Skip to main content
| Notaka

«Άρθρο του κ. Δ. Μακρυβέλιου, συμβούλου ΠΟΠΕΚ – Η μείωση στις τιμές των καυσίμων συνιστά και μείωση των φόρων».

Η κατρακύλα των διεθνών τιμών του αργού πετρελαίου από τα 115 στα 30 δολάρια σήμερα, είναι ένα μοναδικό ανέλπιστο δώρο, για την απόλυτη αξιοποίηση του ως καθοριστικό μοχλό, για να περάσουμε από την ύφεση στην ανάκαμψη.

 

Οι τιμές των πετρελαιοειδών προϊόντων είναι ένας από τους βασικούς μοχλούς στις οικονομίες πολλών χωρών, με καθοριστική συμμετοχή στα αναπτυξιακά σχέδια της παγκόσμιας οικονομίας.

Γνωρίζουμε όλοι ότι τα τελευταία έξι χρόνια της βαθειάς οικονομικής κρίσης και της ύφεσης που βιώνει η Ελλάδα, όλες οι Κυβερνήσεις από το 2010, εκτός των μεταρρυθμίσεων που μας επιβάλουν οι δανειστές, βάζουν στην κορυφή για την ανάκαμψη της οικονομίας στόχο πρώτης προτεραιότητας την Ανάπτυξη.

Γνωρίζουμε όλοι ότι οι τιμές των πετρελαιοειδών προϊόντων παίζουν ουσιαστικό  ρόλο στην Ανάπτυξη, αφού επηρεάζουν και διαμορφώνουν το Μεταφορικό κόστος διακίνησης όλων των προϊόντων και παράλληλα επηρεάζουν καθοριστικά το κόστος παραγωγής και την ανταγωνιστικότητα Αγροτικών, Βιοτεχνικών και Βιομηχανικών Προϊόντων.

Η κατρακύλα των διεθνών τιμών του αργού πετρελαίου από τα 115 στα 30 δολάρια σήμερα, είναι ένα μοναδικό ανέλπιστο δώρο, για την απόλυτη αξιοποίηση του ως καθοριστικό μοχλό, για να περάσουμε από την ύφεση στην ανάκαμψη και την επαναφορά της οικονομίας σε ταχείς ρυθμούς Ανάπτυξης.  

Για όλους τους παραπάνω λόγους και όχι μόνον, είναι επιτακτική η αξιοποίηση και η προσαρμογή, των ανέλπιστα πολύ χαμηλών διεθνών τιμών του πετρελαίου στα δεδομένα της Ελληνικής Οικονομίας, σε συνδυασμό με την αναθεώρηση της υψηλή φορολογίας των καυσίμων, αν και εφόσον η κυβέρνηση  προσδοκά και επιδιώκει με κάθε τρόπο την Ανάπτυξη .

Και εν τέλει, η κυβέρνηση και οι αρμόδιες αρχές πρέπει να δώσουν και απαντήσεις στα χιλιάδες ερωτήματα των καταναλωτών, που διατυπώνονται καθημερινά α)αν και κατά πόσο η διαμόρφωση των τιμών των πετρελαιοειδών προϊόντων στα πλαίσια ανόθευτου, υγιούς και ελεύθερου Ανταγωνισμού, είναι ανάλογη με τις αυξομειώσεις των διεθνών τιμών, και β) αν η προσαρμογή των χαμηλών διεθνών τιμών του πετρελαίου είναι προϋπόθεση ανάκαμψης και ανάπτυξης της Ελληνικής Οικονομίας;

πηγή : businessenergy.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Spyrides ad-blue containers

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

error: Content is protected !!