαιδευμένους, πολύ υψηλής κατάρτισης και ποιότητας, μέσα από ένα οργανόγραμμα και τρόπο οργάνωσης ο οποίος απέχει μακράν από την δεύτερη ελληνική επιχείρηση.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ : Πάντως, κι εγώ αυτό ήθελα να σας πω κύριε Στεργιούλη: ότι βεβαίως μπορεί να παίρνουν υψηλότερους μισθούς, σύμφωνοι, αλλά ζητούν την ασφάλειά τους. Αυτό δεν ανταλλάσσεται ούτε με 17 ούτε με 37.

ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΣΤΕΡΓΙΟΥΛΗΣ : Έχετε απόλυτο δίκαιο και μιλάτε με το στόμα μου. Χαίρομαι που το λέτε. Αυτούς τους 8 μήνες που αναλάβαμε, δυστυχώς μερικές ώρες πριν το τραγικό δυστύχημα της 8ης του Μάη, οι πρώτες μας ανακοινώσεις ήρθαν να συνάδουν με τις ενέργειές μας οι οποίες ακολούθησαν. Δηλαδή, ένα πλαίσιο μέτρων μακράς πνοής, τριετίας- τετραετίας, μεγάλο μέρος των οποίων ήταν φυσικά και η εκπαίδευση. Και μάλιστα η βασική πρότασή μας, η οποία σημειωτέον ψηφίστηκε ομόφωνα από το τελευταίο μας Διοικητικό Συμβούλιο – μηδέ των εκπροσώπων των εργαζομένων εξαιρουμένων, είναι ένα πλαίσιο το οποίο ουσιαστικά επιτρέπει τη δημιουργία «μαξιλαριού», θα έλεγα, εφεδρείας εργαζομένων οι οποίοι θα χρησιμοποιηθούν για να καλύψουν τα κενά απουσιών και εκπαίδευσης. Υποδείξτε μου μια δεύτερη ελληνική επιχείρηση, η οποία κάνει κάτι αντίστοιχο.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ : Πόσοι είναι αυτοί οι εργαζόμενοι οι οποίοι…

ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΣΤΕΡΓΙΟΥΛΗΣ : Έχουν ήδη προσληφθεί 84 και μέσα στην επόμενη τριετία θα προσληφθούν άλλοι 170. Αυτοί θα ενταχθούν κυρίως στα παραγωγικά μας τμήματα, θα είναι πλεονάζον προσωπικό του ισχύοντος οργανογράμματος. Για να καλύψει, όπως σας είπα, κενά, ασθένειες, απουσίες και εκπαίδευση.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ : Άρα, λέτε ότι αυτό το αίτημα των προσλήψεων εσείς το έχετε ήδη καλύψει.

ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΣΤΕΡΓΙΟΥΛΗΣ : Όχι μόνο το έχουμε ήδη καλύψει, αλλά έχουμε δημιουργήσει «μαξιλάρι» πλεονάζοντος προσωπικού. Γι’ αυτό και πραγματικά δεν καταλαβαίνω την φιλοσοφία πίσω από την απεργία. Και επιτρέψτε μου να σας πω, επειδή σήμερα γυρίσαμε σε όλα μας τα διυλιστήρια, έχω την αίσθηση ότι και οι περισσότεροι εργαζόμενοι αισθάνονται λίγο αμήχανοι ως προς το αίτημα αυτό.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ : Ως προς το αίτημα της εκπαίδευσης, το οποίο επίσης θεωρώ πολύ σοβαρό;

ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΣΤΕΡΓΙΟΥΛΗΣ : Κοιτάξτε, εδώ κάνουμε πάρα πολλές κινήσεις. Καταρχήν, επειδή αναγκαστικά ο φόρτος της συντήρησης μας έχει μια «ημιτονοειδή καμπύλη» και μπαίνουνε πολλοί εργολάβοι μέσα στις εγκαταστάσεις, δημιουργήσαμε μια Σχολή για τα θέματα ασφάλειας όπου πάρα πολλές ώρες εκπαιδεύουμε κόσμο ο οποίος πρόκειται να ασχοληθεί. Δεύτερον: έχουμε εφαρμόσει ένα εντατικό πρόγραμμα εκπαίδευσης που λέγεται “εκπαίδευση μέσα στον χώρο εργασίας”, το οποίο θα εντατικοποιηθεί.

Και το πρωτοποριακό από τα μέτρα που πήραμε κα Μακρή, είναι ότι αυτές οι ώρες δεν θα γίνονται υπερωριακά όπως σας εξήγησα, αλλά θα γίνονται μέσα στο ωράριο εργασίας. Επομένως, οποιαδήποτε υπερβολική κούραση, οποιαδήποτε ένταση πρέπει οι εργαζόμενοι να κάνουν πέραν του ωραρίου τους, καταρρίπτεται.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ : Κύριε Στεργιούλη, θα έχετε μιλήσει φαντάζομαι με τους εργαζόμενους. Γιατί, εσείς δεν είσαστε και μια εταιρεία που έχει και ανταγωνιστική σχέση με τον εργαζόμενο, για να το πω έτσι. Συμπορεύεστε σε πολλά πράγματα τόσα χρόνια και το έχουμε παρακολουθήσει αυτό. Θέλω λοιπόν να ρωτήσω: θα ήρθατε σε επαφή μαζί τους. Γιατί αυτή η απεργία τότε, αν τα αιτήματά τους έχουν ήδη ικανοποιηθεί σε μεγάλο βαθμό;

ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΣΤΕΡΓΙΟΥΛΗΣ : Κυρία Μακρή, διαισθάνομαι ότι αυτή η απεργία είναι μια «άκομψη» αλλαγή ατζέντας.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ : Δηλαδή; Για να το καταλάβουμε κι εμείς.

ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΣΤΕΡΓΙΟΥΛΗΣ : Θυμηθείτε τις προηγούμενες ημέρες τι έχει γίνει. Υπήρξε μια συμφωνία με το Ιράν, η οποία κατά τη γνώμη μας είναι πολύ ικανοποιητική. Δεν θα ήθελα να επεκταθώ περισσότερο. Ανακοινώνουμε εντός των ημερών ένα ΕΒΙΤDΑ το οποίο θα είναι ιστορικό ρεκόρ. Aλλάζουμε τελείως το μοντέλο της παραγωγής μας, προχωρούμε σε έναν μετασχηματισμό συνολικό της διαδικασίας μας η οποία γίνεται «παραγωγικο-κεντρική» και κυρίως ανταγωνιστική στο νέο περιβάλλον που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε.

Αυτή λοιπόν η ατζέντα, η οποία ήδη έχει αρχίσει να υλοποιείται, αποδίδει καρπούς. Θα μάθετε εντός των ημερών και τα πρώτα αποτελέσματα – αναπροσανατολισμός των προμηθειών αργού πετρελαίου και πρώτων υλών, μια τελείως διαφορετική κατάσταση. Φοβάμαι λοιπόν, ότι όλο αυτό το άνευ πραγματικού αιτήματος «κύμα» το οποίο αντιμετωπίζουμε, στοχεύει στην αλλαγή της ατζέντας. Μια άκομψη αλλαγή ατζέντας.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ : Κύριε Στεργιούλη, να σας ευχαριστήσω για την συνομιλία μας. Θα παρακολουθήσουμε το θέμα. Καλό μεσημέρι.

ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΣΤΕΡΓΙΟΥΛΗΣ : Ευχαριστώ. Καλό σας μεσημέρι.

πηγή : energypress.gr

Spyrides ad-blue containers

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

1202 2030 adblue ADR Alpha TV Andre Bledjian ANT1 app ARAMCO Autogas AVINOIL Baker Hughes Biden Joe BlueFuel Bosch BP Brent Cedefop Chevron CNG covid-19 crack spread Cyclon DAF Dailymail Delta Poseidon e-katanalotis e-shop e-ΕΦΚΑ EBITDA Economist eFuel Energean Oil Exxon-Mobil FuelMate Fuel Pass fund Goldman Sachs gov.gr Greek Mafia Guardian Handelsblatt HelleniQ Energy Inside Story interlock kWh LANA LG LNG LPC Lukoil Mediterranean Gas Mohammad Sanusi Barkindo MOTOR OIL MWh myData Mytilineos myΘέρμανση newsauto.gr OIL ONE OPEC OPEC+ Open TV Optima Bank PLATTS POS Prudent Warrior RealNews refinery margin REPSOL Revoil RMM Royal Dutch Shell Saudi Arabian Oil Company SECU-TECH self-test SHELL SKG Sokol Sri Lanka sts TEXACO TotalEnergies TotalEnergy twitter Urals windfall tax WOOD World Bank WTI Yiufi «Άγιος Χριστόφορος» ΄1 ΑΑΔΕ ΑΟΖ ΑΦΜ Αγγελική Ναταλία Αδαμοπούλου Αλβανία Αλεξανδρούπολη Αλεξιάδης Τρ. Αληγιζάκης Γιάννης Αναγνωστόπουλος Θ. Αναφορά Αρβανιτίδης Γιώργος Ασία Ασμάτογλου Γιώργος Αττική Αχτσιόγλου Έφη ΒΕΘ Βέττας Ι. Βελετάκης Ν. Βενεζουέλα Βεσυρόπουλος Απ. Βουλή Βουλγαρία Βουλγαρίδης Γιώργος Βρετανία Βόρεια Μακεδονία ΓΕΜΗ ΓΣΕΒΕΕ Γαλλία Γενική Συνέλευση Γερμανία Γεωργιάδης Άδωνις Γιάννης Θεοτοκάς ΔΕΗ ΔΕΣΦΑ ΔΙ.Μ.Ε.Α. ΔΙΕΠΠΥ ΔΙΜΕΑ Δαγούμας Θ. Διοικητικό Συμβούλιο Δούκας Χάρης Δρακακάκης Γιάννης Ε.Ε. ΕΕΑ ΕΚΟ ΕΛΙΝΟΙΛ ΕΛΛΑΚΤΩΡ ΕΛΠΕ ΕΛΣΤΑΤ ΕΝΒΕΘ ΕΡΓΑΝΗ ΕΡΤ ΕΣΠΑ ΕΣΥΔ ΕΤΕΚΑ ΕΤΕπ ΕΥΠ ΕΦΚ Ενέργεια Επιστρεπτέα Προκαταβολή Επιτροπάκης Π. Επιτροπή Επιτροπή Ανταγωνισμού Ευρωπαϊκή Ένωση ΗELLENiQ ENERGY ΗΠΑ ΗΦΑΙΣΤΟΣ Ηνωμένο Βασίλειο Ηράκλειο ΘΕΡΜΟΙΛ Θράκη Θωμαδάκης Μ. ΙΝΕ-ΓΣΕΕ ΙΟΒΕ Ιλχάν Αχμέτ Ινδία Ιράν Ιταλία ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΚΕΔΑΚ ΚΕΠ Κίνα Καλογήρου Ι. Καρανάσιος Π. Κατρίνης Μανώλης Κεγκέρογλου Βασίλης Κιουρτζής Θέμης Κιούσης Μιχάλης Κλίμα Κονταξής Δημήτρης Κρήτη Κρίντας Θ. Κύπρος Κώτσος Ευάγγελος Λάτσης Σπ. Λιανός Ι. ΜΑΜΙΔΑΚΗΣ ΜΕΛΚΟ Μάρδας Δ. Μακρυβέλιος Δημήτρης Μαμουλάκης Χ. Μασαλής Γιώργος Μαυράκης Γιάννης Μαυράκης Μανώλης Μαυράκης Χάρης Μαυρομμάτης Γιώργος Μεθάνιο Μελίδης Αλέξανδρος Μελίδης Σπύρος Μελισσανίδης Δημήτρης Μεταφορικό Ισοδύναμο Μητσοτάκης Κυριάκος Μπόμπορης Παναγιώτης Ξυδάκης Ηρακλής ΟΒΕ ΟΟΣΑ ΟΦΑΕ Οικονομικός Ταχυδρόμος Οικονόμου Γ. ΠΑΣΟΚ ΠΕΤΡΟΛΙΝΑ ΠΟΠΕΚ Πάνας Απόστολος Πέτη Πέρκα Παπαγεωργίου Νίκος Παπαδημητρίου Μπ. Παπαδοπούλου Έλλη Παπαδοπούλου Ελισάβετ Παπαζήσης Γιάννης Παπαμιχαήλ Σωτήρης Παραπολιτικά Πετκίδης Βασίλης Πιστωτικές κάρτες Πλακιωτάκης Γιάννης Πρέβεζα Προκοπίου Γ. ΡΑΕ Ροδόπη Ρωσία ΣΑΜΕΕ ΣΑΠΕΚ ΣΕΒ ΣΕΒΤ ΣΕΕΠΕ ΣΚΑΙ ΣΜΕΑ ΣΠΥΡΙΔΗΣ ΣΥΡΙΖΑ Σάκκος Αντώνης Σαμόλης Λ. Σαουδική Αραβία Σβίγκου Ρ. Σιάμισιης Ανδρέας Σκρέκας Κώστας Σκυλακάκης Θ. Σταυράκης Χρήστος Σταϊκούρας Χρήστος Σωκράτης Φάμελλος Σύστημα Εισροών - Εκροών ΤΕΑΠΥΚ Ταγαράς Νίκος Ταπρατζή Πολυξένη Τζαμπαζλής Γιώργος Τζιόλας Χρήστος Τουρκία Τσίπρας Αλέξης Τσαμπαζλής Γιώργος Τσεχία ΥΜΕ ΦΕΚ ΦΗΜ ΦΠΑ Φίλης Ν. Φραγκογιάννης Κώστας Χάρης Δούκας Χανιά Χαρίτσης Αλ. Χατζηθεοδοσίου Γ. Χατζηνικολάου Ν. άδεια έλεγχοι αγγελίες αγρότες αγωγός αδειοδότηση αεροπορικά καύσιμα ανάκτηση ατμών αναβάθμιση ανακαλύψεις ανασφάλιστα ανταγωνισμός ανταποδοτικά αντλίες απάτη απαιτήσεις απεργία αποτελέσματα απόβλητα αργό πετρέλαιο ατύχημα βαρέλι βενζίνη βιοντίζελ βυτίο βυτιοφόρα γεωτρήσεις δειγματοληψίες δεξαμενή δηλώσεις εγκύκλιος εισφορά αλληλεγγύης εισφορές εμπάργκο επενδύσεις επιδοτήσεις επιδότηση επικουρικό επιμέτρηση ευρώ ηλεκτρικά αυτοκίνητα ηλεκτρικό ρεύμα ηλεκτροκίνηση θερμική καταπόνηση ισολογισμοί ιστορία κίνητρα κακοκαιρία κατάρτιση καταγγελίες καυσόξυλα καύσιμα κλιματική αλλαγή κυρώσεις λαθρεμπόριο ληστεία λιπαντήρια λογισμικό μέτρα προστασίας μελέτες μελέτη μεταφορικές μητρώα μικρόβια ναυτιλιακό νοθεία νομοσχέδιο ογκομέτρηση οδηγοί ορυκτά καύσιμα παραμεθόριος παραπομπή παρατηρητήριο τιμών περιθώριο κέρδους πετρέλαιο θέρμανσης πετρέλαιο κίνησης πετρελαιοειδή πιστοποιητικά πλαφόν πληθωρισμός πλυντήρια πρατήρια πρατήριο καυσίμων προδιαγραφές προμέτρηση πρόστιμα πρόσωπα πτωχευτικός ρεύμα ρούβλια ρύποι στάθμη στατιστικά συνέδριο συναντήσεις συνεργεία συνθετικά καύσιμα συνταξιοδότηση σφράγιση τάνκερ τέλη ταξινομήσεις τελωνείο τιμοκατάλογοι χονδρικής τολουόλη υγραέριο υδρογόνο υπ. Ανάπτυξης υπ. Οικονομικών υπερκέρδη υποτροφίες υπουργείο Ανάπτυξης υπουργείο Ενέργειας υπουργείο Οικονομικών υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών φορτηγά φορτιστές φυσικό αέριο φωτοβολταϊκά φόροι φόρτιση ωράριο

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΡΑΤΗΡΙΟΥΧΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ  ©  All rights reserved - Powered by Avatar

error: Content is protected !!